birokebsi


Barve za tekstil

Barve za tekstil  so namenjene barvanju celotne povšine tekstila. Primerne so za barvanje bombaža, lanu, viskoze in mešanice poliestra in bombaža. Mešanice naravnih vlaken in sintetike se bodo obarvale svetleje od želenega odtenka, ker sintetična vlakna barv ne vpijajo. Prav tako ostanejo nepobarvani šivi iz sintetičnega sukanca.

Pri barvanju upoštevajte prvotno barvo tekstila. Barva prav tako različno obarva vzorce na tekstilu. Barve so obstojne, ne poškodujejo pralnega stroja in ne obarvajo perila pri naslednjem pranju. Če je na tekstilu kašno okraševanje je potem pri uporabi barve za tekstil potrebno biti še posebej pozoren.

Za same barve za tekstil se odločamo tako, da ugotovimo za kaj se potrebuje tekstilni izdelek in kako ga bomo pozneje tudi uporabljali in ali pride v poštev tudi kakšno okraševanje.

Za samo izbiro barve za tekstil lahko poiščemo tudi nasvet kakšnega strokovnjaka, ki nam bo razložil pomen barv in se potem na podlagi tega odločimo kaj je za nas najbolje in najbolj primerno in uporabno. In kako lahko uporabimo tudi tehniko za oblikovanje predmetov.

Barve veliko povedno o ljudeh nasploh in kot vemo nam barve lepšajo vsakdan. Biro Kebsi nudi lepo izbiro barve za tekstil in seveda tudi okraševanje predmetov.

Psihološki vpliv posamezne barve in tudi barve za tekstil

·         Rdeča je zelo močna barva, simbolizira življenje, ljubezen, vitalnost, agresijo in nevarnost. Je najbolj agresivna barva, ki spodbuja intelektualne dejavnosti, metabolizem, napad in delo. Spodbuja asociacije kot so: stop, revolucija, nevarnost, praznik, ogenj in kri.

·         Oranžna je mešanica rumene in rdeče, ki spodbudno deluje na možgane in vliva pogum. Simbolizira veselje, zrelost in rast, trajnost, zvezo. Oranžna barva osvobaja in sprošča čustva ter odpravlja samopomilovanje in pomanjkanje samospoštovanja. Asociira nas na sonce, ogenj, sadje.

·         Rumena je prav tako kot rdeča močna in opazna barva. Je edina barva, ki bode v oči, mednarodno uveljavljena barva, ki simbolizira nevarnost. Rumena je barva zlata in sonca, zato je simbol večnosti. Prav tako je simbol za zavist, napuh, sovraštvo in izdajalstvo. Izraža optimizem in samozavest, lahko pa brezobzirnost in zoprno vsiljivost.

·         Zelena je pomirjujoča in osvežujoča, povezujemo jo z naravo. Simbolizira mir, svežino, rast in prebujanje. Povezujemo jo z varnostjo, pravičnostjo, nezrelostjo in počitkom. Njen vpliv je pomirjajoč, daje vtis morale in lojalnosti.

·         Modra je pomirjujoča barva, ki jo povezujemo z naravo, morjem, gorami. Zbuja občutke neskončnosti, globine, strmenja k nečemu višjemu. Asociira nas na hladnost in vdanost, simbolizira odprtost, inteligenco in upanje. Projicira zbranost in ponotranjenost in s tem nasprotuje in ovira rumeno barvo.( Pri vseh barvah,lahko uporabimo tudi okraševanje)

·         Vijolična sodi med temnejše barve, je mešanica modre in rdeče. V nas vzbuja pomirjenost, skromnost, potrtost, preprostost. Povezujemo jo z močjo, premoženjem, oblastjo, kozmetiko in cvetjem. Simbolizira zmernost, obvladovanje, poslušnost in pokornost.

·         Rjava predstavlja nekaj otipljivega, stabilnega, odganja negotovost. Simbolizira materinstvo, materialnost, ugodje in varnost. Je močna in zaščitniška barva, ki na organizem deluje pomirjujoče.

·         Črna v nas spodbudi asociacije na ostrost, zaprtost, okultno, včasih mračnost ali prestiž.

·         Bela simbolizira mir in tišino, nov začetek, brezmadežnost, resnico, nedolžnost. Asociira nas na sneg, angela, zimo in mraz. Za razliko od črne, za katero velja odsotnost vseh barv, bela združuje vse barve barvnega spektra. Preveč te barve deluje hladno, daje občutek osamljenosti.Če je tega preveč lahko uporabimo barvne kuverte ali akrilne barve za poživitev raznih dodatkov.

Barve za tekstil


Podjetje nima akcij.

Biro Kebsi d.o.o.
Peske 4a
1236 Trzin
 
Tel.: (01) 560-87-20
Fax.: (01) 560-87-22
ID za DDV: SI10296093

Peske 4a, 1236 Trzin

http://www.papiroteka.si/

info@birokebsi.si

01 560 87 20

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »