STEKLARSTVO BP


Steklarstvo

Steklarstvo ima pri nas dolgo in lepo zgodovino.

Glažute so ustanavljali gozdni veleposestniki, da bi donosno izkoristili les, in podjetniki, ki so si s pogodbami zagotovili v veleposestniških gozdovih drva za potrebe glažute. Obrate so postavljali sredi gozdov ali v njihovi bližini, tako da so lahko obratovali s čim manjšimi stroški. Glažute so bile postavljene največkrat daleč stran od naseljenih krajev, zato so bile poleg njih zgrajene tudi stanovanjske zgradbe za delavce in njihove družine. Kadar so glažute zaradi pomanjkanja lesa opustili oziroma preselili, je dostikrat zamrlo tudi steklarsko naselje.

Steklo je amorfna (ne kristalna), praviloma prozorna trdnina, ki ima veliko praktično, tehnološko in dekorativno uporabnost, na primer kot okensko steklo, posoda, izolacijski material (steklena volna) in optično vlakno za hiter prenos optičnih signalov. Osnovna sestavina stekla je silicijev dioksid (kremen, SiO2).

Steklarstvo je še danes zelo cenjeno delo, to cenijo in zato  delajo zelo kvalitetne izdelke v podjetju Steklarstvo BP  d.o.o . Še posebej izdelki, kot so steklena vrata, razni izdelki, kot so kuhinjske obloge ali steklena vrata za tuš kabine, skratka vse, kar želi stranka.

Steklarstvo ima zelo dolgo tradicijo. Razvijalo se je predvsem tam, kjer je bilo dovolj lesa za obratovanje steklarn imenovanih glažute. Večinoma so izdelovali predvsem izdelke iz brezbarvnega in zelenega stekla, nekateri najdeni fragmenti pa dokazujejo, da so izdelovali tudi izdelke iz mlečnega in večbarvnega stekla.

Podobno kot na drugod, so poleg steklenic izdelovali tudi servirno in jedilno posodo, svetila, posodo za shranjevanje zdravil in živil, okensko steklo. Izdelki za vsakdanjo rabo so bili gladki, strogo funkcionalni in elegantnih, preprostih oblik. Dragocenejšo posodo so brusili, rezali, gravirali, emajlirali, poslikavali, tako predstavljajo ti predmeti umetniške in umetnoobrtne izdelke.

Del te bogate kulturne dediščine je predstavljen na gradu Podsreda.

Steklo je naraven material, ki lahko prevzame na tisoče oblik, njegove lastnosti pa so odvisne predvsem od tega, na kakšen način ga obdelamo oziroma s kakšnim postopkom poskrbimo za oplemenitenje. S pomočjo visokih temperatur in hlajenja, se pridobi kaljena varnostna stekla, ki imajo v primerjavi z navadnim steklom precej boljše lastnosti. Z lepljenjem pridobivamo lepljena varnostna stekla, ki so trdnejša. Ne le, da jih je tako rekoč nemogoče razbiti, zadržijo celo krogle. S sestavljanjem stekel z vmesnimi zračnimi komorami pa se dobijo  izolacijska stekla. Ta nudijo toplotno in zvočno izolacijo, ki pomagata privarčevati pri energiji, potrebni za ogrevanje in hlajenje stavbe, prav tako pa poskrbijo za protihrupno zaščito.

Različne vrste stekla služijo  različnim namenom, ob pravilni izbiri pa sigurno  odlično opravljajo svojo funkcijo in skrbijo za svetlobo, varnost in udobje. Steklo, ki je oplemeniteno s sodobnimi metodami, predstavlja v prvi vrsti zaščito in trdnost, a pozabiti ne gre niti na njegovo estetsko vrednost. Prav zaradi te se steklo vse pogosteje uporablja kot gradbeni element, brez katerega si sodobne arhitekture ni moč  več predstavljati. Z njim se izboljšuje videz zunanjosti stavb, prav tako pa se uporablja  v notranji arhitekturi. Steklo je namreč bivanju in delu prijazen material, ki pomaga v prostoru uporabljati naravno svetlobo, poleg tega pa je tudi ekološki material, saj ga lahko v nedogled recikliramo.

Steklarstvo BP nudi;

- pester in kvaliteten program našij storitev na področju stekla

- BREZPLAČNO svetovanje in opravljanje izmer

-  izdelava po meri

- opremljanje stanovanjskih in poslovnih prostorov

Steklarstvo


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 3585964

Davčna številka: 47665483

Breznikova cesta 17, 1230 Domžale

http://www.steklarstvo-bp.si/steklarstvo.html

bojan.peterka@siol.net

041/349-317

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »