Obrazna refleksoterapija

Obrazna refleksoterapija predstavlja nov, sodoben pristop k zdravljenju – je alternativna in hkrati komplementarna metoda zdravljenja človeškega telesa. Ustanovila jo je multidisciplinarna terapevtka Lone Sorensen, ko je vse svoje znanje in bogate izkušnje uporabila za vzpostavitev sistema zdravljenja, ki na človeka deluje ne več nivojih hkrati. Poleg telesnega zdravljenja, obrazna refleksoterapija namreč pozitivno učinkuje tudi na človekovo čustveno in energetsko stanje preko psihološko – duševnega nivoja svojega delovanja. Vzpostavlja se pravo harmonično ravnovesje telesa in duha. Metoda obrazne refleksoterapije združuje številna zdravstvena spoznanja, ki segajo od tradicionalne ajurvedske in kitajske medicine ter pozitivnih učinkov akupunkture do tradicionalnih znanj ljudstev iz področja Andov in Vietnama o pomenu obraznih con za zdravje, z upoštevanjem najnovejših medicinskih odkritij iz področja nevrološke znanosti. Tako združuje preverjena medicinska znanja starodavnih kultur s sodobnimi medicinskimi dogajanji.

Mednarodni inštitut za obrazno refleksotrapijo uspešno deluje že od leta 1978. Obrazna refleksoterapija se je uveljavila  kot uspešna zdravilska metoda predvsem zaradi svojega ključnega pristopa k zdravljenju.  Njena prednost je namreč, da se, podobno kot  širše poznana bioresonanca oz. bioresonančna terapija, usmerja k zdravljenju vzrokov bolezni in ne le njenih simptomov oz. posledic, kar se doseže s sistematičnim uravnavanjem tako telesnih kot psiholoških procesov posameznika.

Govorimo lahko o edinstveni celostni metodi obravnave zdravstvenih težav brez stranskih učinkov. S pritiskom na posamezne refleksne cone in točke na obrazu se aktivirajo samozdravilni mehanizmi telesa in se uskladi delovanje vseh telesnih funkcij. To je mogoče doseči zaradi bližine obraza do človeških možganom, ki omogoča uravnavanje njihovega delovanja in posreden vpliv na centralni živčni sistem.  Po tej metodi se preko bolnikovega živčevja pospešuje krvni obtok v telesu in izboljšuje prekrvavljenost organov. Pospešuje se pretok limfe in se s tem spodbuja čiščenje telesa (detoksikacija telesa). Preko teh procesov se spodbuja  izločanje hormonov – telesu lastnih kemijskih procesov, ki so neločljivo povezani z odzivnim imunskim sistemom človeka in odpravljanjem fizične bolečnine. Tovrstna stimulacija živčevja in človekovih energijskih poti (po meridianih) ima zato ugoden vpliv na zdravje. 

Terapevtski poseg z obrazno refleksoterapijo, ki vpliva na celotno delovanje človeškega organizma, je tako neinvaziven, neboleč in celo prijeten za bolnika. Uporabljamo ga za izboljšanje celotnega počutja, lahko je odgovor na spopadanje z negativnimi učinki stresa, učinkovit pa je tudi pri odpravljanju hormonskih motenj in z njimi povezanih težav v menopavzi in z predmenstrualnim sindromom (PMS). Z njim je mogoče zdraviti tudi vse vrste akutnih bolečin (kot npr. migrena), do alergij, težav s sinusi, zaprtjem in psiholoških motenj, ki se povezujejo z nespečnostjo in depresijo. Vzroke in simptome bolezni kot sta npr.  multipla skleroza in Parkinsonova bolezen je z obrazno refleksoterapijo mogoče omiliti.  Pomaga tudi bolnikom z rakom, kožnimi boleznimi, visokim krvnim pritiskom …Uspešna je pri rehabilitaciji po možganski kapi. Z njo se lahko spopadamo tudi s preveliko telesno težo, saj uravnava prebavo in jo apliciramo za odvajanje od kajenja.  Širok spekter oslabljenjih zdravstvenih stanj je mogoče zdraviti prav zaradi tega, ker tovrstna metoda spodbuja telesne samozdravilne procese in jih ne aplicira od zunaj. Njeni učinki so vidni že po nekaj terapijah, ko bolniki poročajo o številnih izboljšavah in napredku. Število zaporednih terapij se določi po potrebi, povprečno pa jih posamezni bolnik potrebuje od osem do deset – vsaka terapija predstavlja sprostitev, za ozdravitev pa je telesu potrebno dati čas.

Obrazna terapija ima zaradi svoje prijetnosti tudi globoko sproščujoč učinek. Poleg tega, da obrazna refleksoterapija  omogoča odpravljanje vzroka težav in spodbuja procese zdravljenja, deluje tudi kot naravni lifting obraza. S pritiski in masažo refleksnih con in akupunkturnih točk na obrazu se namreč omehčajo tudi linije obraza in se izboljša sama polt kože.

Za izboljšane svojega zdravstvenega stanje in počutja ali pa zgolj za sprostitev telesa se jo lahko posluži vsakdo. Terapija s tovrstno metodo je namreč poleg odraslih in starostnikov, primerna tudi za nosečnice in doječe matere, velike uspehe pa dosega tudi pri dojenčkih, otrocih in mladostnikih. Z njo je mogoče zdraviti težave z govorom, avtizem, motorično ali psihološko oslabelost, Downov sindrom, hiperaktivnost in možganske poškodbe (tudi ko so le-te posledica negativnih stranskih učinkov cepiv).  Primerna je za spoprijemanje z najrazličnejšimi težavami, ko ima npr. otrok težave s koncentracijo, učenjem, spominom, umirjenostjo ali agresivnostjo, ki vodi do konfliktov z njegovimi sovrstniki. Spodbudni rezultati so se pokazali tudi pri učnih in vedenjskih težavah otrok. 


Podjeta ki nudijo storitev Obrazna refleksoterapija

Optimizacija spletnih strani

Imate spletno stran, vendar nima nobenega obiska? Vam stranke govorijo, da vas preko iskalnikov ne najdejo? Bi radi povečali prodajo preko vaše spletne strani? Če ste na katero od teh vprašanj odgovorili z da, potem smo mi pravi odgovor za vas. Smo strokovnjaki za off-site optimizacijo spletnih strani. Mi poskrbimo, da se bo Vaša spletna stran znašla bistveno višje med rezultati iskanj v iskalnikih... več

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »