Vodno soglasje

DomovGEOSVETVodno soglasje

Vodno soglasje

Samo Marinc s.p.

Vodno soglasje je le eno v sklopu različne dokumentacije, ki jo potrebujete, če želite dobiti gradbeno dovoljenje. Kadar torej želimo graditi na območjih, kjer bi s svojim posegom v naravno lahko vplivali na vodne vire, je treba pridobiti vodno soglasje. V nekaterih primerih potrebujemo tudi geološko poročilo za vodno soglasje ki nam ga izdela strokovnjak – geolog.   Prav tako je treba pridobiti vodno soglasje na poplavnih zemljiščih, na zemljiščih, za katera se sumi da lahko plazijo, na zemljiščih, za katera se predvideva da bi lahko vplivali na podtalnico in kakršnih koli drugih zemljiščih, kjer obstoja verjetnost, da lahko vplivamo na čistost voda. Geolog bo z geološkimi raziskavami ugotovil, ali je neko področje primerno za gradnjo, oziroma, kako to območje zasčiti ali pa kako se lotiti same gradnje, brez da bi škodljivo vplivali na vodni vir.

Kaj pa so vodovarstvena območja? Vodovarstvena območja so tista območja, ki so jih določili strokovanjaki z namenom, da zavarujejo čisto pitno vodo, torej da preprečijo onsenaženost takšne vode ali kakršnokoli delovanje, ki bi lahko vplivalo na njeno neoporečnost. Geološke raziskave za gradnjo projektov so torej zelo pomembne. Pristojni organ za izdajovodnega soglasjaje ARSO – Agencija za okolje republike Slovenije. Njim je potrebno predati vso dokumentacijo v zvezi s projektom, in jih zaprositi za izdajovodnega soglasja. Katere dokumente bomo potrebovali pa je odvisno od samega projekta. Tako imenovani zahtevni projekti, torej tisti, za katera potrebujemo gradbeno dovoljenje, zahtevajo da predamo celotno projektno dokumentacijo, v kateri mora biti razvidno, da so bili upoštevani pogoji gradnje, ki bi lahko vplivali na vodne režime, različne priloge (če je tako zahtevano) kot na primer hidrološko-hidravlična analiza, vodna pravica, potrdilo o plačani taksi in podobno. Pri tako imenovanih nezahtevnih projektih, skratka tistih, pri katerih ni potrebno gradbeno dovoljenje, pa je potrebno sledeče: Opisana mora biti nameravana gradnja, priložena pregledna situacija in idejna skica oz. geodetski načrt z vrisanim območjem posega. Dodati je potrebno tudi originalni izvod informacije o načinu gradnje, če ta lahko vpliva na vodni režim oziroma stanje voda. Ostala morebiti potrebna dokumentacija pa je enaka, kot opisano v zgornjem primeru. Pomembno je, da se zavedamo pomena voda in ohranjanja čistosti voda v okolju v katerem bomo živeli. Z dobrim, strokovnim geološkim delom se lahko izognemo marsikateremu neželenemu problemu, hkrati pa se obnašamo ekološko odgovorno. Hkrati je za sam objekt tudi pomembno, da je zgrajen tako, da je varen pred vdori vode, ali da ne gradimo na območju, kjer rado poplavlja, torej v neposredni bližini večjih vodotokov. Sobivanje z naravo je že nekaj let trend tudi v gradbeništvu, katerga pomemben del smo tudi geologi in z našimi ekspertnimi znanji smo preprečili marsikatero katastrofo, prav tako si danes gradnje brez naše pomoči praktično ni mogoče več predstavljati in to je morda ravno pri vodi še celo najpomembnejše. Skratka na eni strani zaščita vodnih virov in na drugi strani zaščita objekta pred neželenimi, z vodo povezanimi dogodki, to je cilj h kateremu stremimo. V našem podjetju vam pripravimo vso potrebno dokumentacijo, opravimo strokovno analizo in vam pomagamo do pridobitve vodnega soglasja na najhitejši in najcenejši možen način.

Prepričajte so o naši kvaliteti in pridobite vodno soglasje z našo pomočjo.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve