Prodaja

Povečajte prodajo

03 jun. 2013

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije spletnih strani ni dobiti čim več obiskovalcev, ampak dobiti prave obiskovalce na spletno stran. Bolj pomembna je kvaliteta kot kvantiteta. Kupec ki išče recimo nov prenosnik in pride na vašo stran, vi pa recimo prodajate kozmetiko zelo verjetno ne bo kupil ničesar, zato je zelo pomembno katere ključne besede optimizirate za iskalnike. Optimizirajte svojo spletno stran za večbesedne ključne besede, ki privabijo obiskovalce, ki so pripravljeni na nakup, tudi če ne danes pa mogoče čez nekaj tednov. Poskrbite, da vaša spletna stran spodbuja obiskovalca,da opravi nakup in da je vsebina na spletni strani relevantna glede na ključno besedo, za katero je stran optimizirana le tako boste dosegli željen učinek.

Poskrbite, da ima vaša spletna stran profesionalen izgled in veča zaupanje potencialnih kupcev. Če bi recimo najeli poslovni lokal bi gotovo investirali nekaj denarja v profesionalni izgled lokala in enako morate storiti tudi na spletu. Internetna stran ni brezplačna različica poslovnega lokala, je samo cenejša različica.

Visoko prikazovanje v Google iskalniku lahko dosežemo na mnogo načinov. Optimizirana spletna stran je tista stran, ki je vsebinsko in tehnično prilagojena spletnim iskalnikom (Google, Yahoo, Najdi..). Optimizacija spletne strani se deli na dva dela; on site in off site optimizacijo. On site optimizacija je optimizacija na sami spletni strani, off site optimizacija pa pomeni povezovanje z drugimi spletnimi stranmi. Uvrščanje v Google iskalniku lahko izboljšate s pomočjo povezav (linkov) iz drugih spletnih strani na vašo. To je en izmed najmočnejših kriterijev, ki omogoča visoko prikazovanje v Google iskalniku.

Nadaljujmo na prejšnjem primeru, če bi odprli nov lokal bi gotovo nekaj denarja vložili v promocijo, saj ste novi in ljudje ne poznajo vaše ponudbe. Prav tako je tudi na spletu, nihče ne ve da ste dali sosedu narediti novo spletno stran in zato vas nihče ne najde. Cilj postavitve spletne strani je pridobitev kupcev, kupci pa pridejo samo če vas najdejo. Preizkusite sami če se najdete na željene ključne besede v iskalniku. Če vas ni med zadetki vas tudi stranke ne morejo najti in ves denar vložen v izdelavo spletne stran je bil vržen stran.

Objavil: Aleš Matičič

Optimizacija spletnih strani

Imate spletno stran, vendar nima nobenega obiska? Vam stranke govorijo, da vas preko iskalnikov ne najdejo? Bi radi povečali prodajo preko vaše spletne strani? Če ste na katero od teh vprašanj odgovorili z da, potem smo mi pravi odgovor za vas. Smo strokovnjaki za off-site optimizacijo spletnih strani. Mi poskrbimo, da se bo Vaša spletna stran znašla bistveno višje med rezultati iskanj v iskalnikih... več

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »