Potovanje Maldivi

DomovAustral*asiaPotovanje Maldivi

Potovanje Maldivi

Avstral - Azija d.o.o.

potovanje maldivi

Ena izmed naših najpopularnejših ponudb je potovanje Maldivi. Maldivi so država v južni Aziji, ki spada med najbolj geografsko razpršene države na svetu. Sestavlja jo namreč 26 atolov – plitkih otokov obročaste oblike. Obsegajo 298 kvadratnih kilometrov površja, od tega je 115 kvadratni kilometrov kopnega. Prebivalcev je okoli 427.000. Glavno in tudi najbolj poseljeno mesto je Male, imenovano tudi »kraljevski otok«, zaradi svoje centralne pozicije. Maldivski arhipelag se nahaja na vrhu Chagos-Laccadive Ridgea, obsežnega podmorskega gorskega območja v Indijskem oceanu, ki skupaj s Chagosom in Lakshadweepom tvori tudi zemeljsko ekološko regijo. S povprečno nadmorsko višino 1,5 metra je najnižja država na svetu, pri čemer je celo najvišja naravna točka najnižja na svetu, 2,4 metra. Zaradi posledičnih tveganj zaradi naraščajočih ravni morja se je vlada leta 2009 zavezala, da bo Maldive postala zemeljsko nevtralna država do leta 2019.

Maldivski arhipelag je v 12. stoletju prešel v islam in se utrdil kot sultanat, razvijajoč močne komercialne in kulturne vezi z Azijo in Afriko. Od sredine 16. stoletja je regija postala pod vedno večjim vplivom evropskih kolonialnih sil, saj so leta 1887 Maldivi postali britanski protektorat. Neodvisnost iz Združenega kraljestva je bila dosežena leta 1965 in predsedniška republika je bila ustanovljena leta 1968 z izvoljenim ljudskim predsednikom  Majlisom. Za naslednja desetletja je značilna politična nestabilnost, prizadevanja za demokratične reforme in izzive okolja, ki jih povzročajo podnebne spremembe.  Maldivi so ustanovitelj Južnoazijskega združenja za regionalno sodelovanje (SAARC). Je tudi članica Združenih narodov, Organizacije islamskega sodelovanja in Gibanja neuvrščenih. Svetovna banka klasificira Maldive za gospodarstvo z višjim srednjim dohodkom. Ribolov je v preteklosti prevladujoča gospodarska dejavnost in je daleč največji sektor, ki mu sledi hitro rastoča turistična industrija.

Skupaj s Šrilanko – omenili smo jo v potovanje Šrilanka –  je ena od le dveh južnoazijskih držav, ocenjenih kot “visoka” na indeksu človeškega razvoja, pri čemer je dohodek na prebivalca eden najvišjih med državami SAARC. Maldivi so bili republika Commonwealtha od julija 1982 do njene umika s Commonwealtha oktobra 2016 v znak protesta proti mednarodni kritiki svojih evidenc v zvezi s korupcijo in človekovimi pravicami. Potovanje Maldivi so torej edinstven počitniški raj, ne glede ali si želite zgolj poležavanja na eni od peščeno belih plaž s številnimi palmami in morjem turkizne barve, ali pa imate raje vrhunsko kulinariko in wellness, kot v primeru potovanje Avstralija. Za tiste bolj aktivne turiste pa potovanje Maldivi ponujajo še vse kaj drugega. So znana destinacija za potapljače, saj ponujajo barvite koralne grebene, med katerimi žive živopisne ribe in cela plejada drugih zanimivih živali in živalskih vrst.

Za novopečene potapljače imajo organizirane tudi tečaje potapljanja, tako da boste lahko to pustolovščino doživeli tudi tistih, ki sicer s potapljanjem sicer nimate še nikakršnih izkušenj. Doživite podvodni safari, kakršnega ne morete doživeti nikjer drugje na svetu in to zgolj z uporabo maske in dihalke. Potovanje Maldivi vas torej zagotovo ne bo pustilo ravnodušnih. To so sanjske počitnice v pravem pomenu besede, podobno kot potovanje Sejšeli. Dovolite da vas naša agencija odpelje na ta raj na zemlji, prepričani smo, da vam ne bo žal. Pokličlite nas še danes.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve