R-MOTO


Prodaja motornih koles

Večino, ki jih zanimajo motorji rabljeni ali pa rabljeni motorji iščejo informacije na spletu. Tisti, ki resno kupujejo kaj rabljenega, lahko so tudi rabljeni skuterji se jim pojavljajo najrazličnejša vprašanja in sicer, kako prepoznati večje napake, ali če je bilo z motorji rabljeni lepo delano ali ne. Veliko kdo kaj na to temo išče brez uspeha.

Tu vam je v veliko pomoč R-MOTO, trgovina in posredništvo d.o.o.

Kako ravnati, ko se prodajajo osebni avtomobili, prodaja motornih koles, kolesa z motorjem, če se iščejo tudi rabljeni skuterji? Kako ravnati pri prodaji le teh?

Pa naj gre za prodajo motorji bolha ali bolha motorji.

Vprašanje je, kako ravnati pri nakupu le teh vozil. Nakup lahko napravimo na dva načina. Prvi je klasičen način, prodaja med kupcem in prodajalcem in druga je z komisijsko pogodbo.

Pri prodaji med prodajalcem in kupcem, je potrebno narediti najprej prodajno pogodbo med strankama, overjene podpis s strani prodajalca in plačilo davka z strani kupca in seveda na koncu moramo narediti še prepis vozila. To velja za vsa motorna kolesa.

Potrebujemo tudi overjen podpis prodajalca, ki lahko to naredi pri notarju, še ceneje pa bo ta storitev na upravni enoti. Overjen podpis prodajalca je nujen za prepis vozila. Po opravljenih vseh formalnih dejanjih s strani kupca in prodajalca, moramo potem vozilo še prepisati. Prepis je  nujen, zaradi prometnega dovoljenja, v katerem so vsi podatki o lastniku in da je prodaja motornih koles speljana po zakonu.

Nekaj nasvetov: prodaja motornih koles zahteva originalno dokumentacijo, torej, prometno dovoljenje, račune kupoprodajne pogodbe, zavarovalno polico, zeleno karto, servisno knjižico, razna dokazila o plačanih dajatvah in podobno. Vsekakor se ne smete zadovoljiti samo s fotokopijami ali obljubami, da vam bodo dokumente dostavili naknadno.

Preverite številke motorja in šasije, če se ujemajo s tistimi na papirjih. Vse številke se morajo ujemati. Preverite tudi, če je prodajalec istočasno lastnik (vedno je dobro imeti strokovnjaka, ki mu je poznana prodaja motornih koles). Če ni, potem mora imeti pri sebi pismeno pooblastilo za prodajo tujega vozila, ki mora biti overjeno. Preverite tudi, da so na papirjih napisane iste številke kot  so napisane na pogodbi. Natančno tudi preverite dokumente, če so vse številke pravilno zapisane. Bodite pozorni na vidne znake popravljanja dokumentov. Če je bilo vozilo poškodovano, je najbolje da zahtevate dokazila o popravilu.

Ob nakupu takoj poskrbite za prepis vozila. Najbolje je, da se s prodajalcem dogovorite tako, da mu celotno kupnino za vozilo izročimo šele po opravljenem prepisu. Rabljena motorna kolesa naj nam služijo enako, kot nova.

Ko se odvija prodaja motornih koles, je potrebno vedeti, da so gume vredne več kot zlato. Če se želite voziti varno ali hitro, boste to dosegli le z ustreznimi gumami glede na model motorja  in izkušenost. Dirkalna guma nikakor ni priporočljiva za cestno rabo, saj njena zgradba ne blaži neravnin na cesti, poleg tega je narejena za drugačen način obrabe. Danes je na trgu že mogoče dobiti gume, ki so zelo zmogljive na cesti, obenem pa omogočajo veliko užitkov med vožnjo.

Prodaja motornih koles


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 2287943000

Davčna številka: SI47057106

Pod Kojzico 2, Rimske Toplice, 3272 Rimske Toplice

https://www.r-moto.com/

ROKMOTO@GMAIL.COM

040/150-400

070/200-200

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »