R-MOTO


Motorji

Kako pravilno razdelimo prtljago na motorju? Reči, ki jih boste morda med vožnjo z motorji potrebovali, naj gredo v »tank torbo«: fotoaparat, zemljevidi, dežnik, kombinezon, pijača, hrana, tudi prva pomoč, tudi dodatna  ključavnica ne bo nikoli  odveč, pa tudi če gre za najem motorja, moramo, oziroma je dobro, da to upoštevamo.

Vse informacije dobite tudi na podjetju R-MOTO, trgovina in posredništvo d.o.o..

Kovček, ki je za sedežem, je dokaj vsestranska  in dovolj poceni rešitev. Bolj praktična in le nekoliko dražja pa sta kovčka, ki sta bočna. Tako je tudi težišče nižje. To pa dobro vpliva na vozne lastnosti za motorna kolesa.

Motoristi velikokrat pri nakupu kovčkov pretiravajo in kupijo največje, ki pa so preveliki. Razlika v ceni je mala, v samem volumnu pa precej velika. Tu pa so pasti, ker veliki kovčki zaradi svoje oblike in kot dodana teža, močno vplivajo na vozne sposobnosti srednje močnega motorja. Kovčki lahko povzročajo tudi nihanje, sploh če gre za kolesa, kot so motorji rabljeni. Vplivajo na hitrost samega potovanja. In ne  smemo pozabiti, da se pri polno obremenjenem motorju ali če so to vozila, kot recimo taka, ki smo jih kupili kot rabljena motorna kolesa opazno podaljša tudi zavorna razdalja.

V žepih ne smete imeti ostrih ali trdih predmetov. Ne smete tvegati, da vas nabode kakšno pisalo, da vam porine v rebra mobilni telefon ali da vam medenično kost zdrobi kakšen šop ključev.

Za izlet, ki traja več dni v dvoje, se kaj hitro nabere preveč prtljage. Kaj ukreniti?

Izberite le obleke, ki zložene zavzamejo malo prostora: gosto tkan pulover lažje spakiramo kot debel volnen pulover.

Nujno je potrebno imeti komplet perila in nogavic. Že zaradi svežine. In da si suh, če te premoči dež. Namesto spalnih oblek izberite dolge hlače in majice. Če vas preseneti mraz, ta komplet nadomesti toplo podobleko.

Za sprehod po vožnji je dobro imeti s seboj tudi tanke pohodne hlače, prijetno toplo majico, lahke copate. In zaščitno kapo za veter ali sonce.

Bombaž ali sintetika? Bombaž se skoraj ne navleče neprijetnega vonja po znoju. Vendar zelo slabo odvaja telesno vlago. Če imate pri roki majico, ki je kot rezerva, se med tem, ko postojite, preoblečete.

Dobro je s seboj voziti nekaj metrov elastične vrvi, da lahko nanjo obesimo vlažno ali oprano perilo. Za vsako potovanje z motorji, pa naj gre za motorje, ki so bili kupljeni preko oglasa motorji bolha, moramo izdelati vsaj delni plan poti, ki jo imamo namen prevoziti in vedeti moramo koliko časa imamo na razpolago za nameravano pot.

Na pot naj se odpravi skupina nekje od treh do štirih motorjev, drugače nastane problem pri  vožnji skozi mesta, npr. pri semaforjih, ko se morajo čakati na naslednjem križišču, če kateri ni prišel pravočasno, kot ostali, skozi zeleno luč. Če se na pot odpravi večje število motoristov z motorji , je najbolje da se razdelite v skupine po tri ali štiri. Vsaka skupina naj ima svojega vodjo. Tako je potem lažje vodji – prvemu motoristu, spremljati dogajanje za seboj v ogledalu in vas imeti vse pod kontrolo. Problem pri potovanju je tudi poznavanje ekipe in zaupanje med njimi, kajti če tega ni in so zraven še mešani interesi, potem se je boljše že doma odpovedat takšni poti z motorji, ker bo med samo potjo skoraj sigurno prišlo do nestrinjanj.

Motorji


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 2287943000

Davčna številka: SI47057106

Pod Kojzico 2, Rimske Toplice, 3272 Rimske Toplice

https://www.r-moto.com/

ROKMOTO@GMAIL.COM

040/150-400

070/200-200

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »