ALU steklene ograje

DomovMN ograjeALU steklene ograje

ALU steklene ograje

MN GROUP d.o.o.

alu-steklene-ograje-06-mn

Steklene ograje so zelo dobra odločitev za vse domove, v katere želimo prinesti varnost in optično ne omejujejo. Zato so steklene ograje bolj pogosta izbira za stopnišča, balkone, terase, francoske balkone in tako dalje. Povsod tam, kjer potrebujemo varnost pred višino in brez omejevanja svetlobe in prostora.

Steklene ograje montažnih hiš so lahko iz različnih kombinacij materialov. Tako je lahko kombinacija ALU steklene ograje, kjer so okvir in nosilni stebri iz aluminija, preostali del ograje pa iz stekla. Velikokrat se v poslovnih prostorih odločajo za steklene stopniščne ograje. Te poskrbijo za dodatno eleganco in naredijo bolj impozanten vtis na obiskovalce. Seveda je steklena ograja z INOX stebri najbolj prilagodljiva med steklenimi ograjami. Lahko se pritrdi na skoraj vse situacije v gradbeništvu. Stebri so enostavno izvedljivi. Enako velja za ročaje iz nerjavečega jekla, na katere lahko s pomočjo sponk pritrdimo steklene panele. Seveda je priporočljiva uporaba kaljenega stekla ali pa lepljenega stekla debeline 8 ali 10 mm. Steklo je možno dodatno popestriti z gravurami ali peskanimi vzorci.

Steklene ograje, ki so vpete v profil, so največkrat uporabljena različica med steklenimi ograjami. Pritrdijo se s strani ali na nosilne plošče, tramove ali železne profile. Kombinacija ročaja na vrhu ograje, je najbolj stabilna različica pri steklenih ograjah. Kadar so steklene ograje točkovno vpete, se jih stransko pritrjuje v nosilni element. Po navadi se v spodnjem delu steklene ograje lahko nanese barvni rob. Barvni rob doda ograji eleganten pridih. Priporoča se kombinacija ročaja iz nerjavečega jekla ali lesa. Po želji se lahko namestijo tudi LED diode.

Francoski balkoni v prostor spustijo največ svetlobe med ograjami. Zato je primerjava ALU steklene ograje in ostalih ograj včasih nehvaležna. Vsaka ograja ima svoje prednosti in slabosti. Vsekakor pa so steklene ograje vsakodneven pojav v sodobni arhitekturi. Steklo je tako dober material, da se enostavno lahko kombinira z lesom, kamnom, železom. Urbanisti ga radi uporabijo za dekoracije objektov, ograje na balkonih, terasah, stopniščih. Zaradi svetlobnega prehoda, ki ga steklo omogoča, steklene ograje dopolnjujejo objekt s svojim lahkotnim videzom in minimalističnim designom.

ALU steklene ograje se lahko uporabijo tudi pri balkonih. Balkon je v osnovi namenjen sedenju na prostem. Pri stanovanjski gradnji, so nekje do 1930 leta gradili okrasne balkone. Ti so bili na pročelju stavb in kot gospodarske balkone pri dvoriščnih fasadah. Običajno so bili nameščeni pred kuhinjami in so bili namenjeni za sušenje perila ali za delo na prostem. Minimalna globina je bila 1 stol ali 1 meter. Seveda se balkoni lahko v celoti zasteklijo. Dobimo dvojno fasado, dodatno zaščito pred hrupom.

Ko se odločamo o končnem izgledu objekta in katero ograjo izbrati, je vedno potrebno pogledati okolico. Ograja se mora popolnoma zliti tako z objektom kot z okolico. ALU steklene ograje so lahko na določenem področju pravi balzam za oči. Lahko pa bi prav izstopale, če je okolica popolnoma drugačna. Vsekakor se je potrebno posvetovati s strokovnjakom, ki bo glede na lokacijo, na vpliv vremena in drugih faktorjev, svetoval najbolj primerno ograjo. Nikakor pa ne smemo zanemariti vseh varnostnih vidikov, ki jih mora ograja zagotoviti.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve