zagozen8


Cisterna za vodo

 

Klasični ali standardni  zbiralnik vode je  namenjen zbiranju pitne vode in tudi meteorne vode, ki pada na zemljo, mišljeno je v obliki dežja. Cisterna za vodo  prenese veliko toplotnega nihanja. Okrog njih ali v njih samih, lahko temperatura pade tudi do 20 stopinj C. Lahko pa se temperatura dvigne do 80 stopinj C, pa bo cisterna še vedno normalno delovala. Cisterne za vodo se uporabljajo za shranjevanje deževnice in pitne vode.

 

Zbiralniki deževnice so osrednji del vsake naprave za deževnico. Izbrati je potrebno pravi rezervoar glede na okolje terena in glede na to, zakaj se rabi deževnica. Rezervoar za deževnico naj bo pametna in preudarna izbira. Z zbiranjem deževnice prihranimo tudi dosti denarja. Ko imamo rezervoar za vodo, lahko veliko privarčujemo. Tudi več 100€.  Tudi pri sami  uporabi vode so zmeraj bolj pomembni ukrepi, ki so okolju prijazni in posledično so prijazni tudi do naše denarnice. V preteklih letih je poraba vode na osebo vsak dan bolj rasla. Povprečna poraba vode na osebo znaša okoli 150 litrov dnevno. Tu gre predvsem za našo dragoceno pitno vodo. Veliko manj pitne vode porabimo za kuho in pitje, kot za ostale potrebe.  Tudi, ko se kopamo v kadi, porabimo veliko več vode, kot, če bi se tuširali. Cisterna za vodo nam pomaga, da porabimo veliko manj pitne vode.

 

Za 98% potreb po vodi, ne bi potrebovali pitne vode. Slovenija je obdarjena z zelo dobro pitno vodo, vendar pa okoli 98% naših potreb nima zahtev po pitni vodi. Uporablja se za splakovanje stranišča, pranje perila, zalivanje vrtov pa tudi pranje avtomobilov. Pitno vodo bi lahko prihranili na tak način, da bi zbirali deževnico. Ta je tudi koristna za zalivanje. Gospodinjstva, ki nimajo lastnega vodovoda, s pridom izkoristijo zbiranje deževnice. Cisterna za vodo jim je v veliko pomoč.

 

Vedno več graditeljev družinskih hiš se zaradi osveščenosti glede okolja, varčnosti in  gospodarnosti, odloči za vgradnjo tipskih ali betonskih podzemnih rezervoarjev in ločene inštalacije za deževnico v hiši, ki je nujna, če imamo namen, da zbrano vodo uporabimo za sanitarne namene (splakovanje stranišč, pralni stroj, pomivalni stroj). Za pomivanje posode je deževnica še posebej priporočljiva, saj ne pušča belih madežev na posodi od apnenca. Tudi pri pranju perila se porabi manj detergenta in mehčalca, ker je voda veliko bolj mehka. Pri racionalni rabi, je cisterna za vodo res dobra rešitev. Pri pravilni rabi voda ni nikoli postana.

Podzemni rezervoar je zelo primeren za hrambo deževnice, ker rezervoar zemlja ščiti pred svetlobo in morebitno zvišano temperaturo. Temperatura vode v rezervoarju tako lahko znaša samo 8 do 12 °C. Zaradi temperature in teme in se ne tvorijo  mikroorganizmi in alge. S tem je zagotovljena kakovost vode. Kvalitetno vodo pa zagotavlja tudi pravilno velik zbiralnik deževnice.

 

Če pa je rezervoar postavljen nadzemno, je potrebno poskrbeti, da je nepropusten na svetlobo. Najbolje ga je postaviti v čimbolj senčno lego. Zbiralnik deževnice lahko postavimo  skoraj na vsako stavbo in vrt in pa tudi v zemljo.

 

Naša zemlja je znana kot modri planet, pitne vode pa je razmeroma malo. Od skupne količine vode, ki jo imamo, je pitne vode samo 1%. Zato se moramo zavedati, kako malo je imamo in kako dragocena je za nas in naše življenje.

Cisterna za vodo


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5549604000

Davčna številka: SI83326278

Cesta na Lavo 2A, 3310 Žalec

http://www.zagozen.si/si/

info@zagozen.si

T: (03) 713 14 20

F: (03) 713 14 22

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »