Zelena kava za hujšanje

Zelena kava (Coffea canephora sinonim tudi Coffea robusta) je plod rastline, ki raste v osrednji in zahodni podsaharski Afriki. Je cvetoča rastlina, ki jo uvrščamo v družino kav (Rubiaceae). Ta vrsta je tudi najpogostejša, saj je več kot 40% kave na svetu njenega izvora. Ima plitek koreninski sistem in se razrašča v nebo skoraj 10 metrov visoko kot robustno drevo ali grm. V primerjavi s črno kavo (Coffea arabica), ima zelena kava večjo proizvodnjo plodov, prav tako kavno zrno vsebuje tudi večjo vsebnost kofeina sicer 2,7% v primerjavi s črno kavo, ki jih ima 1,5%. Cveti vsakih 10 do 11 mesecev, zreli plodovi pa so ovalne oblike. Zelena kava je manj dovzetna za škodljivce in raznorazne bolezni, zato potrebuje manj herbicidov in pesticidov. Ne potrebuje toliko nege kot ostali kavovci, obrodi pa več sadov, zato je tudi cenejša za masovno gojenje.

Večino zelene kave gojijo v Vietnamu, kamor so jo Francoski kolonisti prepeljali v 19. stoletju. Gojijo jo tudi v Indiji in Braziliji, kjer jo imenujejo conilon. V zadnjih letih je Vietnam prehitel Brazilijo, Indijo in Indonezijo v izvažanju kave zelene kave in ima potencial, da postane največji izvoznik. Trenutno ta laskavi naslov še vedno pripada Braziliji, saj proizvede tretjino vse kave na svetu, čeprav je 80% navadne črne kave.

Pražena zrna zelene kave proizvajajo močen in poln okus z značilnim zemeljskim vonjem. Za razliko od črne, se zrna zelene kave ne pražijo, ampak jih najprej posušijo, takoj za tem pa zmeljejo. Brez praženja se v zrnu ohranijo določene sestavine, ki raztapljajo telesno maščobo. Nepražena zrna zelene kave ohranijo določene sestavine, ki pozitivno učinkujejo na telo. Zmanjša se hlepenje po hrani, spodbujajo izgorevanje maščob in pospešujejo delovanje glukoze v presnovi. Prav tako pomaga pri pretvorbi prihranjene energije, ki se kaže v obliki telesne maščobe. Pomaga pri uravnavanju razmerja med mišicami in prihranjeno energijo ter tako postopoma izboljšuje indeks telesne mase. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov delno zavira nastanek nekaterih bolezni ter deluje proti staranju.

Pitje zelene kave je zdrava in učinkovita pomoč pri hujšanju, saj daje poživljajočo energijo in izboljšuje splošno počutje. 


Podjeta ki nudijo storitev Zelena kava za hujšanje

Optimizacija spletnih strani

Imate spletno stran, vendar nima nobenega obiska? Vam stranke govorijo, da vas preko iskalnikov ne najdejo? Bi radi povečali prodajo preko vaše spletne strani? Če ste na katero od teh vprašanj odgovorili z da, potem smo mi pravi odgovor za vas. Smo strokovnjaki za off-site optimizacijo spletnih strani. Mi poskrbimo, da se bo Vaša spletna stran znašla bistveno višje med rezultati iskanj v iskalnikih... več

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »