Potovanje Južna Afrika

DomovAustral*asiaPotovanje Južna Afrika

Potovanje Južna Afrika

Avstral - Azija d.o.o.

potovanje juzna-afrika

Vabimo vas da rezervirate potovanje Južna Afrika. Južna Afrika obiskovalcu ponudi čudovit koktajl doživetij. Mesto Cape Town s dolgimi sončnimi plažami, svetovljansko kulturo, gastronomskimi delikatesami, nepozabno pokrajino in blagim sredozemskim podnebjem predstavlja čudovit uvod v Južno Afriko. Temu dodamo še dragulje Južne Afrike, vinorodne doline z bujnimi vinogradi, kjer so evropski priseljenci pričeli s pridelavo vina že v 17. stoletju. Zaradi bogate in izbrane kulinarike se tej pokrajini nihče ne more upreti. Imeli boste priložnost oprezati za afriškimi živalmi v Zasebnem narodnem parku Grootbos in v Narodnem parku Kruger, za konec pa boste lahko obiskali tudi Viktorijine slapove v Zambiji. Tako bo vaša potovalna izkušnja popolna.

Prvi dan po pristanku v Cape Townu vas bomo popeljali v zgodovinski hotel iz 17. stoletja, Babylonstoren. Gre za hotel v nizozemskem stilu, ki je bil prvotno velika kmetija s velikimi vinogradi in sadovnjaki. Na tem ogromnem posestvu je užitnih več kot 300 rastlin, nekatere med njimi so tudi zdravilne. Ta pokrajina se imenuje Cape Winelands in tu na številnih kmetijah pridelujejo najboljša južnoafriška vina. Podobne kmetije smo že omenili pri potovanje Namibija. Ogledu teh znamenitosti bomo posvetili en cel dan, tako kot tudi ogledu Cape Towna, naslednji dan. Naslednja znamenitost, ki ji velja posvetiti pozornost je Rt Dobrega Upanja, v nekaterih starejših zapisih tudi Rt Dobre Nade. Gre za podolgovat kamniti polotok, ki sega globoko v Atlantski ocean. Odkril ga je pomorščak Bartholomeo Diaz leta 1487.

Na plaži Bounders tega polotoka živi kolonija afriških pingvinov. Potovanje Južna Afrika nadaljujemo z ogledom zelo znane Mizaste gore, s katere je čudovit razgled na celotni Cape Town, podobno kot ogled novozelandskega mesta z ugaslega ognjenika, kot smo omenjali pri potovanje Nova Zelandija. Po ogledu same gore sledi še ogled Cape Towna, ki s svojo raznolikostjo zagotovo spada med najlepša mesta na svetu. Obdajajo ga namreč pogorja, pečine in prelepe obale, znani pa so tudi čudoviti botanični vrtovi. Ogledali si bomo tudi tako imenovano Malezijsko četrt, kjer kot že ime pove prebivajo Malezijci in pa indonezijski muslimani, ki so potomci sužnjev iz časa nizozemske kolonije. Po enem prostem dnevu, ki ga boste preživeli kakor želite, kot pri potovanje Grčija, nadaljujemo potovanje Južna Afrika v naravnem rezervatu Walker Bay, kjer se bomo nastanili v luksuznem Forest Lodgeu. V Forest Lodgu boste najbolj občutili mati naravo okoli vas – barve okrasnih predmetov, zaobljene linije strehe in ogromna panoramska okna dajejo čudovite okvirje vašim nepozabnim fotografijam.

Uživali boste v velikem „neskončnem“ bazenu s teraso, kjer vam pripravijo koktajl ob pogledu na divjo naravo. Sledil bo safari v privatnem rezervatu Timbavati. Seveda pa potovanje Južna Afrika ne bi bil to kar obljublja, brez ogleda znamenitih slapov Victoria Falls, ki spadajo med eno izmed sedmih čudes sveta. Hotel je tako blizu, da ogled opravite kar sami. Slapove je leta 1855 odkril misijonar David Livingstone in jih poimenoval po kraljici Viktoriji. So dvakrat višji in širši od Niagarskih slapov. Na vrtu hotela Royal Livingstone, kjer boste nastanjeni,  pa se prosto sprehajajo žirafe, ki jih lahko opazujete z balkona svojega apartmaja. Vabimo vas torej, da čimprej rezervirate svoje potovanje v Južno Afriko. 

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve