zagozen8


Čistilna naprava za hišo

Nova zakonodaja, ki ureja področje odvajanja gospodinjskih odpadnih komunalnih voda v javno kanalizacijo, nalaga ureditev tega problema do konca leta 2017. Vsi lastniki objektov, katerih fekalne in pralne vode niso speljane v kanalizacijo, morajo torej do takrat zagotoviti čiščenje svojih odpadnih voda s čistilno napravo. Ena od možnosti je čistilna naprava za hišo.

Preden pa se odločimo za nakup čistilne naprave, moramo preveriti več dejavnikov. Lahko je tudi čistilna naprava brez elektrike.

 

V veliko gospodinjstvih sta dve dnevni konici porabe vode, in sicer  zjutraj,  še večja poraba pa je v večernih urah. Takrat je poraba vode v  kratkem času posebej  velika in če imate  mali  zbiralnik, je pretok vode skozenj preveč hiter. Voda na iztoku ne more biti prečiščena dovolj. Pomembno je tudi, da je vgrajena primerna tehnologija čiščenja, ki prenese dnevne konice, daljšo odsotnost in občasne preobremenitve.

 

Vedeti moramo tudi, kaj pomeni čistilna naprava za hišo. Čistilno napravo lahko primerjamo z farmo zelo malih, a vedno lačnih mikroorganizmov. Za njihovo delovanje potrebujejo zrak, vodo in hrano. Če smo več  časa na dopustu, to je mišljeno več kot dva tedna, hrane primanjkuje in mikroorganizmi pričnejo odmirati, s tem pa se čistilni učinek naprave zelo poslabša. Tako kot mi, tudi mikroorganizmi ne morejo živeti samo od zraka in vode.

 

Pri vnovični vzpostavitvi prvotnih pogojev se stanje hitro normalizira. Če se v čistilni napravi zaznajo neprijetni vonji, sta lahko to dva znaka; da so mikroorganizmi odmrli ali pa se je nabralo preveč mulja. Obstaja tudi rastlinska čistilna naprava za hišo. Lahko so male čistilne naprave. Rastlinske čistilne naprave so primerne za; individualne hiše, majhne zaselke, avtokampe, pa tudi za industrijske obrate, šotorišča, skupek naselij.

 

V sodobnem svetu pogosto slišimo, da je voda preveč onesnažena. Onesnažujemo jo s pranjem, kuhanjem, umivanjem. Pitno vodo prihranimo lahko pa tudi tako, da uporabljamo cisterne za vodo.

 

Obstaja veliko načinov, kako gospodariti z vodo. Eden od načinov je čiščenje odpadnih voda in posledično skrb za okolje. Ali  biološke čistilne naprave. Biološke čistilne naprave, za katere se odloči vedno več gospodinjstev, so naprave, ki posnemajo delovanje mikroorganizmov, saj si ti tudi v naravnem okolju razgrajujejo nečistoče. Preden pa je čistilna naprava za hišo montirana, moramo vedeti za nekaj dejavnikov. Največji je ta, da se odločimo za enostavno napravo, da pozneje nimamo težav. Delovati mora zanesljivo, da nam ne povzroča motenj. Lahko so preproste in cenovno sprejemljive. Zmogljivost naprav je različna, odvisno je pač od potrebe uporabnika.

 

Veliko ljudi se odloča za kompaktne izvedbe za družinske hiše. Je pa tudi povpraševanje po večjih čistilnih napravah, ki so namenjene za čiščenje odpadne vode iz več hiš ali zaselkov. Delovanje čistilnih naprav pa je enako, ne glede na njihovo velikost. Je pa dobro, da se kupec, ki se odloča za nakup čistilne naprave, prej seznani tudi z njenim delovanjem in rokovanjem potem, ko jo kupi. Za izbor naprave ne bi smel biti glaven kriterij samo strošek investicije. Za izbor sistema je za investitorja velikega pomena tudi način vzdrževanja sistema, stroškov servisa in stroškov povezanih z obratovanjem naprave.

Čistilna naprava za hišo


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5549604000

Davčna številka: SI83326278

Cesta na Lavo 2A, 3310 Žalec

http://www.zagozen.si/si/

info@zagozen.si

T: (03) 713 14 20

F: (03) 713 14 22

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »