zagozen8


Male čistilne naprave cenik

Ko se odločamo za male čistilne naprave cenik podjetja Zagožen d.o.o. nikakor ne smemo prezreti. Tako bomo imeli na enem mestu pregled vseh možnih čistilnih naprav in čistilna naprava cena nam bo povedala končni strošek.

 

Male čistilne naprave sestavljajo trije tehnološki sklopi, ki tvorijo celoto naprave. Imenujejo se mehanski dvoprekatni usedalnik ali zadrževalnik. Sledi mu biološki rekreacijski prostor, ki ima rotirajoč nosilec. Nakladalni usedalnik pa poskrbi za vračanje aktivnega mulja v reakcijski prostor. Čiščenje odpadnih voda se dogaja v eni kompaktni enoti, ki ima tudi sekcijo biološkega čiščenja, ki je poleg mehanske sekcije. Mehanska sekcija se dogaja v dvoprekatnem prostoru usedlin s pomočjo naravne sedimentacije. Na dnu tega prostora je del prostora namenjen tako imenovani anaerobni stabilizaciji usedlin, skladiščenju usedlin in zgoščevanju. Očiščena voda odteče v predel za biološko čiščenje. S pomočjo izbranih bakterij, ki so anerobne in jih umetno vnašamo v čistilne naprave sproščamo bakterije. Bakterije sprosti pritekajoča voda, ki razkraja biokocko. Biokocka vsebuje anarobne bakterije. V samem procesu razgradnje odplak se v skupno sodelovanje poveže več različnih mikroorganizmov. Ti se med seboj dopolnjujejo in zaradi tega čistilne naprave prenesejo velike hidromehanske sunke. Pri klasičnem čiščenju ni tako silovitih sunkov.

 

Vse skupaj mora delovati brezhibno. Sama čistilna naprava mora biti popolnoma vodotesna, da iz nje ne odtekajo odpadne vode v okolje. Zato za male čistilne naprave cenik predstavlja dobre smernice za sprejem odločitve. Dodatno je potrebno preučiti ali greznice cena ne pomeni z vidika stroškovnika bolj racionalno izgradnjo.

 

Ker čistilna naprava deluje neprestano in ni potrebna dnevna oskrba, vzdrževanje ni zahtevno. Pozorni moramo biti samo pri izpadu električne energije, da čistilne naprave zaženemo čim prej je mogoče. Najpozneje se mora to zgoditi v enem ali dveh dneh. Pri čistilni napravi potrebujemo upravljalca. Upravljalec spremlja delovanje čistilne naprave. Hkrati vodi obratovalni dnevnik in samo napravo spremlja tudi vizualno. Tu so mišljene občasne meritve in občasna vzdrževalna dela. Vsak teden je potrebno opraviti zvočno in vizualno kontrolo delovanja čistilne naprave. Mesečno je potrebno pregledati videz vode. Na vsakih osem do dvanajst mesecev pa po potrebi izprazniti mulj. Če se mulj dvigne prej, ga je potrebno izprazniti prej kot v osmih mesecih. To nam izvede komunalno podjetje in ni vključeno v male čistilne naprave cenik.

 

Tako ni greznica najceneje pri odločanju kaj bomo izbrali. Čistilna naprava ima daljši predviden rok obratovanja in delovanja. Ob pravilni rabi in vzdrževanju ima čistilna naprava življenjsko dobo tudi do 30 let. Zato moramo za male čistilne naprave cenik nujno preveriti tudi ta podatek. Pri svetovalcih podjetja Zagožen d.o.o. je potrebno preveriti ali imajo pogodbenega izvajalca vgradnje čistilne naprave. V kolikor ga nimajo, ga moramo sami poiskati na trgu. Izvajalec naj ima preverljive reference, da bo vgradnja čistilne naprave potekala brez problemov. Za pripravo terena je priporočljivo, da jo izvede izvajalec vgradnje. Samo tako bo lahko nemoteno izvedel vgradnjo, saj se ne bo mogel izgovarjati na napake drugih. Poskrbeti moramo tudi, da ima naprava vso potrebno dokumentacijo, ki jo bomo morali dostaviti na ustrezne inštitucije, če bomo zahtevali oprostitev plačevanja prispevkov za odpadne vode.

Male čistilne naprave cenik


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5549604000

Davčna številka: SI83326278

Cesta na Lavo 2A, 3310 Žalec

http://www.zagozen.si/si/

info@zagozen.si

T: (03) 713 14 20

F: (03) 713 14 22

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »