Komarniki

Komarniki

MARKO KOŽMAN s.p.

komarniki

Poletna noč, v spalnico priteka prijeten svež zrak, mirno spimo, ker vemo, da nas ne bodo popikali komarji ali drugi insekti. Tako udobje nam zagotavljajo komarniki. Komarnik poskrbi za bivalno okolje brez mrčesa, tudi kadar so luči prižgane in okna odprta.

Poznamo več vrst komarnikov. Fiksni oval komarnik: prednost je, da ga lahko vgradimo neodvisno od rolete. Mreža je vpeta v ALU okvir, ki je samostojen. Okvir pa se namesti med okensko krilo in okvir. Samo snemanje in pritrditev komarnika je sila enostavna. Namesti se hitro in brez dodatnega vijačenja ali poseganja v profil okna. Okvir je največkrat v čokoladno rjavi ali beli barvi. Naslednja vrsta je samostojni rolo komarnik. Ima lastno omarico in vodila. Upravljamo ga ročno. Premika se vertikalno, gor in dol.

Integrirani rolo komarnik se namesti v roleto, lahko tudi v zunanjo žaluzijo. Onemogoča prehod komarjev in drugega mrčesa. Upravljamo ga ročno. Premika pa se gor in dol, se pravi vertikalno. Deluje na klik sistem in neodvisno od lamel.

Krilni komarnik je primeren za namestitev na enokrilna balkonska vrata. Mrežica je vpeta v ALU krilo. Ta pa se privijači na balkonska vrata. Na eni strani komarnika je nameščeno okovje. Na drugi strani pa je magnet, kamor se krilni komarnik zatakne. Komarnik je enostavno snemljiv.

Plise komarniki. Tip komarnika, ki se zloži na en del elementa. Zelo kompakten komarnik, ki je namenjen večjim razponom. Sestavlja ga ALU okvir, ki se po vodilih zgoraj in spodaj enostavno zloži v ozko harmoniko. Drsni komarniki, pa se lahko vgradijo na panoramsko steno ali drsna vrata, kjer je polovica elementa fiksna. Krilo se tako ročno pomika horizontalno, levo ali desno. Mrežica je zaradi večje kompaktnosti vpeta v ALU okvir in na sredini je razdeljena z ALU prečko.

PVC okna Gorenjska, imajo poseben sitem, ki vključuje kombinacijo oken in komarnikov. Tako lahko brez skrbi in naknadne namestitve že v začetku izberemo pravilna PVC okna, ki imajo komarnk. In nam ne bo potrebno naknadno iskati komarnik, ki bi ustrezal našim potrebam. Ne glede na vrsto komarnika, bo sčasoma potrebna menjave mrežice komarnika. Mrežica se lahko pretrga, enostavno odstopi, sčasoma zaradi vremenskih vplivov ali kašnega drugega razloga. Mrežica je enostavno zamenljiva, zato to lahko opravimo sami. V kolikor se nam okvir komarnika poškoduje, pa je potrebno poiskati ustrezno strokovno pomoč, da nam poškodovan okvir komarnika popravijo.

Komarniki so priporočljivi povsod tam, kjer je mrčesa veliko, zaradi pogojev za njihovo razmnoževanje. Lahko jih namestimo tudi v določenih industrijskih objektih, kjer se predeluje hrana. Tako zajezimo možnost, da bi insekti pristali v pripravljeni hrani. Za strokovni nasvet ali izbiro pravilnega komarnika, imajo v podjetju PVC Markus strokovne sodelavce, ki vam bodo glede na vaše potrebe in želje, pripravili ustrezno ponudbo, ki bo cenovno zanimiva. Ravno tako vam bodo svetovali glede montaže in morebitnega vzdrževanja. Glede na želje pa se lahko dogovorimo tudi za montažo komarnika z njimi.

Naj nam neprespane noči in nadležno brenčanje okoli glave, ne pokvarijo spanca. Naspimo se tako kot  je treba, z ustrezno vgrajenimi komarniki. Vsekakor pa bo komarnik tudi dodatno estetsko vplival na končni izgled oken ali vrat.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve