Rolete

Rolete

MARKO KOŽMAN s.p.

rolete

Zavese, roloji, karnise, žaluzije. Na segmentu senčil je izbira velika. Ne glede na izbor, se enostavno prilagodijo potrebam uporabnikov. Da nam zjutraj sonce ne bo sijalo v prostor in nas prehitro zbudilo, da nekdo, ki ni povabljen, ne more kukati v stanovanje, so rolete primerne.

Zavese, ki so narejene iz različnih materialov, uporabljamo v notranjosti prostorov za zastiranja, oziroma imajo bolj dekorativni element. Seveda imajo zavese glede na njihovo sestavo večjo ali manjšo prepustnost svetlobe v prostor.

Rolo podobno kot zavese, opravlja različne funkcije. Glede na material, ki je lahko gostejši ali temnejši, določa zatemnitev prostora. Ker rolojev ne moremo prati, morajo biti dovolj kakovostni, da se jih lahko posesa s sesalnikom. Ali pa morajo biti narejeni iz materiala, ki dovoli čiščenje z vlažno krpo. Roloji imajo običajno že vdelane karnise, kar za zavese ne velja.

Rolete se razlikuje glede na sistem vgradnje. Pred okenski sistem rolet je idealna rešitev za že dokončane objekte, novogradnje in adaptacije. Montaža je na zunanji strani oken. To pomeni, da je omarica vidna na fasadi. Sama montaža ni zahtevna in je izvedena dokaj hitro. Izbira se lahko barva omarice, vodil in lamelni plašč. S tem seveda lahko vplivamo na zunanji videz objekta. Namestimo jih lahko pred protivlomna vrata in dodatno zaščitimo vstop v prostor.

Podometni sistem rolet je primeren za novogradnje in adaptacije, če govorimo o prenovi fasade. Enako kot podometni sistem, se montira na zunanji okenski okvir, ampak pred dokončanjem fasade. Roletna omarica je tudi nosilec ometa, preko katere se nanese fasada, da na koncu omarica sploh ni vidna. Rolete tako ne kazijo podobe z izstopajočo omarico na fasadi.

Nad okenski sistem rolet se uporablja pri adaptacijah in tudi pri novogradnjah. Montaža se izvede direktno na okno, v notranjosti prostora, istočasno z vgradnjo oken. Omarica je iz ekstrudirane plastike, dodatno izolirana. V notranjosti prostorov je lahko vidna ali pa jo obdelamo z ometom. Da bi recimo tak sistem rolet uporabili tudi za notranja lesena vrata, ni priporočljivo.

Poševni sistem rolet je primeren zlasti za okna, ki so nepravilnih oblik. Različne kombinacije, oblike roletnih omaric, ki so namenjene za okna s kotom od 0,5° do 45°.

V nastajanju je projekt PVC okna Gorenjska, kjer bi pri morebitni energetski sanaciji objektov, nadomestili stare rolete z novimi, ki bi imele možnost upravljanja s pomočjo motorja ali daljinskega upravljalca. Tako se v večini novih stanovanj in hišah, že sedaj odločajo za vgradnjo motornih rolet, ki imajo možnost daljinskega upravljanja. S takim načinom ni več potrebe, da vstanemo iz sedežne in stopimo do okna, da dvignemo ali spustimo roleto.

Kakor koli obrnemo, vsak dom potrebuje neko obliko senčila. Pa naj bodo klasične zavese, roloji, lamele, žaluzije. Vsako stanovanje, hiša, poslovni objekt, se odloči, katero vrsto senčila bo izbral. Ta mu mora zagotoviti senčenje, kot ga želi. Vzdrževanje senčil ni zahtevna naloga in ne predstavlja velik izziv za uporabnike senčil. Seveda vzdrževanje ni enako, če imamo zavese ali pa žaluzije. Vseeno pa mora biti končni izbor senčil pravi in nam mora služiti na daljši rok. Nikakor pa z sprejemom končne odločitve ne rabimo hiteti. Odločitev je potrebno sprejeti v skladu naših potreb in finančnih zmožnosti.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve