roro logo 1


Silica gel

Najpogosteje uporabljen sušilec, ki v okolju povzroča suhost je silikagel ali silicijev gel. Bolj pogosto ga poznamo pod imenom silica gel. Čeprav ima v imenu besedo gel, pravzaprav ni gel. To je trdna snov, ki je najpogosteje v obliki drobnih kroglic. Vsi smo ga že videli v škatlah s čevlji, v drobnih papirnih zavojčkih. Najbolj pogosto te vrečke takoj vržemo stran. Če bi vedeli za vse možne načine uporabe silica gela, bi ga sigurno obdržali in uporabljali.

Kje nam uporaba silica gel pride prav­­? Recimo, da želimo telefon ali fotoaparat poleti uporabiti pod vodo za fotografiranje. To nam bodo omogočile vodoodporne torbice. Vseeno pa se bo v torbici naredila določena zamegljenost ali pa bo prisotna določena stopnja vlage. Tu bo silikagel naredila svoje in bo vlago v vrečki vezal nase. Tako bo leča na fotoaparatu ali telefonu ostala suha in čista. Seveda če bomo silikagel dodali v papirnate vrečke, bo verjetno vrečka prej vezala vlago nase, kot silikagel.

Enako nam bo silica gel pomagal pri sušenju mobilnega telefona. Recimo da nam pade v vodo, ga ponesreči polijemo. Ukrepati moramo takoj, da ga posušimo. Odstranimo baterijo, sim kartico in spominsko kartico. V posodo damo vrečke silica gela in mobilni telefon pustimo v tej posodi preko noči. Zjutraj pa mobilni telefon samo vključimo. Kadar recimo prinesemo telefon, kamero ali fotoaparat iz hladne temperature na toplo, se bo na njih nabral kondenz. Na enak način, kot v primeru politja, rešimo tudi to. Iz naprav odstranimo baterije in naprave nekaj časa pustimo v posodi, ki je polna silikagela.

Tudi na potovanju nam bo silikagel koristil. Kovčki se prekladajo po vlakih, avtobusih in letalih. V toaletni torbici imamo zagotovo kaj tekočine, ki se razlije. Če bomo imeli v toaletni torbici nekaj vrečk silikagela, bo vso razlito tekočino vezal nase. Ostali predmeti v toaletni torbici bodo tako ostali suhi. Tudi za britvice, ki so namenjene britju nam silica gel pomaga. Oksidacija britvice naredi predčasno tope. Če bomo po uporabi britvico dobro obrisali, jo shranili v posodo skupaj s silikagelom, se to ne bo zgodilo. Vedno, ko britvice ne uporabljamo naj bo shranjena v tej posodi.

Če imamo recimo etikete in želimo preprečiti vpliv vlage na njihovo lepljivost, enostavno zraven njih položimo silikagel, ki bo vso vlago vezal nase. Tudi za nakit velja, da če bo izpostavljen vlagi, se lahko njegov videz pokvari. Enostavno dodamo vrečko ali nekaj vrečk silikagela v škatlo z nakitom in nakit bo ohranil svoj izgled. Tudi magnetni trakovi ne bodo zaradi uporabe silikagela izgubili svojih lastnosti.

Dodatno se lahko v torbah, kjer prenašamo oblačila ali športne copate, navzamejo neprijetnega vonja. Če bomo v torbe dodali vrečke silikagela, bodo le te vezale nase vlago iz prepotenih oblačil in preprečile nastanek neprijetnega vonja.

Tudi za dokumente velja, da če jih imamo dalj časa v mapah na policah, da se lahko navlažijo. S tem lahko pride do poškodovanja in lahko izgubimo kakšen dragocen dokument, ki ga bomo kasneje potrebovali. Če bomo dodali v mape vrečke silikagela, bomo to preprečili. Je pa še veliko drugih situacij, kjer nam te male vrečke silikagela lahko koristijo.

Silica gel


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 9045619000

Davčna številka: SI42859093

Pristava 3, 3212 Vojnik

https://www.roro.si/

info@roro.si

T: 070 604 743

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »