Družinski šotori


Družinski šotori

Glede na stil počitnic izberemo tudi šotor. Na trgu je veliko različnih modelov, oblik, velikosti. Zato se moramo nakupa šotora lotiti sistematično in premišljeno. Najprej je potrebno določiti namen uporabe šotora. Potem je potrebno premisliti, kako bomo šotor prevažali. Naslednji korak je število oseb, ki bodo spale v šotoru. Recimo, družinski šotori se razlikujejo od športnih šotorov. Tudi napihljivi šotori so različni od prej omenjenih. Veliko faktorjev je potrebno upoštevati, preden se odločimo za nakup šotora.

 

Pri izbiri je potrebno upoštevati, da velja pravilo glede udobnega šotora. Udoben šotor naj bi vsaki osebi ponujal približno 2,8 kvadratnega metra bivalnega prostora. Družinski šotori bi naj temu pravilu sledili v celoti, saj bomo v njem prebivali dalj časa, na istem mestu. Hkrati pa nas to pravilo lahko obvaruje pred nakupom prevelikega šotora. Prevelik šotor pa nam lahko prinese kar nekaj težav. Tako nam lahko oteži transport in tudi sama postavitev oziroma iskanje ustreznega prostora je težja.

Tako kot ostala kamp oprema, je tudi pri šotorih pomemben uporabljen material. Športni šotori so cenejši kot družinski šotori. Hkrati pa športni šotori slabše prenašajo vremenske vplive. Šotori se večslojni. Enoslojni šotori so lažji in ugodnejši za prenašanje. Nudijo pa manj zaščite, kot dvoslojni. Dvoslojni so težji in so bolj primerni za prevažanje v avtomobilu. Hkrati pa so namenjeni daljši uporabi. Nikakor pa niso primerni za pogosto podiranje in postavljanje. Poznamo še tri sezonske in štiri sezonske šotore. Štiri sezonski so namenjeni za zimsko uporabo, ker nudijo dodatno termično zaščito in popolno zaporo ventilacijskega sistema šotora. Za spomladanske, poletne in jesenske razmere, pa nam zadostuje tri sezonski šotor.

Poznamo še kategorijo posebnih šotorov. Tukaj najdemo samo postavljive šotore, ki takoj, ko jih izvlečemo iz torbe, preidejo v postavljen položaj. To je drugače idealna rešitev za vse popotnike. Še zlasti za tiste, ki morajo šotor postaviti in podreti vsak dan.

V zadnjem obdobju so postali pravi hit tako imenovani plažni senčniki, ki niso šotori, ampak nam služijo kot senčniki. Priporočljivi so zlasti, če se odpravimo z manjšimi otroki na plažo, ker potrebujejo več zaščite kot odrasli pred sončnimi žarki.

Družinski šotori naj bodo enostavni za postavitev. Zato je pametno, da poiščemo prodajalca, ki omogoča preizkus postavitve šotora v naravi. Na ogledu postavljenega šotora, ne bomo mogli realno oceniti časa in število oseb, ki bodo potrebne za postavitev. Če pred nakupom opravimo preizkus postavitve, pa bomo lahko hitro sprejeli odločitev, kateri šotor bomo lahko postavili sami ali pa v sodelovanju celotne družine. Zlasti otroci bodo radi sodelovali pri procesu postavitve. S postavitvijo šotora lahko pridobijo določene motorične spretnosti. Pri preizkusu postavitve pa bomo lahko tudi predvideli vse nevšečnosti, ki nas lahko kasneje doletijo pri postavitvi.

Višina notranjih prostorov družinskih šotorov je pomembna. Enako kot višina, je pomembna tudi dolžina posameznih predelov. Še zlasti spalnega dela, kjer moramo imeti dovolj prostora, da bomo lahko spali iztegnjeno. Če je možno, izberemo tudi ogrodje iz aluminija ali plastike. Oba materiala sta enostavna za rokovanje in postavitev. Pri postavitvi ne smemo pozabiti na pritrditev šotora, da nam močnejši veter ne bo odpihnil šotora ali ga podrl.

Družinski šotori


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 3940918000

Davčna številka: SI95534750

Virmaše 5, 4220 Škofja Loka

https://www.nazraku.si/

info@nazraku.si

T: 040 200 414

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »