Domače testenine

DomovBarbio’sDomače testenine

Domače testenine

Barbio’s d.o.o

domače testenine

Testenine so poceni, nasitne, okusne in hitro jih lahko pripravimo. Sodijo med najbolj priljubljene jedi po celem svetu. Drugo ime, ki se uporablja za testenino je pasta. Ker so na voljo v različnih oblikah, je to glavni razlog, da se jih nikoli ne naveličamo. Sama beseda pasta je latinska in pomeni testo. Ker so tako vsestranske, imajo tako visoko mesto v svetovni kulinariki.

Ne glede na spremembe skozi čas, so prave domače testenine, vedno pripravljene po točno določenih pravilih in postopkih. Seveda so najbolj pomembne sestavine, ki bodo tudi določile končni okus testenin. Vse domače testenine so vedno pripravljen iz enakih sestavin, ki so skrbno izbrane. Še zlasti v Italiji, boste povsod našli ponudbo domačih testenin, ki ji skrbno in z ljubeznijo pripravljajo domačini. Vsak je ponosen na domačo pasto in jo bo z veseljem postavil na mizo.

Pri sami pripravi domače testenine, je seveda poleg sestavin zelo pomembna priprava. Tukaj je na prvem mestu priprava testa. Zatem sledi postopek valjanja in sušenje. Pri sušenju je zelo pomembno, da jih ne presušimo preveč preden jih zrežemo v željeno obliko. Ko jih zrežemo v obliko, ki jo želimo, se ponovi postopek sušenja, ki je zelo pomemben proces. Tukaj dobijo končno podobo in okus. Zelo pomembna je površina, kjer sušimo pasto. Če recimo damo rezance na krpo, ki je bila oprana z mehčalcem, lahko pasta nehote prevzame okus mehčalca nase, če je ta preveč intenziven.

Seveda je pomembne del procesa kuhanje testenin. Ne glede na obliko ali velikost, se pri kuhanju paste uporablja velika posoda. Uporabiti je potrebno veliko vode. Pri kuhanju testenin se izloča veliko škroba. Da se testenina med kuhanjem ne sprime, moramo uporabiti veliko vode. Voda mora biti vedno soljena, to pomeni, da jih kuhamo v slanem kropu. Do sem so za vse testenine postopki enaki. Od tu dalje pa so postopki med kuhanjem različni, glede na vrsto testenin.

Čas kuhanja je pomembna postavka pri pripravi testenin. Eno izmed navodil za pripravo testenin je, da ko voda zavre dodamo pasto. Ko voda ponovno zavre, jih premešamo in odstavimo. To pomeni, da se pasta skuha v času, ko voda ne vre. Recepti so različni, zato drug način priprave pravi, da jih nič predčasno ne umikamo. Samo dve minuti prej jih odcedimo od predpisanega časa kuhanja. To pa zaradi dejstva, da se bodo potem še dodatno pokuhale v omaki, kjer jih bomo še nekaj časa mešali. Pri kupljenih testeninah je ena posebnost, ki jo uporabljajo veliki proizvajalci. Zapišejo malo daljši čas kuhanja, kot krajši. Njihove raziskave so pokazale, da imajo ljudje rajši mehkejše testenine po strukturi. Seveda so se temu trendu prilagodili.

V Italiji velja nepisano pravilo kako preveriš, kdaj je testenina kuhana. Testenino vzameš iz posode in jo vržeš v ploščice na steno v kuhinji. Če se testenina prime in obstane na ploščici, je kuhana. V kolikor se odbijejo od površine, še niso dovolj kuhane. Ne glede na vse, so domače testenine skrbno pripravljene. Skoraj bi rekli do popolnosti. Vsi kuharski recepti, ki jih imajo naše babice, je potrebno prenašati naprej, iz generacije v generacijo.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve