Peka peciva je ena od naših glavnih dejavnosti. Predstavlja precejšen odstotek naše proizvodnje in prodaje. Zato dajemo še poseben poudarek na kvaliteto našega peciva. Danes si kulinarike brez peke peciva ne znamo predstavljati. Okusni francoski rogljički za zajtrk, polnjeni s čokolodo, vanilijevo kremo ali marmelado, le kaj je boljšega za začetek dneva? V Sloveniji si ne znamo predstavljati praznikov brez orehove potice. Slovenske gospodinje pa so prav spretne pri peki peciva, pripravi finega slaščičarskega peciva, ki je vedno dobrodošlo darilo, če smo povabljeni na zabavo. Pecivo je tako popularno, da nekatere manjše pekarne pečejo izključno pecivo. In kaj pravzaprav je pecivo? Pecivo je testo iz moke, vode in trdne maščobe, (npr. masla), ki je lahko slano ali sladko. Izhaja iz francoske besede patisserie. Podobno besedo pa uporabljajo tudi v angleščini. Sladka peciva se pogosto opisujejo kot slaščičarski pekovski izdelki. Beseda “pecivo” pomeni številne vrste pečenih izdelkov iz sestavin, kot so moka, sladkor, mleko, maslo, pecilni prašek in jajca. Majhne torte, mignoni, mono torte in drugi sladki pečeni izdelki se imenujejo slaščice. Skupne pecilne jedi vključujejo pite, torte, domače piškote in čajno pecivo. Beseda pecivo se lahko nanaša tudi na listnato testo iz katerega so izdelani pečeni izdelki. Listnato testo se rahlo zvije in se uporablja kot osnova za pečene izdelke. Pecivo se razlikuje od kruha z višjo vsebnostjo maščob, kar prispeva k debelosti ali razdrobljenosti teksture. Dobro pecivo je lahko, zračno, vendar dovolj trdno, da podpira težo polnila. Pri pripravi peciva je treba paziti, da se maščobe in moka dobro mešajo, preden dodate kakšno tekočino. To zagotavlja, da so granule moke ustrezno prevlečene z maščobo. Po drugi strani pa prekomerno mešanje povzroči dolge pramene, ki povečajo količino peciva. Pri drugih vrstah peciva, kot so dansko pecivo in rogljiči, se značilna luskasta tekstura doseže z večkratnim iztiskanjem testa, podobnega tistemu za kvasni kruh, z maslom in zlaganjem, da proizvede veliko tankih slojev. V naši pekarni za peko peciva uporabljamo najmodernejšo tehnologijo in peči. Celoten postopek je popolnoma avtomatiziran. Prepričani smo, da je treba nenehno vlagati v razvoj in tehnologijo, slediti smernicam razvoja na tem področju, hkrati pa ohraniti originalne vrhunske recepture, ki naredijo naše pekovske izdelke tako kvalitetne in unikatne. Proizvajamo mnogo vrst sladkega in slanega peciva, med katere sodijo fina slaščičarska peciva oziroma sladice, druga sladka peciva in različne vrste slanega peciva. Sladka peciva so primerna za razna praznovanja, kot so rojstni dnevi, jubileji, poroke in druge slavnosti. Slano pecivo ponudimo ob popoldanskem čaju, večernem gledanju televizije, je priročno kadar dobimo nenapovedan obisk in podobno. Prepričani smo, da si boste v našem širokem naboru raznovrstnih peciv zagotovo našli kaj zase primernega. Preverite na naši spletni strani, kaj vse vam ponujamo, potem pa pridite k nam in se prepričajte v kvaliteto naše peke peciva. Naše pecivo vam po naročilu dostavimo tudi na dom, na mesto vašega dogodka ali kamorkoli pač želite. Dostavljamo v naslednjih krajih; Domžale, Vir, Dob, Kamnik, Radomlje, Trzin, Črnuče in Ljubljana. V primeru večjega naročila pa vam seveda le-tega dostavimo tudi kam dlje. Pokličite nas in z veseljem se bomo odzvali na vašo zahtevo.