PVC Markus


Protivlomna vrata

Vrata ščitijo dom pred vstopom vremenskih vplivov in tudi pred nepovabljenimi obiskovalci. Kadar govorimo o protivlomnih vratih, morajo biti izdelana iz najkakovostnejših materialov. Tudi za protivlomna vrata velja, da jih je možno narediti v poljubnih oblikah, dimenzijah in iz različnih materialov. Tako se glede na želje strank, vrata prilagodijo dimenzijsko in s končnim videzom, da ne kazijo izgled objekta. Verjetno se iz določenih predsodkov, manj vgrajujejo PVC vhodna vrata s protivlomno zaščito. Nekako ima PVC prizvok, da ga je enostavno odpreti ali zlomiti, prežagati ali razbiti. Zato so v večini primerov protivlomna vrata iz drugih materialov.

Kot pri vseh podobnih stvareh, tudi pri protivlomnih vratih veljajo določeni standardi. Te morajo proizvajalci upoštevati v njihovih minimalnih, predpisanih vrednostih, da potem lahko zagotovijo določeno stopnjo varnosti. Tako so predpisane norme za protivlomno odpornost vrat, za toplotno prehodnost, zvočno izolacijo, akotestnost, vodotesnost in obremenitve z vetrom. Za vse omenjene lastnosti, morajo pri proizvodnem procesu biti upoštevane predpisane vrednosti. Samo tako lahko na koncu proizvajalec izda ustrezen certifikat, ki pove kupcu, da so protivlomna vrata izdelana v skladu s predpisanimi normativi. Seveda je tukaj potem še ključavnica, ki je večtočkovna. Dodan ima varnostni ščit, kot dodatno zaščito pred prevrtanjem ali zlomom cilindričnega vložka. Dodatno se vgradijo še aktivni in fiksni zapahi, ki preprečijo dvig vrat in lom tečajev vrat. Cilindrični vložki za taka vrata imajo v večini primerov lastniško kartico. Tako lahko samo tisti, ki ima kartico, izdela rezervne ali dodatne ključe. Dodatno se lahko doda talna tesnila, elastična tesnila, kukala, omejilo odpiranja, ojačan kovinski podboj, cevno ojačitev v profilu in tako naprej. Vsa vgrajena varnostna sredstva, na koncu določijo tudi samo debelino vrat.

Kadar govorimo o protivlomnih vratih za stanovanja, se seveda ta morajo uskladiti z zunanjim izgledom in videzom ostalih vrat v več stanovanjskih objektih. Notranjost pa seveda prilagodimo notranjemu ambientu. Recimo pohištvu ali z izgledom notranjih vrat, ki so v stanovanju. Vsekakor ni potrebno pretiravati z zunanjim masivnim izgledom, ki bo popolnoma skazil vhod v stanovanje.

Ko govorimo o protivlomnih vratih za hiše, se priporoča vgradnja zaradi stabilne konstrukcije, toplotne in zvočne izolacije. Poleg tega, pa je vzdrževanje protivlomnih vrat na vhodu zelo enostavno. Vrata se lahko opremijo s panelnimi ploščami, ki so gladke. Lahko so profilirana in imajo moderni videz. Ali pa so preprosto take oblike, da so v popolnosti usklajena z zunanjim videzom objekta. Po želji se lahko dodaja dekorativno steklo ali protivlomno steklo. Tako vratno krilo omogoča prehod svetlobe v prostor. Kljuke, ročaji, ostali dekorativni elementi, se enostavno namestijo.

Za notranja lesena vrata v stanovanjih ali hišah, se skoraj nikoli ne vgrajuje protivlomnih vrat. V stanovanju ali hiši, pač ni potrebe, da bi namestili protivlomna vrata. Ravno tako komarniki, niso potrebni pri protivlomnih vratih, ker jih ne puščamo odprta. Enako kot navadna vrata, se tudi pri protivlomnih vratih splača dobro pretehtati vse potrebe in okoliščine, ki jih bodo taka vrata morala zdržati. Samo tako bo končna odločitev prava in lastnina zaščitena v skladu pričakovanj. Jasno pa je, da ne glede na zaščito, ki jih taka vrata nudijo, še vedno obstaja možnost, da se zgodi kak dogodek kateri ni bil predviden.

Protivlomna vrata


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 397067100

Davčna številka: SI77879783

 

Vrhpolje pri Kamniku 197, 1241 Kamnik

https://www.pvc-markus.si/

pvc.markus@gmail.com

T: (01) 292 71 73

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »