birokebsi


Akrilne barve

Akrilamid ali akril amid je kemična spojina s kemijsko formulo C3H5NO.  Je bela kristalna snov brez vonja, topen v vodi, etanolu, etru in kloroformu. Akrilamid je nezdružljiv s kislinami, bazami, oksidanti, železom in železovimi solmi. Pri ne-termičnem obdelovanju nastaja amonijak, pri termičnem pa proizvaja ogljikov monoksid, ogljikov dioksid in dušikov oksid.

Akrilamid se pripravlja na industrijski ravni s hidrolizo akrilonitrila z nitril hidratom. Akrilne barve nimajo povezave kar se tiče  barve za tekstil.

Največ akrilamida se uporablja za sintezo poliakrilamidov, ki nudi veliko načinov uporabe na primer v vodi topnih sredstev za zgoščevanje. Te vključujejo uporabo pri čiščenju odpadne vode, gelsko elektroforezo, izdelavo papirja, predelavo rude in izdelavo trajnih tiskarskih tkanin. Nekaj akrilamida se uporablja za proizvodnjo barv(ne barve za tekstil) in izdelavo drugih monomerov.

Akrilamid se uporablja tudi v mnogih kuhanih škrobnih živilih in se smatra za možno rakotvorno snov.Akrilamid je bil naključno odkrit v živilih v aprilu 2002 s strani švedskih znanstvenikov, ko so v škrobnih živilih, kot so čips, pečen krompir in kruh, odkrili kemijsko snov, ko so bila le-ta segrevana (proizvodnja akrilamida v ogrevalnem postopku se je tako smatrala kot temperaturno odvisna)Tega ni bilo v hrani, ki je bila kuhana ali v hrani, ki ni bila nikoli  segrevana.

Seveda pa je za nas najbolj pomembno kaj so samo akrilne barve ne kot barve za tekstil.Zelo pestro izbiro ima podjetje Biro Kebsi.

Akrilne barve so zelo priljubljene pri slikarjih, tako šolanih slikarjih ,kot tudi samo ljubiteljskih in pa do čistih amaterjev, ki želijo v tem kar nudijo akrilne barve samo uživati.

O slikarstvu lahko govorimo z mnogih zornih kotov, med njimi tudi z vidika slikarske tehnike. Pri slikarjevem odločanju, kaj bo s sliko sporočil in kako bo to storil, je izbira tehnike pomembna. Vsaka tehnika ima svoje zakonitosti. Med drugim zahteva kako je treba graditi delo in ko je slika dokončana, je tudi tehnika z izbranimi materiali vred tista, ki vpliva na estetsko doživljanje stvaritve, na intenziteto barv, na lastnosti slikarske površine.

Slikarske tehnike lahko ločimo po različnih aspektih:

·         po namenu in uporabi: ikona, miniatura, oltarna slika, iluminacija, ...;

·         po materialu, ki služi kot podlaga: platno, les, usnje, kamen, steklo, pergament, papir, kovina, plastika,...;

·         po vezivu in barvi, ki se uporablja pri določeni tehniki: oglje, kreda, tuš, akvarel, pastel, gvaš, tempera, enkavstika, akrilne barve (ne barve za tekstil)

·         po priboru, ki se uporablja pri posamezni tehniki: pero, čopič, trska, dleto,...

·         Z  dobrimi nasveti, navodili in trikisi lahko pomagate, da uresničite svoje mojstrske načrte, projekte in ideje. Dobili boste pregled na kaj vse morate paziti pri domačih opravilih na vrtu, v kopalnici, v delavnici, pri gradnji … Nasveti so primerni tako za začetnike kot tudi za tiste bolj podkovane z znanjemin in predvsem pri umetniškem ustvarjanju  uporabo akrilne barve. Prepričani smo, da boste z malo energije in veselja zelo veliko projektov opravili kar sami. Saj nam uporaba barv veliko pove tuid o nas samih(vse si lahko zabeležimo in damo v barvne kuverte).

·         Na človekovo dojemanje okolja močno vplivajo barve. So eden najpomembnejših dejavnikov vizualne komunikacije. Na podlagi njih si ustvarimo interpretacije in mnenja. Te nas lahko nad določeno temo, projektom ali izdelkom(ki vsebuje okraševanje predmetov in oblikovanje predmetov) navdušijo ali nas od njega odbijajo. Vsaka barva oz. barvna kombinacija ima svojo sporočilnost in vzbuja v človeku različne čustvene reakcije. Te so odvisne od izkušenj osebe in njenega mišljenja, različne za vsakega posameznika.

 

Akrilne barve


Podjetje nima akcij.

Biro Kebsi d.o.o.
Peske 4a
1236 Trzin
 
Tel.: (01) 560-87-20
Fax.: (01) 560-87-22
ID za DDV: SI10296093

Peske 4a, 1236 Trzin

http://www.papiroteka.si/

info@birokebsi.si

01 560 87 20

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »