Bioresonanca

Bioresonanca je pristop k dobremu zdravju, ki temelji na energijskem zdravilstvu. Terapevt s pomočjo elektromagnetne naprave analizira pacientove elektromagnetne valove in jih po potrebi prilagaja. Bioresonanco se razume kot eno izmed oblik alternativne medicine. Pod imenoma MORA terapija je bila razvita leta 1970. Njenim osnovam in principom, na katerih temelji, je do določene mere mogoče slediti vse do alternativnih praks zgodnjega 20. stoletja.

 

Ozadje bioresonančne teorije je dobro razumevanje delovanja celic in telesa kot resonančnega receptorja. V naravi vsake celica v telesu je, da oddaja določeno frekvenco oz. na določeni frekvenci resonira. Ko je to naravno valovanje na kakršen koli način prekinjeno, organizem zboli bodisi fizično ali psihično. Bioresonanca je bila oblikovana kot orodje za ponovno vzpostavljanje tega naravnega ravnovesja med telesnimi celicami oz. naravnega pretoka energije med njimi.

 

V praksi bioresonančna terapija poteka s pomočjo bioresonančnega sistema ali naprave, katere elektrode se strateško namestijo na površino kože. Preko elektrode se dovajajo električni signali, ki izničijo neustrezna nihanja oz. blokade v naravnem pretoku energije. Za uspeh se običajno priporoča večkratna ponovitev tretmaja bioresonance. Razlog temu je, da je prvih nekaj terapij namenjenih diagnosticiranju stopnje blokad, ki so povezane s simptomi bolezni pacienta. Posebni računalniški program beleži zaznane informacije, medtem ko elektrode administrirajo terapijo. Glede na zbrane podatke, se lahko povečuje intenzivnost elektromagnetnih signalov oz. se elektrode na telesu bolj natančno fokusira, da se doseže določeno akutno blokado energijskega pretoka.

 

Bioresonanca je včasih primerjana z metodami, ki jih je leta 1958 razvil Richard Voll. Ta je predvideval, da bi z aplikacijo elektroakupunkture lahko izolirali in zdravili energijska neravnovesja v telesu. Elektrika naj bi bila uporabljena namesto igel v klasični akupunkturi - preko nje bi dostopali do energijskih kanalov, ki jih zdravi ta alternativna veja medicine. Tako bioresonanca kot Vollova metoda elektroakupunkture imata veliko podpornikov, toda nista priznane s strani uradne medicine.

 

Bioresonančna terapija se odsvetuje nosečnicam in bolnikom s srčnim spodbujevalnikom. V kolikor pacient jemlje katerakoli zdravila, je priporočljivo, da jih na prvi obisk prinese s seboj -  učinek bioresonančne terapije je slabši v kolikor pacient že dalj časa jemlje zdravila kot so npr. antidepresivi. Priporoča se, da pacient spije po dva litra vode na dan dva dni pred terapijo in najmanj dva dni po tem, kar olajša proces detoksifikacije. Racionalizirati je potrebno tudi vnos kave, pravega čaja, sladkorja in alkohola; priporoča se uživanje sadja in zelenjave.

 

Bioresonančna terapija z valovanjem frekvenc velja za neinvazivno in prijetno zdravilsko metodo. Zdravljenje z bioresonanco je mogoče za številne bolezni kot so npr. kožne bolezni. glavoboli, bolečine, alergije, astma, hormonska neravnovesja ipd.  Kot zelo učinkovita pa se je izkazala za odvajanje od kajenja in je za to pogosto uporabljena. V študijah se je namreč pokazala 87 % uspešnost pri bolnikih, ki so s to metodo poskusili prenehati kaditi. Druge metode, ki so lahko sicer tudi učinkovite, imajo več negativnih stranskih učinkov ali pa njihova uspešnost ni primerljiva z bioresonanco. Terapija je kratkotrajna (cca. 30 minut) in pacientu ne povzroča fizičnih bolečin ali neprijetnosti. Njena prednost pa predstavlja, da je z njo možno zdraviti več potencialnih odvisnosti hkrati.

 

 Človeško telo oddaja različna elektromagnetna valovanja glede na celice, organe, tkiva - vsako ima svojo naravno frekvenco, pri kadilcu pa so te frekvence, zaradi onesnaženosti telesa z nikotinom,  spremenjene. S pomočjo terapije se frekvence ponovno uravnovesijo na njihovo naravno valovno dolžino in kadilci že med samo terapijo pogostokrat poročajo, da lažje dihajo. Detoksikacija telesa z bioresonanco poleg samega izločanja nikotina, olajša tudi stranke učinke odvajanja. Med terapijo za prenehanje kajenja se telesu ne dovaja električna energija od zunaj - naravna frekvenca organizma se uravnovesi glede na organizmu lastne vibracije. Med terapijo pacient načeloma ne čuti samega postopka, le nekateri poročajo o občutku vibracije v roki, medtem ko bioresonančna naprava analizira vzorce nikotinske odvisnosti in uravnoveša frekvence organizma.  

 

Prvi dnevi po opravljeni terapiji so ključnega pomena - terapija namreč odpravi fizično odvisnost od nikotina, ne pa tudi psihične. Te dni se je zato cigaretam in vsega povezanega z navadami kajenja (kajenje v družbi, ob kavi ipd.)  najbolje izogibati. Po terapiji se priporoča pitje večjih količin vode, ki nikotin sčistijo iz telesa. Po nekaj dneh se že pokažejo prvi rezultati, ko se izboljša človekov okus. Bioresonančna metoda je lahko pri odvajanju od kajenja v veliko pomoč, vsak posameznika pa mora odločitev o bolj zdravem načinu življenja in prenehanju najprej sprejeti sam pri sebi.

 


Podjeta ki nudijo storitev Bioresonanca

Optimizacija spletnih strani

Imate spletno stran, vendar nima nobenega obiska? Vam stranke govorijo, da vas preko iskalnikov ne najdejo? Bi radi povečali prodajo preko vaše spletne strani? Če ste na katero od teh vprašanj odgovorili z da, potem smo mi pravi odgovor za vas. Smo strokovnjaki za off-site optimizacijo spletnih strani. Mi poskrbimo, da se bo Vaša spletna stran znašla bistveno višje med rezultati iskanj v iskalnikih... več

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »