dvostranski lepilni trak


Dvostranski lepilni trak

Kadar želimo dva dela medsebojno lepiti s trakom, uporabimo dvostranski lepilni trak. Ta ima na obeh straneh izpostavljeno lepilo. To nam omogoča lepljenje različnih stvari. Nosilec, ki drži lepilo je lahko iz tanke folije pa do debele pene. Pene dodatno pomagajo pri vibracijah in njihovi blažitvi. Lepilo je lahko prilagojeno potrebam. Tako lepilni trakovi lahko dosegajo različne oprijemljivosti, ponovnega lepljenja ali pa zagotavljajo trajno lepljenje. Dvostranski trak se z nosilcem lahko pripravi, da je lepilo enako na obeh straneh. Ali pa se na vsako stran nanese različna lepila, odvisno od podlage kamor lepimo.

Dvostranski lepilni trak se uporablja v različnih primerih. Če naštejemo samo nekaj primerov uporabe:

 • Za pritrditev gumijastih ali EPDM profilov
 • Dekorativno oblikovanje in montaža profilov v pohištveni industriji
 • Namestitev leč, baterij in zaslonov na dotik za elektronske naprave
 • Lepljenje lesa, stekla,  papirja, plastike, tkanin, prevlečenih papirjev, lakastih in barvnih površin
 • Kot lepilo za kovčke, plošče, LCD in LED zaslonov in panojev
 • Kot toplotna in akustična izolacija
 • Kot tesnilo
 • Za preprečevanje prenosa hrupa in vibracij na kovinskih profilih za pregrade
 • Toplotna izolacija pip, zunanjih cevovodov in kotlov
 • Uporaba in montaža komponent na napravah (na primer na telefonih, tablicah in nosljivih napravah)
 • Splošna industrijska uporaba (na primer pritrditev oblog, vezanje plastičnih mas)
 • Zamenjava pri mehanskih pritrdilnih elementih (zakovice, varjenje, vijake) ali tekoča lepila

Ne glede na vse je izbira lepilnega traku odvisna od uporabe in zunanjim vplivom, katerim je lepilni trak izpostavljen. Različne tehnologije razreza, laminiranja in formatiranja, ter sam izsek, dvostranski lepilni trak lahko izdelajo točno na dimenzije, ki so potrebne. Glede uporabe lepilnega traku je potrebno upoštevati navodila za lepljenje in skladiščenje. Pri skladiščenju lepilnih trakov je potrebno upoštevati nekaj pravil. Zunanja in fizična lastnost lepilnega traku se spreminja s časom. Spremembe lastnosti se lahko pospešijo, če trakove neprimerno shranjujemo ali jih izpostavljamo določenim zunanjim vplivom.

Pravilno skladiščenje za dvostranski lepilni trak je temperatura v območju med 15 in 25°Celzija. Relativna vlažnost naj v prostoru, kjer skladiščimo obojestranski lepilni trak, ne preseže vrednosti 65%. Svetloba na lepilne trakove ne sme biti neposredna ali da bi lepilni trakovi bili izpostavljeni sevanju sonca. Samo lepilo ne sme imeti neposrednega stika s tlemi. Zato jih skladiščimo na paletah ali policah. V kolikor bomo zagotovili optimalne skladiščne pogoje, bodo lepilni trakovi ostali nespremenjeni najmanj 12 mesecev.

Glede uporabe pa velja pravilo, da ga izberemo glede podlage na površini in pogojev uporabe lepilnega traka. Če je bilo skladiščenje na pravilni temperaturi in ostalih pogojih, bo lepilni trak z logotipom deloval odlično. Površina kjer se bo lepilo, mora biti čista, brez prahu ali ostankov masti in seveda drugih lepil. Sam zaščitni trak lepila, se odstrani tik pred uporabo. Tako bomo preprečili morebitni nanos prahu na lepilo. Izogibamo se tudi stiku lepilne površine s kožo. Za lepljenje se lahko poslužimo različnih pripomočkov. Lepilne trakove nalepimo dovolj močno in z enakomernim pritiskom po celotni površini. Končno vezivnost pa lepilo doseže v roku 48 ur. Ne glede na vrsto lepilnega traku, je vedno cilj, da zalepi tiste površine, ki jih želimo.

Dvostranski lepilni trak


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 6201644000

Davčna številka: SI47735562

 

Opekarniška 15b, 3000 Celje

https://www.roro.si/

info@roro.si

T: 070 604 743

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »