birokebsi


Barvne kuverte

V današnjem času je  vedno na razpolago zelo  veliko različnih možnosti, kako  in kdaj poslati pismo, poslovne dokumente, zapise, pod določenimi pogoji pa včasih  tudi denar. Ko je enkrat kuverta zalepljena; zelo lepe so tudi barvne kuverte, jo opremimo z znamko, priimkom in imenom prejemnika, točnim naslovom ter poštno številko. Okraševanje kuvert zna biti tudi zanimivo, to pa naredimo tako, da barvne kuverte kupimo. Za njih se ne uporablja recimo barva za tekstil ali akrilna barva. Zelo lepe in veliko izbiro imajo v  podjetju Biro Kebsi. Kuverte  pripravimo za pošiljanje. Vržemo jo v prvi poštni nabiralnik in zadeva je opravljena. Pošiljka prispe v večini primerov  v enem dnevu od pošiljatelja do prejemnika v Sloveniji, v tujino traja pa še  kakšen dan dlje. Zanimivo pa  je, ko primerjamo barvne kuverte, ki so bile  nekoč in danes. V naslednjih nekaj vrsticah bo najprej opisanih le nekaj primerov današnjih kuvert:

bela kuverta: uporabimo jo takrat, kadar želimo nekomu poslati kakšen neuraden dokument. Vanjo lahko damo kakšen minimalen spominek, lahko so   barvne kuverte, ki jih imamo tudi za  okraševanje in so lahko vabilo na nek dogodek, lahko se pošiljajo pozdravi, pač ni omejitev.Vsi si želimo kdaj dobiti pismo v kuverti. Bela kuverte je še danes najbolj uporabljena kuverta.

plava kuverta: te naj ne bi nikoli prinašale kaj preveč  dobrih novic. Ponavadi je  bilo ali je v takšni kuverti kakšno uradno sporočilo, ponavadi s strani državnih uradov, lahko so to občinski dopisi,razni pozivi. Pač vse,kar je v teh kuvertah, je uradnega značaja, razen,lahko se zgodi,da so barvne kuverte namenjene določeni osebi, ki ima rada določeno barvo in ima zelo rada okraševanje.

amerikanka: uporaba te kuverte  je namenjena poslovnemu sodelovanju med partnerji, njej pošiljajo računi, opomini, dobropisi, reklamacijski zapisniki, zapisniki s sej, skratka vse kar  se tiče poslovnega sodelovanja…tu ne pride v poštev okraševanje. Uporaba je tako razširjena in se uporablja za res zelo veliko stvari iz poslovnega sveta, da bi bilo naštevanje teh vseh njenih vlog zelo  zelo obsežno in predolgo,da bi se lahko vse opisalo.

rumena kuverta ki je ponavadi večjega formata: uporabljamo jo za dokumente, ki se ne smejo  prepogibati  po sredini, to je za razne  knjige, potem zvezke, dopise, ki se ne smejo prepogibati, slike ki so takega formata in so namenjene za okvirjanje. Te se ne smejo pod nobenim pogojem prepogibati ali uporabiti kakšno drugo  oblikovanje predmetov.

oblazinjena kuverta: ta je pa  namenjena za dragocene pošiljke, ki se  pod nobenim pogojem ne smejo med transportom poškodovati, kajti v kuverti je ujet zrak in ta ujet zrak potem vedno  ublaži vse udarce. V takih kuvertah pošiljamo lahko tudi vse, kar je lomljivo. Seveda mora biti vse posebej tudi označeno in se potem poštnina plačuje glede tudi na dragocenost v sami kuveri. Tu ne pridejo v poštev razne barvne kuverte, ali kakšno okraševanje.

V preteklosti seveda  ni bilo posebnih pravil, kakšna naj bi bila kuverta, pravzaprav so jih povečini ljudje največkrat naredili kar sami. Še posebej domiselni so bili zaljubljenci, ki so ustvarjali prave umetnosti in  čudovite kuverte. Kuverte za uradna pisma pa  so bile že od nekdaj bolj običajnih barv.

Barvne kuverte


Podjetje nima akcij.

Biro Kebsi d.o.o.
Peske 4a
1236 Trzin
 
Tel.: (01) 560-87-20
Fax.: (01) 560-87-22
ID za DDV: SI10296093

Peske 4a, 1236 Trzin

http://www.papiroteka.si/

info@birokebsi.si

01 560 87 20

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »