Zimski vrt 1


Zimski vrt

Kvaliteten in kakovosten zimski vrt na pravilno izbrani legi, pomeni dobro naložbo iz vidika porabe toplotne energije. Pravilno postavljen zimski vrt s pravilno zasteklitvijo, zračenjem in senčenjem, lahko zmanjša naše stroške ogrevanje tudi do 30 odstotkov. Se pravi, da lahko uživate v udobju zimskega vrta in hkrati varčujete.

Zimski vrtovi so vedno bolj zanimivi za postavitev pri hišah. Pri odločitvi za zimski vrt, je najbolj pomembna lokacija. Povezuje naj prostore, v katerih se tudi čez dan najbolj pogosto zadržujemo. Največkrat so zimski vrtovi prostor, kjer se zadržuje večje število ljudi. Zaradi tega ni smiselna povezava spalnic ali otroških sob. Pomembna je tudi lega. Izogibati se moramo postavitvi na južni strani. V tem primeru bi se prostor preveč segreval in bi zahteval dodatno hlajenje. Naj primernejša lega je jugovzhodna ali jugozahodna stran. Enako ni pametno izbrati stran hiše, ki gleda na cesto ali pa je na tej strani okolje bolj hrupno. V kolikor je okolje hrupno, je potrebno izbrati steklene stene, ki imajo boljšo kakovostno zvočno izolacijo.

Zimski vrtovi morajo biti pravilno prezračevani. Če je še ustrezno senčen, zimski vrt ne bo potreboval dodatne klimatske naprave. Preprečiti moramo segrevanje stekla, zato je potrebno pri izbiro upoštevati toplotno izolativnost stekla. Izbrati moramo ustrezna senčila, ki bodo preprečevala vdor toplote v prostor. Dodatno je potrebno predvideti glede na velikost in število ljudi, ki se bodo zadrževali v zimskem vrtu, za zračenje. Lahko je naravno ali pa umetno. Vseeno, za katero obliko se odločimo, važno je da bo delovalo. Nikakor ni priporočljivo, da pred vrata zimskega vrta namestimo stekleni nadstrešek. Ne bo imel nobene posebne koristi.

Pri sami izvedbi je montaža najbolj pomemben element. Pravilna montaža bo zagotovila trajnost in varnost zimskega vrta. Popolnoma se mora prilegati arhitekturni zasnovi vašega doma. Poskrbeti je potrebno za barvno usklajenost z objektom in posameznimi elementi, kot so recimo okna in vrata. To vse skupaj, zahteva poseben pristop pri izbiri in določitve končne oblike zimskega vrta.

Velikokrat se težko odločimo ali bi imeli zimski vrt ali bi izvedli zasteklitev terase. Verjetno je bol smotrna odločitev za zimski vrt. Tako lahko koristimo prostor tudi v primeru slabega vremena. Ko dežuje ali sneži, smo pod streho in lahko še vedno uživamo v pogledu na okolico, ali pa se sproščamo med branjem knjige ali poslušanjem glasbe.

Zimski vrtovi so lahko različnih oblik in barv. Lahko se uporabijo PVC ali ALU materiali za izdelavo. Vse je seveda odvisno od nas, kot investitorja in na drugi strani od izvajalca, ki nam bo vrt postavil glede na dogovorjen in izbran način. Do popolnega izkoristka zimskega vrta, pa je potrebno nujno upoštevati življenjske navade uporabnika, naravne danosti okolja, kjer bo zimski vrt postavljen. Dodatno je priporočeno upoštevati arhitekturo objekta, kamor bomo zimski vrt postavili. Vse skupaj pa je potrebno prilagoditi tehničnim omejitvam gradnje.

Za celotno izvedbo projekta, je priporočljiv posvet s prodajnim osebjem v Steklarstvu Omanovič. Pripravili vam bodo celotno ponudbo, stroškovno ocenili postavitev in izdelali terminski načrt postavitve. Glede na končno izbrano varianto, pa bodo v dogovorjenem roku poskrbeli za pravilno montažo.

Zimski vrt


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5079416000

Davčna številka: SI76098087

Žlebe 1K, 1215 Medvode

https://steklarstvo-omanovic.si/

info@steklarstvo-omanovic.si

T: 051/ 636 600

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »