Off-site optimizacija spletnih strani

Medtem ko mirno trdimo, da sta on-site in off-site  optimizacija dve različni stvari, se moramo vsekakor zavedati, da sta med seboj izredno prepleteni.

Zakaj optimizacija spletnih strani?

Včasih je bilo najbolj pomembno če smo imeli poslovni prostor v trgovskem središču oz. na neki zelo obiskani točki. Danes je ta zelo obiskana točka prva stran zadetkov na Googlu. Če vas obiskovalci ne najdejo na googlu, potem vaša spletna stran ne izpolnjuje naloge zaradi katere je bila narejena in to je da predstavlja vašo ponudbo med tem ko vi spite. Po zadnjih raziskavah več kot 80% iskalcev nikoli ne klikne dalje od prve strani. Če je torej vaša konkurenca na prvi strani, vi ste pa na drugi, vam takorekoč konkurenca pobere 80% obiskovalcev, kareri vas nikoli ne najdejo. Si to res lahko privoščite?

Tako on-site kot off-site optimizacija spletnih strani, uporablja skupek metod za izboljšanje vidljivosti vaše spletne strani v iskalnikih, s tem da povečajo možnost prikazovanja na višjih pozicijah v rezultatih iskanja (SERP – Search Engine Result Pages). Zelo pomembno je da se vsi lastniki spletnih strani zavedajo teh dejstev. Dandanes ni nihče več, za konkurenčne ključne besede na prvi strani Goolga po naklučju. Vsi so vložili veliko truda in so morali osvojiti dolčena znanja, da so dosegli to.

On-site optimizacija spletnih strani, se nanaša na vsako stvar ki nam izboljša rezultate na Googlu in jo naredimo na sami spletni strani, medtem ko pod off-site optimizacijo spada vse kar se ne dotika same spletne strani. Meja je zelo jasno določena, vendar si verjetno večina med vami ne predstavlja kaj je razlika med enim in drugim.

Primer 1

Stran wikipedija ima zelo visok “renome” (PR – Page Rank) pri Googlu. Če se neka vsebina nanaša na našo spletno stran in je na strani wikipedije povezava na našo stran, se del tega “renomeja” prenese tudi na našo stran. Dohodni linki iz strani z visokim renomejem so torej zelo koristne. Temu načinu optimizacije spletne strani pravimo off-site optimizacija. Seveda so tu še drugi načini.

Primer 2

Imamo serijo člankov s sorodno vsebino na naši strani. Ker so vsebine sorodne se velikokrat vsebinsko tudi nanašajo druga na drugo. Edino pravilno je če te vsebine med seboj povežemo med seboj, saj lahko tako vsak uporabnik takoj klikne na povezavo in dobi podrobnejše informacije. Tako povezovanje ima Goolge zelo rad in temu načinu pravimo on-site optimizacija spletne strani.

Torej kaj je bolj pomembno?

Dejstvo je da ima off-site optimizacija večji vpliv, na privabljanje obiska na vašo spletno stran, vendar ne smemo pozabiti, da eno brez drugega ne gre. Kakor hiša ne stoji na slabih temeljih, tako tudi sama off-site optimizacija nima učinka, če je stran slabo načrtovana in je neprijazna iskalnikom. Obstajajo celo primeri ko so celotne ali pa samo določene podstrani Googlu celo popolnoma nevidne. V tem primeru, lahko namenimo neomejeno truda v off-site optimizacijo vendar ne bomo dosegli nikakršnjega učinka.

Trdimo lahko torej da je temelj vsega on-site optimizacije, vendar je prav off-site optimizacija tista ki nam bo pripeljala obiskovalce in tega se premalo ljudi zaveda.

Optimizacija spletnih strani

Imate spletno stran, vendar nima nobenega obiska? Vam stranke govorijo, da vas preko iskalnikov ne najdejo? Bi radi povečali prodajo preko vaše spletne strani? Če ste na katero od teh vprašanj odgovorili z da, potem smo mi pravi odgovor za vas. Smo strokovnjaki za off-site optimizacijo spletnih strani. Mi poskrbimo, da se bo Vaša spletna stran znašla bistveno višje med rezultati iskanj v iskalnikih... več

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »