PVC okna

PVC okna

MARKO KOŽMAN s.p.

PVC OKNA

Okno je prosojna ali prozorna odprtina v steni, vozilu ali vratih. Omogoča prehod svetlobi v prostor. Kadar okna niso zaprta, omogočajo prehod zraka in zvoka. Najbolj pogosto so okna zastekljena, oziroma pokrita s prosojnim materialom. Na mestu jih držijo okvirji. Okna se lahko odpirajo, kar omogoča prezračevanje prostorov in preprečuje vpliv zunanjih vremenskih razmer.

Poznamo več tipov oken: lahko so v obliki obrvi, fiksna, eno ali dvo krilna drsna okna, horizontalna drsna okna, krilna okna, okna na nagib, z možnostjo rotacije, enojna in dvojna okna, ležeča okna, notranja okna, zunanja okna, strešna okna, balkonska okna, poslikana, vitraže, PVC okna, lažna okna; skratka veliko različnih tipov in oblik.

Napredek znanosti in tehnologija izdelave PVC izdelkov, zlasti na področju obstojnosti, trdote in izolacije, je omogočil, da so PVC okna danes najbolj pogosta izbira. Prednost PVC oken, pred ostalimi material, je razmerje med ceno, izlolativnostjo in kvaliteto. Zadnjih 50 let stalnega razvoja, je PVC postal vodilni med materiali, ki se uporabljajo pri izdelavi stavbnega pohištva.

Med stotinami različnih profilov PVC oken obstajajo velike razlike. Zato ne moremo vsa PVC okna, metati v isti koš. Izolativnost lahko enostavno določimo z UW vrednostjo. Samo kvaliteto, pa zelo težko ocenimo na pogled ali z napisanimi besedami. Ker se družba vedno bolj ozavešča glede varčevanja z energijo in varovanja okolja, se zaradi  tega vedno bolj obračajo k vgradnji PVC oken in tudi za PVC vhodna vrata. Še zlasti sprejemajo tako odločitev, kadar gre za adaptacijo ali prenovo obstoječih objektov. Pri pasivnih hišah ali novogradnjah, se skriva največji potencial glede prihranka energije. Samo z menjavo starih oken z novimi PVC okni, si bomo zagotovili dolgoročni finančni in energetski prihranek. Tako bo naša denarnica manj obremenjena glede stroškov. Hkrati pa pripomoremo k varovanju okolja.

Pri novogradnji je najbolj pogost dejavnik, ki prepriča ljudi, da dobijo najboljši izdelek glede na njihove potrebe. Pozorni so na zaščito pred hrupom, vzdrževanjem, obliko in izgled, ter najbolj pomembno, kako so  energetsko  učinkovita. Da bi bila izgradnja kar se da enostavna, poskrbi ponudba PVC okna Gorenjska, ki ves čas zagotavlja, da PVC okna zadoščajo vsem sodobnim gradbenim zahtevam in regulativam. Med pestro ponudbo lahko izberete pravo barvno kombinacijo in tip oken za vašo nepremičnino.

Starejši objekti potrošijo veliko energije, zato je potrebno razmišljati o energetski prenovi. Če stanovanja ali hiše izpolnjujejo stare energetske standarde, bodo prenovljeni objekti dodatno ščitili pred naraščajočimi stroški v prihodnosti. Sama prenova izboljša tudi notranjo klimo, bivalno udobje se poveča in hkrati ohranja nepremičnino. Se pa tudi notranje žaluzije z lahkoto namestijo na nameščena PVC vrata ali okna.

Ne glede na naše prepričanje, da lahko s prenovo odlašamo še nekaj časa, se samo z menjavo oken in vrat lahko prihrani kar nekaj denarja. Včasih se niti ne zavedamo, kje vse pozimi izgubljamo toploto in s tem povečujemo porabo kuriva, ki ga uporabljamo za segrevanje. Vsak cent vložen v obnovo se povrne v zelo kratkem času. Ne glede na vrsto objekta, PVC materiale z lahkoto vgradimo. Tudi končni izgled ni tako plastičen, kakor bi se lahko mislilo na prvi pogled. Zato je danes tudi že veliko ograj okoli objektov narejenih iz PVC materiala.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve