Potovanje Avstralija

DomovAustral*asiaPotovanje Avstralija

Potovanje Avstralija

Avstral - Azija d.o.o.

potovanje-avstralija

Eno izmed naših najbolj vznemirljivih potovanj je potovanje Avstralija. Na seznamu naših luksuznih potovanj kotira zelo visoko. Eno izmed najbolj znanih avstralskih mest je Sydney. Le kdo ne pozna arhitekturnega čuda – slovite sydneyske opere? Mesto premore tudi 37 plaž in mnoge druge znamenitosti. Vsaj tri od teh enostavno morate obiskati: akvarij Sydney Aquarium, živalski vrt Sydney Wildlife in razgledni stolp Sydney Tower. V samem mestnem jedru pa priporočamo voden ogled mestne četrti The Rocks, ki velja za najstarejši mestni predel, in pa mestni predel King’s Cross, ki je nekakšen »melting pot« ali talilni lonec v žargonu, saj tu sobivajo najrazličnejše kulture, kar se odraža v raznovrstnosti butikov, kavarnic in živahnih nočnih klubov.

Potovanje Avstralija se nadaljuje na avstralskem severu, tako imenovani Severni teritorij. Mestece Darwin ima okoli 100.000 prebivalcev in je najgosteje poseljeno mesto tega območja. Zanj je značilno mešanje kultur in ima močan azijski vpliv, saj mu je bližje indonezijska Jakarta kot pa avstralski Sydney. Darwin predstavlja tudi dobro odskočno desko za ogled narodnih parkov, kakršen je Litchfield. Litchfield je zelo zanimiv park, kjer lahko vidimo znamenite slapove, kot so Wangi in Florence Falls, premore pa tudi mnogo zdravilnih zelišč in drugih plodov narave, ki jih lahko tudi poskusite. Potovanje Avstralija je smiselno nadaljevati z obiskom starodavne pokrajine Alice Springs, kjer je mogoče videti zanimive skalne oblike, jamske poslikave in divjo avstralsko pokrajino.

Vodič vam bo predstavil tudi ogrožene živalske vrste, ki so tu, ob vznožju hribovja MacDonnell Ranges zaščitene. Potovanje po Avstraliji se nadaljuje s safarijem. Najprej velja obiskati kameljo farmo, kjer je možno kamelo tudi zajahati. Na safariju je videti tudi mogočno skalo Uluru in veličastno goro Mount Conner. Naslednja postaja pa je Ayers Rock. Zelo zanimiva je tudi soteska Kings Canyon, ki se nahaja v sklopu narodnega parka Watarrka. Po nekaj dneh divjine pa je čas za povratek v bolj urbana središča. Sydney smo že omenili, vsekakor pa je ogleda vreden tudi Melbourne. Melbourne premore mnoge znamenitosti, kot so parlament, hotel Winsdor, veleblagovnica Queen’s Victoria Market, katedrala Sv. Patrika…. V bližini Melbourna se nahaja tudi otok Phillip Island, kjer ste lahko priča enemu od fenomenov narave – množici pritlikavih pingvinov, ki se zveler vrnejo na obalo v svoja gnezda preživeti noč.

Potovanje po Avstraliji nadaljujemo z obiskom znamenitih Melbournskih plaž kot sta Bells Beach in Torquay, poleg katerih vodi ena najlepših oblanih cest na svetu, še ena od znamenitosti pa je svetilnik Split Point Lighthouse. Tu je tudi muzej na prostem Sovereign Hill, ki nas spominja na čase zlate mrzlice. Morda tudi vam uspe najti kakšno zlato zrno. Skratka, potovanje Avstralija se zdi idealno za vse, ki si radi privoščite nekoliko več, v napi ponudbi pa si lahko ogledate tudi druga podobna potovanja na takem visokem nivoju, kot so na primer potovanje po Argentini ali potovanje po Mauritiusu. V naši agenciji imamo na voljo izvrstno ponudbo tovrstnih potovanj. Preverite našo enkratno ponudbo in nas pokličite in poskrbeli bomo, da boste tudi vi doživeli svoje sanjsko potovanje. Privoščite si oddih, ki ga zlepa ne boste pozabili!

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve