kuhinjske mize


Kuhinjske mize

V kuhinji so kuhinjske mize eden izmed najpomembnejših kosov pohištva. Izbiramo lahko med številnimi kuhinjskimi mizami, kjer pa moramo upoštevati velikost prostora. Upoštevati je treba, da so stanovanja različno velika. Tako je tudi pri kuhinjah, ki pa so v določenih primerih kombinirane z jedilnim delom. Takšna kombinacija lahko pomeni manj ali več prostora za izbor kuhinjske mize. Da si olajšamo iskanje preverimo spletno mesto showroom.si.

 

Velikost jedilne mize je običajno najpomembnejši element na katerega smo pozorni pri nakupu. Velika izbira, različne možnosti, kot so fiksne, raztegljive odločajo glede na naše potrebe. Raztegljive pridejo v poštev povsod tam, kjer je pomanjkanje prostora in večje število družinskih članov. Ravno tako nam pridejo v poštev kadar nas preseneti večje število nepričakovanih gostov. V majhni kuhinji bo tako miza zavzela malo prostora. Ko pa jo bomo raztegnili, pa bomo lahko za raztegljivo mizo posedli vse.

 

Oblika kuhinjske mize je ravno tako pomembna glede na prostor, ki je na voljo. Oblika nam bo v kuhinji ali jedilnici dala estetski videz in tako prispevala k celotni podobi kuhinje ali jedilnega dela in tudi celotnega doma. Raztegljive mize so običajno pravokotne, ovalne in okrogle. Podnožje za mizo je lahko klasično s štirimi nogami različnih oblik in dimenzij ali pa izberemo samo sredinski steber. Lahko se odločimo za dvižne kuhinjske mize. Tako lahko prostor še bolje izkoristimo. V tujini so dvižne mize zelo priljubljene, saj jih enostavno pospravimo po končani uporabi ob steno. Ko pa jo želimo ponovno uporabiti, jo samo povlečemo ali dvignemo in je pripravljena za uporabo.

 

Kombinacija kuhinjske mize in barski stoli ni priporočljiva, saj je miza manjša in funkcionalno neprimerna za uporabo. Tudi pisarniški stoli niso primerni, saj je stil in njihova zasnova popolnoma nepraktična. Izbor stolov ali mogoče klopi naj bo premišljen naslednji korak, ko smo izbrali mizo. Velikokrat lahko že pri prodajalcu vidimo komplete, se pravi da so stoli že dodani k mizi. Tako je najmanj težav pri končni izbrani kombinaciji. Večinoma pa danes mize prodajajo ločeno in stole potem sami kombiniramo glede na stil in opremo kuhinje. Seveda se kombinacija klasične masivne kuhinje tepe, če bi bil naš izbor masiven kovinski stol v kombinaciji s plastično mizo.

 

Dobro je, da pri izboru mislimo na vse vidike uporabe mize. Velikokrat nimamo v sami kuhinji dovolj delovne površine. Seveda izkoristimo mizo, kar pa pomeni, da mora biti zgornja ploskev mize odporna na določene obremenitve. Zgornja plošča mora biti primerna za brisanje z mokro krpo in uporabo blagih čistil za čiščenje. Seveda, če je zgornja plošča lakirana, moramo biti pozorni, da nam med pripravo hrane pomotoma ne odpade del laka in pristane v hrani.

 

Ker mizo izbiramo za dolgotrajno uporabo, ne smemo izbrati samo na podlagi cene. V določenih primerih lahko prihranek pri nakupu, na daljši rok pomeni večji strošek. Izbor se mora skladati s samim izgledom kuhinje in stila, ki smo ga izbrali pri kuhinji. Hkrati mora biti dovolj uporabna, da ne bomo imeli težav, če se družini pridruži nov član in ne bo imel prostora pri mizi. Posvet s svetovalnim osebjem v trgovini lahko popolnoma spremeni naš pogled katero mizo bomo izbrali ali pa smo si jo v začetku zamislili.

Kuhinjske mize


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 2032236000

Davčna številka: SI29406595

Slamnikarska cesta 1B, 1230 Domžale

https://showroom.si/

info@showroom.si

T: 059 042 167

G: 040 702 218

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »