INOX balkonske ograje

DomovMN ograjeINOX balkonske ograje

INOX balkonske ograje

MN GROUP d.o.o.

inox-1-700x700

Balkon in ograja; kaj izbrati, je vprašanje. Lesena, jeklena ali steklena balkonska ograja? Material iz katerega je izdelana balkonska ograja in sama oblika, lahko popolnoma spremeni zunanjost doma. Ograja se mora ujemati s hišo in okolico. Hkrati ograja tudi preoblikuje do včeraj dolgočasni balkon v moderen kotiček za posedanja. Kar naenkrat je postal balkon prijeten za posedanje in uživanje. Poznamo pet osnovnih tipov balkonskih ograj. Govorimo o leseni, PVC ali vinilni, stekleni, betonski in kovinski ograji. Osnovni namen  same ograje je varovanje pred padci. To velja tudi za INOX balkonske ograje.

Les še vedno prevladuje med materiali za balkonske ograje. Razlog za to je kar dober. Ograja ni draga, primerna z vse vrste domov. Hkrati pa daje balkonu klasičen in podeželski videz. Seveda potrebuje redno vzdrževanje in po potrebi menjavo na vsakih nekaj let. Slabost je luščenje in bledenje, ki je v veliki meri odvisno do vremenskih vplivov na ograjo. Zaradi tega zadnja leta izbirajo razne imitacije lesa ali kompozitne materiale. Videti je enako kot les, samo da ne potrebuje toliko vzdrževanja kot les.

Steklene ograje so lepe in skozi njih lahko uživamo v popolnem razgledu na okolico. Imamo več možnosti. Odločimo se lahko za steklene panele ali ograje iz temperiranega stekla. Bolj je poznan pod imenom akril. Po navadi so debeline 12mm in so dražja varianta. Vendar, če imamo dom na hribu, na morju ali da imamo lep pogled, je to najbolj primerna izbira. Okvir ograje je lahko iz aluminija, vinila, lesa. Na zgornji rob se dodatno namesti kovinski zaključek, da se lahko naslonimo. Steklo in INOX balkonske ograje so lahko odlična kombinacija. Lahko so dodani stekleni nadstreški na balkon, da se dodatno zaščitimo pred padavinami in tudi takrat uživamo na balkonu.

Vinil in PVC sta alternativi lesa, ki sta najbolj priljubljeni. Slabost je omejitev pri barvah, ker ne moremo imeti vseh barvnih odtenkov. Po navadi je to bela barva, ki je najbolj pogost barvni odtenek. Oblike so podobne lesenim ograjam, vremensko so zelo odporne. Tudi zelo slabi pogoji, jim ne pridejo do živega. Enako velja za osveževanje barve, ki je potrebna po nekaj letih. Edino kar je potrebno redno skrbeti z vidika vzdrževanja, je brisanje z mokro krpo. INOX balkonske ograje in kombinacija vinila ali PVC-ja, ne bo ravno prava izbira. Materiali so tako različni, da jih nikakor ne moremo kombinirati.

Lahko se odločimo za betonsko ograjo, ki je trpežna in relativno poceni. Sploh v urbanih okoljih so priljubljene, ker poskrbijo za veliko mero intime in zasebnosti. So zelo obstojne in ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. Kadar želimo močno ograjo in nam oblika ni tako pomembna, potem je betonska ograja pravilna izbira.

Če pa primerjamo INOX balkonske ograje in INOX lesene ograje pa je samo važno, kaj nam bo bolj vizualno dopolnilo balkon. Seveda se lahko odločimo za aluminij. Aluminij je zelo močan material in je modernega videza. Vse kovinske ograje se lepo vklopijo v okolje in se dajo kombinirati z drugimi materiali. Vedno bolj se uveljavljajo vrvi, ki so prepletene med stebri, ali pa so vrvi celo jeklene in kovinske. Taka ograja daje občutek odprtosti, vizualno nam poveča balkon. Hkrati pa zagotavlja popolno varnost, kar je osnovna funkcija balkonskih ograj.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve