Paracelzus hiperbaricni center dihaj


Hiperbarična kisikova terapija

Kaj je hiperbarična kisikova terapija in kako deluje?

V normalnih pogojih se večji delež kisika prenaša po telesu vezanega na hemoglobin v eritrocitih. Manjši delež kisika je raztopljen v krvni plazmi. V hiperbarični komori se delež raztopljenega kisika v plazmi nekajkrat poveča. Ker je kisik v plazmi raztopljen, je sposoben prehajati v tkiva, kjer  eritrociti ne morejo in zagotovi zadostno oskrbo s kisikom tudi v primerih, ko je koncentracija hemoglobina znižana ali pa možno, da je funkcija eritrocitov okvarjena.

Hiperbarična kisikova terapija poveča sproščanje kisikovih prostih radikalov, ki so visoko reaktivne spojine in imajo zelo  pomembno vlogo pri obrambi pred patogenimi mikrobi. Spodbuja sproščanje rastnega faktorja in zarodnih celic, ki sodelujejo pri celjenju tkiv.

Hiperbarična kisikova terapija Paracelzus  se uporablja za zdravljenje mnogih bolezni, prav zato je pomembna kisikova terapija.

Ker ima hiperbarična kisikova terapija prednost kjer se  se uporablja tlak, ki je večji od atmosferskega, kar dosežemo v hiperbaričnih komorah. To so v osnovi ovalne posode, katere prenesejo izredno velike pritiske. Biti v komori pomeni enako kot bi se potapljal v vodi.. Torej hiperbarična komora za potrebe zdravljenja omogoča pritiske do več deset metrov . V komori je tlak do 2-krat večji od tlaka okolice, zato tudi dihamo  večjo koncentracijo kisika, kot bi v okolju dihali čisti kisik ali pa 9.5- krat več, kot bi dihali v okolju navaden zrak, zato so učinki na naše zdravje in počutje še boljši. Hiperbarična ksikova  terapija se uporablja že več kot petdeset let po celem svetu za preprečevanje in izboljšanje raznih bolezni ter izboljšanje splošnega zdravja in to je ljudem prišlo v zavest, da je hiperbarična terapija uspeh za zdravje, zato tudi ne igra velike vloge hiperbarična komora cena.

Ko se povišajo ravni kisika, se fibroblasti delijo in proizvajajo več kolagena ter nove kapilare (neovaskularizacija). Terapija povečuje uničevalno moč in delovanja belih krvnih celic in uničuje anaerobne bakterije in učinkuje v boju proti mnogim infekcijam in je bakteriostatična za anaerobe ter zaustavlja proizvodnjo eksotoksinov. Terapija pospešeno zdravi tkivo, ki se najpočasneje celi, to je tisto tkivo, ki ima najmanj dotoka krvi. Kite, ligamenti, meniskus v sklepih, spinalni diski, kosti in celo možganska vlakna imajo pomanjkanje kapilar. Pri vseh, je zdravljenje hitrejše s pomočjo terapije, ker obnavlja poškodovane celice živčnega sistema. Kisikova terapija nevtralizira toksične celične stranske produkte in lahko povrne poškodovanim nevronom prvotno aktivnost.

Zaradi povečane koncentracije kisika v telesu se terapija odvija kar nekaj ur. Najprej se lahko pojavi prijetna utrujenost, kasneje pa se počutje spremeni v sproščeno, zbrano in polno energije. Zelo dobro je, da so učinki vidni kar takoj in potem trajajo kar nekaj časa.

Prav tako lahko tlak po potrebi znižamo na 1,6 bar ali celo manj, vče je to potrebno. V klinične namene se najpogosteje uporabljajo trde komore, ki lahko dosegajo tlak tudi do 3,2 bar ali več. Najpogosteje se uporablja protokol 2,3 bar ali 2,5 bar. Vseeno pa je pomembno poudariti, da je običajno najpomembnejša »doza kisika« , to pomeni čas izpostavljenosti čistemu kisiku pri določenem tlaku. Zato je velika prednost uporabe hiperbarične terapije pri tlaku do 2,0 bar v tem, da ne potrebujemo zračnih premorov. Terapija ni primerna za nosečnice.

Hiperbarična kisikova terapija


Podjetje nima akcij.

Paracelzus d.o.o.

ID za DDV: SI80682278

Kersnikova ulica 19, 3000 Celje

http://dihaj.si/

narocanje@paracelzus.si

+386 5 921 2090

+386 41 477 000

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »