Tende


Tende

Tende oziroma markize so senčila pritrjena na zunanjo stran stavbe, katerih glavni namen je, da ščitijo notranjost pred močno sončno svetlobo, imajo pa tudi veliko drugih prednosti. Običajno so tende iz platnenega ali poliestrskega tekstila, ki je napeto čez lahko ogrodje iz jekla, lesa ali aluminija. Tende so ponavadi postavljene nad okna ali vrata, včasih pa jih lahko vidimo tudi vzdolž izložb ob pločniku. Če ogrodju dodamo podporo s stebri, lahko tende postanejo dobra rešitev za odprte terase v lokalih ali na vrtovih. Tende imajo dolgo zgodovino, saj so jih poznali že v antičnem Egiptu in Siriji. V Rimskih časih so tende uporabljali kot zaščito tribun v zunanjih gledališčih. Tende so postale razširjene v začetku 19. stoletja, ko so jih izdelovali iz lito železne konstrukcije ali lesa, prekrivali pa z bombažnimi platni. Ogrodja tend so bila v začetku prekrita z ornamenti in izrezljana, kasneje pa se uveljavi preprost in manj vpadljiv stil. Z inovativno uporabo železnih cevi za vodovodno napeljavo so tende postale dostopne in priljubljene tudi za uporabo na stanovanjskih objektih. Sodobne tende so lahke, praktične in enostavne za uporabo, saj ljudem omogočajo, da jih hitro prilagodijo vremenu. Odpiranje in zapiranje platna lahko nastavljamo ročno, pri nekaterih markizah pa avtomatsko, v manj kot minuti. Z nekaj dodatki, na primer podpornimi stebri in platnenimi stenami, se lahko hitro spremenijo v zunanjo sobo, ki je udoben podaljšek notranjosti.

 

Ste vedeli, da je pod tendo lahko kar za 15 stopinj hladneje kot na žgočem soncu? Zaradi hladilnega učinka sence, ki jo nudi tenda, boste z njimi poleti prihranili pri računu za elektriko. Raziskave so pokazale, da zaščita s tendami lahko zmanjša energetsko porabo klimatske naprave za 25%. Notranjost poslovnih prostorov ali stanovanja bo veliko hladnejša, markize pa ščitijo tudi pred poletnimi nalivi in neželenimi pogledi sosedov. Za tiste, ki jih najbolj zanima praktična plat: takšna vrsta zaščite pred soncem skoraj ne potrebuje vzdrževanja in zato ne povzroča dodatnih stroškov ter skrbi. Pri vseh bolje založenih prodajalcih lahko izbirate med pestro izbiro velikosti, barv in oblik, tako, da se najde nekaj za vsak okus. Pametna izbira lahko naredi zgradbo privlačnejšo za potencialne kupce in tudi bolj prijetno za bivanje. Z markizami lahko uživate na terasi, ob bazenu ali na vrtu, brez da bi vas pri tem opeklo sonce ali zalila hladna prha. Ne le da ob poletni pripeki prijetno ohladijo notranjost, ščitijo vas tudi pred škodljivimi UV žarki. Obenem jih z manjšo predelavo lahko opremimo z sončnimi celicami, ki služijo kot ekološki vir energije. Zaradi manjše energetske porabe so tende tudi okolju prijazne. Z nakupom ne boste le zmanjšali stroškov porabe elektrike, temveč tudi zaščitili opremo stanovanja. Zaradi zaščite pred direktno sončno svetlobo bodo preproge in pohištvo kasneje obledeli. Trgovine in podjetja lahko tende in markize uporabijo tudi za spodbujanje prodaje. Tenda je lahko potiskana z sporočili in spremenjena v oglas za izdelke ali storitve. S pravo izbiro barve lahko pritegne kupce in pomaga pri boljših prodajnih rezultatih.  Če potrebujete nasvet pri izbiri popolne tende za vaše podjetje ali dom, potem se obrnite na proizvajalce senčil, ki vam bodo znali svetovati pred nakupom. Tende lahko kombinirate z drugimi vrstami senčil kot so roloji, žaluzije, lamelne zavese in screen senčila.

Tende


Podjetje nima akcij.

SENČILA ZEUS ZDEŠAR BRANKO S.P.

ID za DDV: SI 74554212

Cesta dveh cesarjev 205, 1000 Ljubljana

http://tendezeus.com/

info@tendezeus.com

+386 1 429 17 19

+386 41 786 762

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »