birokebsi


Okraševanje predmetov

Zgodovina umetnosti je  znanost, ki raziskuje umetnost skozi čas, se ukvarja z razvrščanjem kultur, vzpostavlja periodizacijo in opazuje posebnosti in vplivne značilnosti umetnosti. Umetnostna zgodovina pa je humanistična veda, ki z raziskovanjem okoliščin nastanka, vsebine in oblike pojasnjuje razvoj likovne umetnosti,med umetnosti pa spada tudi okraševanje predmetov.

Zgodovina umetnosti je tudi zgodovina katerihkoli vizualnih izdelkov, ki jih je izdelal človek in jih uporabljal za estetske ali komunikacijske namene, izražanje idej, čustev, ali na splošno, pogled na svet.Uporabljal je akrilne barve, barve za tekstil in različne druge pripomočke.

Za tehniko okraševanja dobite izdelke pri podjetju Biro Kebsi, kjer lahko izbirate med različnimi izdelki za okraševanje  predmetov in tudi za oblikovanje predmetov.

Kljub temu, da kultura za  okraševanje predmetov  in zunanjosti domovanj v Sloveniji ni pretirano ekstremna, še vedno obstajajo posamezniki, ki pri svojih okrasitvah radi pretiravajo. Ko pa pogledamo fotografije iz tujine, postanemo hvaležni za sosedovo utripajočo ograjo, saj lahko nekatere božično-novoletne okrasitve hiš v tujini opišemo zgolj z besedo noro okraševanje predmetov.

Kaj je okraševanje predmetov ?

Kaj je to okraševanje ali  uporaba akrilne barve ? Preprosto vprašanje? Verjetno že imate v mislih odgovor, zato naj vas malce zmedem z naslednjim vprašanjem. Kaj pa je dekoriranje? V čem je razlika? No, besedo dekoriranje moj word rdeče podčrta, zato gremo pokukat v SSKJ in glej ga zlomka, tam najdemo tudi to besedo. No, sliši se bolj slovensko od aražiranja. Pa da vam ni treba gledati zraven v slovar bomo kar tu zapisali;

– aranžirati; skladno estetsko urejevati ali opremljati (uporabljamo tudi besedo zaranžirati)

– aranžiranje; glagolnik od aranžirati

– aranžma; estetska, skladna ureditev, okrasitev (le eden od pomenov)

– aranžer; kdor poklicno kaj ureja v skladno, estetsko celoto

pa še:

– dekorirati; delati dekoracijo, krasiti

– dekoriranje; glagolnik od dekorirati; ukvarjati se z dekoriranjem

– dekoracija; celota likovnih elementov namenjenih olepšavi, okras

– dekorater; kdor se poklicno ukvarja z dekoriranjem

Pod to tudi  spadajo  tudi barvne kuverte.

Iz slovarja pravzaprav ne vidimo razlike. V obeh primerih gre za ureditev, okraševanje predmetov, bolj ali manj vsega, uporaba se razlikuje po področjih. Aranžiranje se uporablja v povezavi z novim oblikovanjem, npr. oblikovanju cvetličnega aranžmaja, kot je ikebana, ne bomo rekli, da dekoriramo, ampak aranžiramo, medtem ko prostor navadno ne aranžiramo, temveč ga dekoriramo.

Tudi pri cvetličarjih je njihovo aranžiranje del vsakdana, saj skoraj nihče ne pride v cvetličarno po tri vrtnice, ne da bi želel, da mu jih cvetličar aranžira v krasen šopek.

Delo aranžerja je pravzaprav zahtevno, saj mora aranžer poleg osnovnega smisla za estetiko, poznati številne aranžerske materiale in tehnike aranžiranja, prav tako je dobrodošla domišljija, izkušnje in poznavanje modnih trendov.

Prihaja recimo velika noč

Velikonočno okraševanje predmetov – kaj pa bomo krasili? Na splošno kar vse.

Najprej se bomo posvetili vprašanju;

Kako pripraviti simpatično namizno dekoracijo?

Namizna dekoracija za veliko noč mora biti na splošno pomladansko barvita. Ne kičasto barvita, temveč pomladansko, v barvah trave, narcis, regrata, zvončkov, velikonočnice, ipd. Kot vedno pazite, da ne bo preveč barv hkrati, dve in tretja v določeni meri bo čisto dovolj.Za oblikovanje in pisanje kakšne barvne kuverte,si vedno vzamemo čas.

Okraševanje predmetov


Podjetje nima akcij.

Biro Kebsi d.o.o.
Peske 4a
1236 Trzin
 
Tel.: (01) 560-87-20
Fax.: (01) 560-87-22
ID za DDV: SI10296093

Peske 4a, 1236 Trzin

http://www.papiroteka.si/

info@birokebsi.si

01 560 87 20

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »