Zunanje žaluzije

DomovPVC MARKUSZunanje žaluzije

Zunanje žaluzije

MARKO KOŽMAN s.p.

zunanje žaluzije

Kadar vremenske razmere dopuščajo, zelo radi posedimo na terasah, balkonih ali na verandah naših domov. Zelo hitro nam sončni žarki, ki so sicer prijetni, postanejo preveč žgoči. Zato se je pred njimi potrebno zaščititi. Zunanje žaluzije so primerna zaščita pred radovednimi pogledi, pred segrevanjem in nam nudijo direktno zaščito pred soncem. To ima dodaten pomen tudi z vidika varčevanja pri porabi energije. Poleti ohranjamo prostore hladnejše in posledično porabimo manj energije za ohladitev. Pozimi pa so toplotne izgube manjše.

Ko se odločamo za nova okna, je potrebno razmisliti tudi glede senčil in katera rešitev bi bila najboljša. Vsako senčilo ima svoje prednosti. Seveda pa tudi kakšno pomanjkljivost. Na koncu pa je potrebno izbrati tisto zunanjo senčilo, ki bo v največji meri zadovoljilo potrebe. Upoštevati pa je potrebno ali je to senčenje, vlomna ali sončna zaščita. V kolikor se odločamo samo za notranje žaluzije, ki sicer nudijo idealno senčenje, bomo imeli vizualno dovršen notranji prostor. Mogoče pa nismo dosegli najboljše energetske rešitve.

Čeprav se še vedno najbolj vgrajujejo rolete, ki se razlikujejo glede na vgradne omarice. Seveda je potrebno pri izboru rolet upoštevati možnosti, ki nam jih ponuja okno, kamor jih bomo namestili.

Zunanje žaluzije so na voljo v različnih barvah, vendar jih je potrebno izbrati glede na končni videz, ki ga želimo imeti. Na voljo so standardne barve: bela, temno ali svetlo siva in pa razni lesni dekorji. Seveda se lahko lamele izbira tudi po RAL lestvici. Veliko ponudnikov ponuja ALU vodila v isti barvi kot so okna. Tako se vodila zlijejo z okni.

Pri izboru zunanje žaluzije je potrebno dobro premisliti, kje potrebujemo senčilo in kakšno senčilo je potrebno. Tukaj je zelo važna lega oken. Na južni strani se priporoča uporaba zunanjih senčil, ki v največji meri ustavijo vroče sončne žarke. Kadar pa je senčilo spuščeno, ohranja energijo v prostoru, lahko v zimskih mesecih prihranek pri ogrevanju kar lepo zmanjša znesek na položnici. Pri odločitvi za zunanjo senčilo, igra veliko vlogo tudi hrup iz okolja. Ne samo, da senčilo nudi zaščito pred soncem, predstavlja tudi protihrupno oviro. Pri zunanjih senčilih je važno tudi planiranje z vidika montaže. Če gre za adaptacije, se montaža prilagodi situaciji na objektu. V kolikor gre za novogradnjo, pa je potrebno predvideti tip omarice za senčila in vrsto senčila v sami fazi gradnje objekta.

Dodatno ugodje pri senčilih dosežemo s komarniki. Največkrat se komarnik integrira v senčilo in jih lahko ročno pomikamo. Če imamo drsna ali balkonska vrata, pa se priporoča vgradnja plise ali drsnih komarnikov.

Upravljanje zunanje žaluzije je lahko ročno ali pa s pomočjo elektro motorja. V tem primeru se uporablja stikalo ali pa sistem daljinskega upravljanja. Z vidika vzdrževanja, so zunanja senčila zelo nezahtevna. Potrebno jih je občasno čistiti, drugega vzdrževanja ne potrebujejo. V kolikor pride do poškodbe, je najbolje, da nam zadevo skuša popraviti serviser, ki je pooblaščen s strani proizvajalca. Tako se bomo izognili morebitnim dodatnim stroškom. V primeru nestrokovnega popravila bi bilo potrebno dodatno kaj popraviti. Zunanja senčila morajo delovati tako, da nam nudijo kar se da maksimalno udobje in nas uspešno zaščitijo pred sončnimi žarki.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve