Potovanje Namibija

DomovAustral*asiaPotovanje Namibija

Potovanje Namibija

Avstral - Azija d.o.o.

potovanje namibija

Čas dopustov je tu in treba se bo odločiti, kje preživeti počitnice, v kolikor se še niste. V naši agenciji vam ponujamo razne možnosti, ki so popolnoma prilagojene vam in ena takih je potovanje Namibija. Namibija je ena od najbolj osupljivih afriških držav, ki ji domačini pravijo tudi »duša sveta«. Odpravite se torej z nami na to luksuzno potovanje in se sami prepričajte o lepoti te dežele. V Namibiji je živalstvo in rastlinstvo zares bujno, saj v njej najdemo preko 114 vrst sesalcev, preko 340 vrst ptic, raznovrstnih rastlin pa je toliko, da jih je težko našteti. Največ teh najdemo v regiji Karoo. Kot protiutež temu pa nam Namibija ponuja tudi z grmičevjem poraščena območja, puščave (Kalahari, Namib) in polpuščave, sipine, zaplate iz gline in rdečega peska in druga naravna čudesa.

V Namibiji najdemo tudi pogorje Damaraland, ki je podobno kot evropske Alpe. Skratka, Namibija je kakor neodkriti biser narave, ki komaj čaka, da ga nekdo odkrije in se naužije njegovih lepot. V kolikor se odločite za potovanje Namibija vam zagotovo ne bo žal. V naši agenciji organiziramo potovanja po meri in potovanje Namibija je eno od takih potovanj. Poleg vseh že omenjenih naravnih znamenitosti pa Namibija ponuja še mnogo drugega. Mesto Windhoek je mesto s približno 350.000 prebivalci, ki si ga je vsekakor vredno ogledati. Mesto je zgrajeno v maniri evropske arhitekture, ki se prepleta s tipičnimi afriškimi vzorci in okoljem. Tu je združeno najboljše od obeh svetov. Mesto je prvič omenjeno leta 1842, za datum nastanka današnjega Windhoeka pa velja leta 1890, ko je bil položen temeljni kamen Stare trdnjave (Old Fortress). Mesto ima bogato kulturno življenje, skorajda obvezen pa je obisk znamenite tržnice Tukondjeni, kjer lahko kupite tradicionalno namibijsko hrano, kot je meso z žara ali posušene ribe.

Potovanje v Namibijo pa ne bi bilo to, kar pove ime, če si ne bi ogledali katero izmed veličastnih puščav, denimo puščavo Kalahari. Kalahari je pravzaprav polpuščava s polsuhimi savanami, ki ovijajo nežno gričevje peščenega morja. Rdeč pesek prekriva tanka zlata trava, po njej pa se sprehajajo čudovite živali kot so impale, antilope, zebre, noji, lisice in šakali. Zelo zanimive so tudi sipine Sossusvlei, ki veljajo za najvišje na svetu. Dvigajo se do neverjetnih 320 metrov v višino. Plasti bele gline v kombinaciji z rdečim peskom in modrim nebo pričarajo neverjeten pogled. Ogleda vredno je tudi brezno Sesriem, ki ga je voda izklesala skozi dolga leta. Na obeh straneh kanjona so visoke stene, na njih pa gnezdijo ptice. Na teh skalah je opaziti tudi kuščarje.

 Ena bolj priljubljenih destinacij za turiste je Swakopmund, ki premore prijetno poletnon podnebje in je še posebej popularna med deskarji. Tu so mile temperature in le redko dežuje, megla, ki prodre do 30 kilometrov v notranjost pa zagotavlja dovolj vlage za rastlinstvo. Zanimivih krajev je še mnogo, denimo kanjon Kuiseb, laguna Walvis Bay ali hribovje Erongo, če naštejemo le nekatere. Če se odločite za potovanje Namibija, vam zagotovo ne bo žal. V naši ponudbi pa boste našli tudi druge možnosti, kot na primer potovanje Južna Afrika, zato predlagamo, da si našo ponudbo podrobno ogledate.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve