steklarstvo hren logo


Izolacijska stekla

Okno je prosojna ali prozorna odprtina. Lahko se nahaja v steni, avtu, vratih. Okno omogoča prehod svetlobe. Kadar je okno odprto, omogoča prehod zraka in zvoka. Okna so zastekljena ali pokrita s kakšnim prosojnim materialom. Okna na svojem mestu držijo okvirji. Ker je primarna funkcija okna zaščita pred vdorom različnih vremenskih vplivov (dež, sneg, mraz, toplota), se uporabljajo različna stekla za zasteklitev.

Izolacijska stekla je namenjeno večji zaščiti, tako toplotne izgube, kot preprečitvi vdora zunanjega hrupa v prostor. Enostavno, dvojno izolacijsko steklo, je sestavljeno iz dveh stekel. Na prvem steklu je ALU profil, ki je napolnjen s sušilnim sredstvom. Na njega položimo drugo steklo. Profil in steklene plošče, se dvakrat hermetično zapre s tesnilom. Tako v notranjosti nastane zračna komora, ki predstavlja izolacijo. Dodatno lahko toplotno izolacijo izboljšamo tako, da na notranjo stran dodamo izolacijsko steklo. To pa mora biti premazano s posebnim nanosom. V kolikor želimo povečati zvočno izolacijo, povečamo debelino zunanjega stekla. Če pa bi res radi imeli boljšo zvočno izolacijo, moramo izbrati troslojna izolacijska stekla. To je primerna izbira za tiste, ki imajo svoje objekte blizu avtoceste, železniške proge ali močno obremenjeni prometni cesti.

Ker je izolacijsko steklo gradbeni izdelek, namenjen zastekljevanju, govorimo o sestavljenem izdelku. Dve ali več steklenih plošč, različnih lastnosti, ki so med seboj ločene. Ločene so z enim ali dvema med steklenima prostoroma. Prostor pa je napolnjen z plinom ali zrakom. Da pa med stekleni prostor ne bo prepuščal plina ali vodne pare, se steklene plošče spoji po robovih. Za to uporabimo organska tesnila ali pa jih zvarimo.

Za steklene ograje ni smiselna uporaba izolacijskega stekla. Tam ne potrebujemo dodatne izolacije ali hrupne zaščite. Enako bi lahko rekli za steklene kuhinjske obloge. Tudi tam  ni potrebe za dodatno zvočno ali proti hrupno izolacijo. Čisto druga zgodba bi pa bila, če bi se odločili za namestitev steklenih nadstreškov. Stekleni nadstreški pa velikokrat morajo imeti večjo toplotno zaščito. Še zlasti takrat, ko so nameščeni kot dodatna zaščita pred sončnimi žarki. V kolikor bi sedeli pod nadstreškom iz navadnega stekla, bi nas sončna svetloba močno ogrela. Steklo je dober prevodnik svetlobe in toplote. Zato bi moral tak nadstrešek imeti dodatno toplotno zaščito. Prepuščal bi samo svetlobo. Toploto pa bi moral odbijati nazaj v ozračje. V tem primeru bi bil pravilen izbor izolacijska stekla, ki imajo visok odbojni faktor za sončno svetlobo.

Pred samo vgradnjo, je potrebno odstraniti vse ostanke lepila, etiket ali plutovinastih podložk. Ko izolacijska stekla vgradimo, moramo iz steklene površine odstraniti sledove ometa ali cementne vode. Če jih ne bomo odstranili, lahko pričakujemo, da bodo ti ostanki alkalno delovali na površino. Tako bodo nastale razjede, ki lahko načnejo lastnosti stekla. V kolikor imamo kakšno bolj trdovratno umazanijo (barva, katran), jih lahko odstranimo s pomočjo topil. Uporabimo aceton, pralni bencin ali špirit. Pazljivi moramo biti, da topila ne pridejo v stik z tesnilom, na robovih stekla. Drugače pa lahko blage umazanije odstranimo z običajnimi čistilnimi pripomočki. Goba, čistila v razpršilih in podobno. Če to ne gre, lahko uporabimo jekleno volno. Jeklena volna mora biti zelo fina. Lahko pa se poslužimo tudi polirnega sredstva, ki ga uporabljamo v gospodinjstvu. Nikakor pa ne smemo uporabiti ostrih čistilnih pripomočkov (britvice, strgala), ker bomo trajno poškodovali površino.

Izolacijska stekla


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 305719400

Davčna številka: SI40553230

 

 

Gradež 14, 1311 Turjak

https://steklarstvo-hren.com/

info@steklarstvo-hren.com

T: 031 356 668

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »