Bio Konopljino Olje


Bio Konopljino Olje

Konopljino olje je izjemen vir esencialnih maščobnih kislin (EFA), ki jih moramo dobiti iz vsakdanje prehrane, saj jih naše telo ne more samo proizvajati, kot lahko npr. vitamine . Sodeč po vsebnosti maščobnih kislin v konopljinem olju, so številne anekdote in poročanja iz preteklosti ter današnji rezultati naših kliničnih raziskav pokazali, da moram priti do zaključka, da je konopljino olje verjetno najbolj zdravo olje, kar ga lahko najdemo na tržišču.

Bio Konopljino olje se pridobiva s hladnim stiskanjem semen jedilne konoplje. Je temno zelene barve in prijetnega okusa po oreščkih, zato ga boste brez težav uživali surovega ali ga uporabili za popestritev okusa jedi. Je edino rastlinsko olje, ki vsebuje idealno razmerje nenasičenih maščobnih kislin, linolne in linolenske kisline ter gama-linolenske kisline. Konopljino olje zelo hitro pridobiva na priljubljenosti, saj je izredno bogat vir esencialnih maščobnih kislin, predvsem Omega 3, Omega 6 in GLA. S pravilnim uživanjem konopljinega olja bomo v telo vnesli pravo mero esencialnih maščobnih kislin ter številne vitamine in minerale.

Omega 3, Omega 6 in GLA so v biokemičnem optimalnem razmerju 3:1, kar je naravnost idealno za človeško prehrano. Konopljino olje je edino jedilno olje, ki vsebuje neposredna metabolita Linolne kisline in alfaLinolenske kisline, to je gamaLinolenska kislina (GLA) in stearidonska kislina (SDA).

Prehrambena sestava konopljinega olja je zelo koristna za vaše zdravje. Ime Cannabis sativa izhaja iz latinščine in pomeni koristna konoplja (sativa=koristna). Uporaba olja v vsakodnevni prehrani zmanjšuje nevarnost srčnih napadov, ker Omega 3 (alfaLinolenska kislina) zmanjšuje strjevanje krvi in izboljšuje profil holesterola. Ima tudi naravne protivnetne učinke, ki so koristni za ljudi z artritisom in avtoimunskimi boleznimi.

Bio konopljino olje vsebuje 55% dvakrat nenasičene linolne kisline in več kot 15% trikrat nenasičene alfa-linolenske kisline, več kot 1,5% trikrat nenasičene gama-linolenske kisline in dvakrat nenasičeno omega 3 kislino. Zadnje tri kisline so za človeka esencialne, to pomeni, da jih mora človek zaužiti s hrano, ker jih sam ne more sintetizirati. Olje je bogato z vitamini, predvsem z vitaminom E, ki preprečuje bolezni srca in ožilja. Maščobno kislinska sestava konopljinega olja je v primerjavi z ostalimi olji, ki jih danes uporabljamo v gospodinjstvu, najprimernejša za človeka

Zakaj kanadsko konopljino olje?

Kanadsko konopljino olje sodi med najbolj kakovostna konopljina olja zato, ker se za proizvodnjo uporabljajo izključno vrste konoplje, ki dosegajo visoke vrednosti esencialnih maščobnih kislin in samo kanadski proizvajalci olja imajo v svoji okolici dovolj surovin, da jim semen ni potrebno kupovati na borzah semen / v tem primeru semena največkrat prihajajo iz Kitajske ali Indije. Izjema so nekateri manjši proizvajalci v Evropi in v Sloveniji, ki olje pridelujejo iz lokalno vzgojene konoplje, medtem ko vsi večji proizvajalci posegajo po semenih iz vsega sveta.

Posebnosti kanadskega konopljinega olja:

  • 100 % kontrolirano poreklo semen – Kanada
  • Iz 100 % ekološke pridelave
  • Proizvedeno v Kanadi skladno z najstrožjimi standardi
  • Hladno stiskano in hladno filtrirano (največja dovoljena temperatura pri stiskanju je 40 stopinj C)
  • Pridelano iz izbranih vrst konoplje – nadpovprečna vsebnost maščobnih kislin
  • Vedno sveže stisnjeno in pakirano

 

Vitamei konopljino olje ima BIO CERTIFIKAT, ki je merilo ekološkega poljedelstva. S tem želimo pokazati, da našim potrošnikom zagotavljamo varna in kakovostna živila. BIO oznaka označuje zdrave in ekološke bioproizvode, ki so brez kemičnih in sintetičnih sredstev, ki ne temeljijo na bazi ne-mineralnih dušičnih gnojil. Z nakupom našega izdelka varujete tudi zemljo vodo in zrak, ter pomagate ohranjati ogrožene vrste. BIO artikli z svojim nastankom zmanjšujejo porabo energije in varujejo rezerve surovin, ter stremijo k cikličnemu ohranjanju hranilnih snovi. Z BIO znakom želimo poudariti kvaliteto, varnost in dober okus naših proizvodov. Bio Konopljino olje se pridobiva s stiskanjem semen jedilne konoplje. Je temno zelene barve in prijetnega okusa po oreščkih, zato ga boste brez težav uživali surovega ali ga uporabili za popestritev okusa jedi.

Uporaba konopljinega olja:

Konopljino olje se uživa hladno, saj visoke temperature škodujejo esencialnim maščobnim kislinam. Največ rednih uporabnikov ga uživa surovega - z žlico, saj je prijetnega okusa. Lahko ga seveda dodate v omake, namaze, solatne prelive, sadne napitke,...

Doziranje konopljinega olja: Priporočamo 2 jedilni žlici olja na dan in redno vsakodnevno uživanje. Kanadsko konopljino olje - Vrhunska kakovost: Proizvajalec Hemp Oil Canada je prvi proizvajalec hrane iz konoplje na svetu, ki se ponaša certifikati, ki jamčijo vrhunski postopek pridelave in vrhunsko kakovost:

Ekološka pridelava - Podjetje ima evropski in ameriški certifikat, ki priča o 100 % ekološki pridelavi, obenem pa jamči poreklo semen - 100 % Kanada in tega nadvse pomembnega podatka ne skriva. 

Certifikat FSSC 22000 - Eden pomembnejših svetovnih certifikatov na svetu, ki pomeni jamstvo, da je živilo pridelano skladno z najvišjimi standardi in da je varnost živila na prvem mestu. Več o certifikatu najdete tukaj.

Non GMO - Garancija, da pri proizvodnji hrane niso uporabljeni gensko spremenjeni organizmi je dodatna garancija kakovosti semen, glavne surovine konopljinega olja. Več o certifikatu najdete tukaj.

GMP - Good Manufacturing Practice - Certifikat, ki se uporablja pri proizvodnji živil, v farmaciji in v biomedicini je jamstvo za vrhunsko kakovost proizvodnje. Podjetja, ki delujejo po GMP se od svojih konkurentov znatno razlikujejo po trudu, ki ga vlagajo v proizvodnjo / pridelavo.

Bio Konopljino Olje

BIO KONOPLJINO OLJE samo 17,85 €

Izjemna ponudba BIO KONOPLJINEGA OLJA za samo 17,85 € za 500 ml Več »

Smo mlado podjetje z jasno vizijo in začrtanimi cilji. Ukvarjamo se z zdravim načinom življenja in hkrati z distribucijo izdelkov, ki izpolnjujejo zahteve za ohranitev zdravja ter dobrega počutja.

Vitamei d.o.o.

http://www.vitamei.com/sl/

info@vitamei.com

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »

Tagi