jedilne mize


Jedilne mize

V današnjem času si le redko kdo zamisli jedilno mizo z jedilnico v ločenem prostoru. Najpogosteje je jedilnica  nek vmesni del med kuhinjo in dnevno sobo, zato se jima tudi oblika vedno bolj  prilagaja. Meje med jedilnico in dnevno sobo so  vse bolj zabrisane. Jedilnica je postala  prostor za druženja, zato ima funkcijo, da vabi k uživanju obrokov in poudarja domačnost. Jedilne mize so  lahko tisti element, ki odstopa po stilu v takem odprtem in poenotenem prostoru. Glede na to, da so v večini primerov sodobne kuhinje gladkih, ravnih linij, pogosto brez nekih  vidnih ročajev in kakršnih koli detajlov, se zdi samoumevno, da bodo  naše  prostore popestrile jedilne mize, h katerim spadajo stoli. Različni materiali in kombinacije materialov, se že veliko časa uporabljajo tako pri stolih, za jedilne mize, tudi gostinske mize kot tudi za vrtno pohištvo.  Na primer, masivni les je je že izbira po tradiciji, tudi plastika je  zelo priljubljena, največ  pri stolih, za katerikoli prostor, največ pa se zadnje čase za delo namenja plastika, ko se delajo  vrtni stoli.

 

Jedilne mize so lahko cele iz masivnega lesa,  delujejo pa zelo  sodobno in minimalistično. Pred nekaj leti so bili  ob mizah zelo priljubljeni jedilni koti  namesto stolov. Dandanes je to spet v modi,  da stojijo ob kakšni jedilni mizi , ne delujejo pa rustikalno, čeprav so koti izdelani  iz lesa.

 

Pogostokrat je rešitev za jedilne mize v odprtem bivalno-kuhinjskem prostoru  še vedno jedilna miza, ki se nadaljuje iz delovnega otoka. V tem primeru je dobro, da se uporabi enak material  kot za delovni pult na otoku, na primer  les, pravi ali umetni kamen, marmorna plošča, ali pač material, iz kakršnega je izdelan delovni pult. Ob takih jedilnih mizah bomo, kakor nam svetujejo oblikovalci in prodajalci, še vedno najlažje  sedeli na barskih stolih, ki jih seveda kombiniramo barvno, da zaključimo celoten izgled.

Trenutni modni  trendi na področju jedilnih miz danes  favorizirajo štirioglate mize, takoj za njimi pa so okrogle mize. Je pa vseeno dobro, da  pri izbiri  sledimo tudi potrebam in velikosti prostora. Okrogle mize so lahko kdaj glede na našo razporeditev prostora mnogo bolj primerne, dovolijo sedenje veliko večjega  števila ljudi kot štirioglata miza. Je pa zanimivo, da  okrogle mize ustrezajo načelom feng shuja. Po drugi strani pa se  pokaže, da  štirioglata miza prinaša prostorsko bolj idealne rešitve. Če jo potisnemo ob steno, pridobimo ogromno prostora, kar je za manjše prostore idealna rešitev.

 

Sledite svojim  potrebam in izgledu  prostora. Ko se enkrat  odločimo za pravo  obliko, je čas, da se izbere še prava velikost.  V primeru, da imamo  veliko prostora namenjenega za jedilni prostor, potem bomo zlahka posvetili veliko pozornost  estetiki. Sicer pa je potrebno vedeti približno  število oseb, ki bo mizo uporabljalo vsak dan. Velja neko nepisano  pravilo da ena oseba potrebuje približno 60 cm .

 

Zelo pomembna je tudi višina jedilne mize, je parameter, ki določa stopnjo udobja med prehranjevanjem. Če na primer pravilno izberete višino mize, boste občutili popolno ugodje

Če je jedilna  miza malce  nižja, potem se moramo  samodejno nagibati k njej

 in nehote nam povzroči bolečino v hrbtenici zaradi neprave drže. Tudi samo sedenje ob taki mizi ne daje nobenega udobja. Zato je potrebno dobro premisliti vse, preden se odločimo za nakup jedilne mize.

Jedilne mize


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 2032236000

Davčna številka: SI29406595

Slamnikarska cesta 1B, 1230 Domžale

https://showroom.si/

info@showroom.si

T: 059 042 167

G: 040 702 218

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »