RAČUNOVODSKI SERVIS KOMENDA

DomovKNISER d.o.o.RAČUNOVODSKI SERVIS KOMENDA

RAČUNOVODSKI SERVIS KOMENDA

KNISER d.o.o.

KNISER_SLIKA

Potreba po poslovnih informacijah zadnje čase igra zelo pomembno vlogo v podjetjih. Tako se lahko vodstvo odloča glede investicij in naložb. Zato je bil nujen prehod iz knjigovodstva na računovodstvo, ki ga opravlja računovodski servis Komenda. Danes, ko je napredek in širitev podjetij nuja, menedžment zahteva zanesljive in hitre informacije pri svojih odločitvah. Tako so knjigovodstvu pridružili še ostale računovodske funkcije. Določene informacije poslovanja podjetja so javnega značaja, določena pa so poslovna skrivnost. Zaradi tega je potrebna določena previdnost pri prikazu podatkov različnim uporabnikom.

Knjigovodstvo je usmerjeno v preteklost (zapisovanje poslovnih dogodkov, ki so se zgodili), je računovodsko predračunavanje usmerjeno v prihodnost (predvidevanje poslovanja). Usmerjeno je k sestavi računovodskih predračunov, ki zajemajo podatke o planiranih sredstvih, obveznosti do virov sredstev, prihodkov, odhodkov in bodočem pričakovanem poslovnem izidu. Podlaga za ta izračun so knjigovodski obračuni iz preteklih obdobij. Vse to vam lahko pripravi računovodski servis Komenda. Zapis nima predpisane oblike, niti ni oprt na formalne knjigovodske listine, kot je to obvezno pri knjigovodskem razvidu. Tako lahko primerjamo podatke preteklih obdobij s podatki, ki jih dosegamo v tekočem obdobju z načrtovanimi. Drugo mnenje lahko pridobite tudi pri računovodstvu Ljubljana.

Računovodsko nadziranje se ukvarja z presojanjem pravilnosti in poštenosti poslovanja in odpravljanje nastalih nepravilnosti. Poznamo več vrst nadziranja.

Sprotno presojanje pravilnosti, se s strani pristojnih opravlja dnevno. Recimo kontrola prejetih računov, blagajniškega poslovanja in podobno. S kontrolo ugotovimo ali je neko stanje pravilno ali napačno. Kontrola je neposredna oblika računovodskega nadzora, ki ga opravlja računovodstvo Mengeš.

Naknadni nadzor je revidiranje. Posredna oblika računovodskega nadzora. Odvije se šele po nastanku sprememb in stanj gospodarskih kategorij. Kdo opravlja nadzor, zunanji organi ali zaposleni v podjetju, govorimo o zunanji ali notranji reviziji. Zunanjo revizijo lahko za glavni računovodski servis Komenda opravi zunanjo računovodstvo Trzin.

Naslednja oblika nadzora je inšpekcija. Ta zajema kasnejše presojanje pravilnosti dela poslovanja (recimo obračun DDV). Ta nadzor opravi posebni inšpekcijski organ, ki deluje zunaj podjetja. Računovodski servis Komenda pripravi vse potrebne evidence in poročila za potrebe inšpekcijskega nadzora.

Računovodska analiza presoja ugodnosti sprememb in stanja premoženja poslovnega sistema. Analiza analizira ali predlaga izboljšave poslovanja. Temeljiti mora na knjigovodskih podatkih. Ugotavlja odstopanja med predračuni on knjigovodskimi obračuni. Išče tudi vzroke za nastale odmike.

Računovodstvo je bilo v preteklosti organizirano na način, da so se pripravljali podatki predvsem za zunanje uporabnike. Ti so podajali skupna statistična poročila na nivoju celotnega gospodarstva. Razvoj trga in tržna konkurenca pa so podjetja vse bolj začela zanimati za kontrolo stroškov poslovanja in doseganje ugodnih razlik v kalkulaciji stroškovne cene in cene, ki jo dosegajo pri prodaji na trgu. Zaradi tega se je pričelo ločevanje med informacijami, ki jih je potrebno posredovati v svoje okolje in katere informacije so potrebne za spremljavo poslovanja samega podjetja. Razvilo se je računovodstvo za zunanje in notranje uporabnike. Računovodski servis Domžale ima ekipo usposobljenih računovodij, ki za vse vrste poslovnih subjektov ali samostojnih podjetnikov pripravlja vse potrebne računovodske izkaze in poročila. Vse potrebno delo lahko pravijo na daljavo ali pa na željo stranke tudi v njihovih prostorih. Podatki so dostopni 24 ur na dan, vse dni v letu.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve