Potovanje Nova Zelandija

DomovAustral*asiaPotovanje Nova Zelandija

Potovanje Nova Zelandija

Avstral - Azija d.o.o.

Mount Cook and Pukaki lake, New Zealand

Nova Zelandija velja za zelo zanimivo destinacijo, saj ima veliko naravnih lepot, kot so gejzirji, neskončne plaže, prostrani pašniki in druga naravna čudesa. Potovanje Nova Zelandija, ki jo sestavljata dva otoka, poimenovana Severni in Južni Otok, je zato nadvse zanimivo. Vsekakor si je vredno ogledati mesto Auckland, ki mu domačini pravijo »mesto jader«. V neposredni bližini se nahaja ugasli ognjenik Mount Eden, s katerega se razprostira čudovit pogled na mesto. Tudi samo mesto nudi mnogo zanimivosti, kot sta na primer muzej War Memorial Museum ali pa stolp Sky City Tower. Lepa je tudi mestna marina, vsekakor pa se ne smete odreči vrhunski kulinariki v tem mestu. Priporočamo zlasti restavraciji Wildfire in Sky City Orbit.

Vsekakor pa potovanje Nova Zelandija ne bi imelo smisla, če bi si ogledovali zgolj mesta, kajne? Nova Zelandija nudi premnogo naravnih znamenitosti, ena od teh je na primer gozd Waipua Kauri Forest. Sestavljajo ga drevesa vrste kauri, ki so stara preko 1500 let. Poleg častitljive starosti so to tudi ena izmed največjih dreves. Ena izmed naravnih lepot pa so številni otočki v Bay of Islands, kamor vas popeljejo s čolnom. Ogledate si lahko tudi mestece Russel, ki je najstarejše novozelandsko mesto, ali pa nemara obiščete Waitangi, kraj, kjer je bil leta 1840 podpisan izjemno pomemben sporazum med Angleži in Maori.

Ogleda vredna je tudi jama Waitomo, v kateri prebivajo kresnicam podobni svetleči črvi. Po jami se peljete s čolnom. Potovanje Nova Zelandija nato začinite z obiskom kraja Matamata, kjer so snemali znameniti film Gospodar prstanov, zato vam v gostišču »Pri zelenem zmaju« nudijo kosilo v stilu Hobitov, likov iz omenjenega filma. Pot lahko nadaljujete v mesto Katikati v pokrajini Bay of Plenty, ki je znano po avokadu in freskah.

Potovanje Maldivi in potovanje Sejšeli sta še dve izmed opcij, ki vam jih ponujamo, vendar je zaradi vsega omenjenega potovanje na Novo Zelandijo res nekaj posebnega. Ugasli ognjenik smo že omenili, na otoku White Island pa si lahko ogledate še delujoči ognjenik. Nanj vas popeljejo z zaščitno masko in čelado. Smo pa že omenili, da je Nova Zelandija dežela gejzirjev, zato je priporočljivo obiskati tudi območje Rotorua, kjer je vrelih jezer, gejzirjev in blatnih kopeli na pretek.

Gejzir Lady Nox izbruhne točno kot ura vsak dan ob 10:15. Med potovanjem v Novo Zelandijo seveda ne gre brez obiska glavnega mesta, Wellingtona. Nad mestom se dviga vzpetina Mount Victoria (196 mnv), s katere se razprostira čudovit pogled na mesto. Na hribček se lahko zapeljete tudi z gondolo. Na Južnem otoku so znamenitost Južne Alpe, impresivna gorska veriga, katerih vrhovi segajo vse tja do 3500 mnv.

Na teh alpah sta tudi dva ledenika, poimenovana Franz Josef in Fox, na katera vas popeljejo s helikopterjem. Spuščata se vse do 300 mnv. Najvišja novozelandska gora je Mount Cook. Največje mesto na Južnem otoku je Christchurch. Pravjio, da gre za najbolj angleško mesto izven Anglije. Leta 2011 je bilo huje poškodovano v potresu in od tedaj se razvija v moderno mesto, saj ga pospešeno obnavljajo in marsikatero staro stavbo je zamenjala nova in modernejša. Skratka zanimivosti je več kot dovolj, zato vas vabimo da razmislite o potovanje Nova Zelandija ali potovanje Avstralija, ki je blizu.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve