zagozen8


Biološke čistilne naprave cenik

Čistilna naprava ni smetnjak. Podjetje Zagožen d.o.o. ima za biološke čistilne naprave cenik, kjer je prikazana za izbrano čistilno napravo cena. V ponudbi so: čistilna naprava za hišo, biološke greznice, cisterna za deževnico in ostale čistilne naprave in rezervoarji.

 

Biološke čistilne naprave cenik vsebujejo tudi take naprave, ki delujejo brez pomoči električne energije. Te ne povzročajo aktivnega blata. Ohišja takih naprav so najbolj pogosto iz inoxa ali polietilena. Sestavljene so iz primarnega usedalnika. Ta iz odpadnih voda ločuje večje komunalne odpadke, ter trdne delce s površja. Pri odpadni vodi se zgodi proces hidrolize in ionsko biološka izmenjava. Prek pregrade primarnega usedalnika se odpadne vode prelijejo v bio filter. Tam se brez prisotnosti kisika v anaerobnem okolju zgodi biološka razgradnja in seveda filtracija. Tukaj se uporablja biološki nosilec kristobalita. To je izjemna porozna vulkanska kamnina. Na površini kamnine so naseljene kolonije anaerobnih mikroorganizmov. Encimi in mikroorganizmi imajo ključno vlogo pri razgradnji organskih spojin v čistilnih napravah. Hkrati pa poskrbijo, da se pri mineralizaciji aktivnega blata, med fermentacijo povsem predela v hrano za mikroorganizme, pline, energijo in v vodi raztopljene minerale.

 

Encime aktiviramo z dodatkom posebnega biološkega preparata. Encimi varujejo mikroorganizme in pospešijo mineralizacijo aktivnega blata. Glaven sestavine preparata so alge. Tako je neposredno v WC zliti en deciliter preparata, dvakrat potegnemo vodo iz WC kotlička. Ker je preparat naraven, ni koroziven in ne škoduje živalim in ljudem, je v skladu z veljavnimi evropskimi standardi lahko uvrščen med ekološke proizvode. Strošek preparata biološke čistilne naprave cenik umeščajo okoli 13 €. Preparat pa nam zadostuje za približno dva meseca in pol.

 

Če vgradimo kompenzacijski jašek tudi v obstoječo greznico, se izognemo morebitnim težavam zaradi večjih delcev. Večje delce lahko nenamerno ali namerno spustimo v čistilne naprave. Sem spadajo palčke za čiščenje ušes, ali vlažilni robčki, lahko tudi ostanki hrane, ki nikakor ne spadajo v čistilno napravo. Ljudje se moramo zavedati, da čistilna naprava ni smetnjak. Vse omenjene stvari lahko ustavijo delovanje čistilne naprave in jih je potrebno dodatno očistiti.

 

Očiščene odpadne vode, so po določenem času obratovanja čistilnih naprav, primerne za izpust v kanalizacijski sitem ali naravo. To pa zaradi dejstva, da ne potrebujejo dodatnega čiščenja. Lahko jo uporabimo za zalivanje zelenic. Zelenjavnih vrtov pa ni priporočljivo zalivati z odpadno vodo. Če smo dalj časa odsotni mikrobi v čistilni napravi mirujejo in nas ne pričaka neprijeten vonj, ko se vrnemo domov. Pred ponovno uporabo čistilne naprave je potrebno v WC zliti deset litrov vode in deciliter preparata, da zadeva deluje normalno naprej.

 

Biološke čistilne naprave cenik vsebuje tudi čistilne naprave, ki ne potrebujejo električne energije. Tako poznamo čistilne naprave, kjer poteka aerobno čiščenje odpadne vode. To temelji na principu kombinacije pred rezervoarja in stopnje biološkega čiščenja v bioreaktorju. Tako se na prvi stopnji odpadne vode med sedimentacijo očisti trdih delcev. Naprej potuje voda v bioreaktor. Tam se čisti preko posebnih medijev, ki so vgrajeni v reaktor. Zrak, ki se potrebuje za čiščenje, se dovaja preko cevnega sistema, ki pa ne potrebuje kompresor. Zaradi tega tudi ne potrebuje električne energije.

Biološke čistilne naprave cenik


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5549604000

Davčna številka: SI83326278

Cesta na Lavo 2A, 3310 Žalec

http://www.zagozen.si/si/

info@zagozen.si

T: (03) 713 14 20

F: (03) 713 14 22

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »