Bio Konopljini proteini


Bio Konopljini Proteini

Proteini so osnovni gradniki našega telesa, so sestavni del vsake celice, zato je za njihovo brezhibno delovanje izjemno pomemben pravilen dnevni vnos, še posebno za ljudi, ki so aktivni, tako telesno kot tudi umsko.

Kaj so konopljini proteini? Pridelani so iz ene najstarejših, najbolj neverjetnih in vsestranskih rastlin na Zemlji. Konopljini proteini, so dragocen vir esencialnih aminokislin, ki jih naše telo nujno potrebuje. Prav tako vsebujejo esencialne maščobne kisline, vitamine, minerale in vlaknine. Esencialne maščobne kisline, Omega 3 in Omega 6 so v biokemičnem optimalnem razmerju 3:1, kar je naravnost idealno za človeško prehrano. Ker je tudi konopljino olje izdelano iz semen jedilne konoplje, je razmerje Omega 3 in Omega 6 enako konopljinem olju in konopljinih proteinih. Ker so to proteini rastlinskega izvora, so tudi izjemno primerni za vegane in vegetarijance, ki bi radi povečali vnos rastlinskih proteinov. Izdelki ne vsebujejo glutena, zato so tudi primerni za osebe z glutensko enteropatijo (celiakija).

Bistvene hranilne snovi, kot so: klorofil, magnezij, kalcij, žveplo, fitosteroli, askorbinska kislina, beta karoten, kalcij, vlaknine, histidin, železo, kalij, fosfor, riboflavin, niacin, tiamin

Vsa hranila pomagajo pri razstrupljanju telesa in zmanjšajo željo po sladkih živilh. Konopljini proteini v prahu pomagajo pri izgorevanju maščob in pri izgradnji mišic.

Zmotno je mišljenje, da so konopljini proteini namenjeni izključno športnikom. Konopljini proteini so izvrsten in zdrav dodatek k prehrani vsakega, ki se zaveda pomena zdrave prehrane in zdravega načina življenja. Če boste, recimo, konopljine proteine dodali v vaš jutranji smoothie, boste dobili obilo energije, obenem pa boste v telo vnesli pomembne esencialne maščobne kisline, ki pomagajo pri boljšem delovanju organizma saj (med drugim) pospešujejo pretok kisika do celic.

Esencialne maščobne kisline v konoplji

Zanimivo je dejstvo, da so esencialne maščobne kisline za delovanje človeškega organizma celo pomembnejše od večine vitaminov! Drugo zanimivo dejstvo je, da jih lahko v telo vnesemo samo s pravilno prehrano - telo jih ne more proizvajati samo. In, tretje zanimivo dejstvo - v sodobni prehrani jih primanjkuje. Sedaj verjetno že razumete, zakaj je hrana iz konoplje tako zelo zdrava.

Z dodajanjem konopljinega proteina v prehrano, boste v telo vnesli dovolj esencialnih maščobnih kislin, poleg njih pa številne vitamine, minerale in vlaknine.

Zakaj je pomembno poreklo izdelka?

Poreklo katerega koli izdelka je izjemno pomembno, če želimo biti prepričani o sami kvaliteti izdelka. To dejstvo drži tudi pri konopljinih proteinih, zato smo izredno ponosni, ker lahko zagotavljamo jamstvo porekla semen in sestavin. Težava velike večine ostalih konopljinih proteinov, ki jih najdete na trgu, je ravno v zakrivanju podatkov o poreklu semen. Preko 95 % konopljinih proteinov, ki se v Sloveniji prodajajo preko spleta in na policah Bio trgovin, prihaja iz Romunije, izdeluje pa se iz Kitajskih semen. Pozor: Na koncu izdelek krasi slovenski BIO znak, saj se navadno polni v Sloveniji. Tovrstno zavajanje se nam zdi nedopustno in na njega opozarjamo z namenom ozaveščanja kupcev!

Konopljino olje, konopljina semena in konopljin protein - v čem se razlikujejo?

Osnova vse hrane iz konoplje je konopljino seme. Konopljino seme se prodaja v dveh oblikah, cela semena ali luščena semena. Konopljino seme je tudi najbolj vsestransko, saj v njem najdemo vse koristne sestavine. In sicer: Približno 44 % teže semena predstavljajo zdrava olja, ki so bogata (neverjetnih 80 %) z esencialnimi maščobnimi kislinami. Proteini so s 33 % teže druga najpomembnejša komponenta, ostalo se vlaknine, vlaga in pepeli.

Ko konopljina semena stisnemo iz njih dobimo konopljino olje, iz "semenske torte" ki ostane v stiskalnici pa se s postopkom finega mletja pridela konopljine proteine.

Zakaj je kanadski konopljin protein boljši od ostalih?

  • Pridelan je iz izbranih vrst konoplje, ki dosegajo višje vrednosti esencialnih maščobnih kislin
  • Poreklo semen: 100 % Kanada (kontrolirana ekološka pridelava)
  • Pridelan v Kanadi. Konopljin protein proizvajalca Hemp Oil Canada, ki sodi v sam svetovni vrh
  • Pridelan skladno z najstrožjimi standardi: Fssc:22000, GMP
  • Izdelek dokazano ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov - non GMO
  • Vedno sveže - optimalne hranilne vrednosti
  • Bio certificiran - izdelek ima evropski, kanadski in ameriški BIO certifikat

Bio Konopljini Proteini

BIO KONOPLJINO OLJE samo 17,85 €

Izjemna ponudba BIO KONOPLJINEGA OLJA za samo 17,85 € za 500 ml Več »

Smo mlado podjetje z jasno vizijo in začrtanimi cilji. Ukvarjamo se z zdravim načinom življenja in hkrati z distribucijo izdelkov, ki izpolnjujejo zahteve za ohranitev zdravja ter dobrega počutja.

Vitamei d.o.o.

http://www.vitamei.com/sl/

info@vitamei.com

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »