Drsna_zasteklitev_balkona


Drsna zasteklitev balkona

Balkoni so del našega okolja, tako kot hiše, stolpnice, mostovi, le da jih navadno sploh ne opazimo, kaj šele, da bi o njih razmišljali .Če pa bi, bi si gotovo zastavili kar nekaj vprašanj : Zakaj imajo hiše balkone? Ali so balkoni res potrebni? Kakšne bi bile zgradbe brez njih? Odgovor na zadnje vprašanje verjetno ni težak: najbrž bi bile hiše brez balkonov dosti bolj puste.

 Lahko pa dodamo vrednost in uporabnost, saj nam drsna zasteklitev balkona omogoči uporabo vsak dan, ne glede na vremenske spremembe. 

 

Namembnost balkonov je zelo raznolika in prepuščena domišljiji arhitektov in njihovih uporabnikov. Balkoni imajo lahko čudovit razgled na pokrajino, morje, hribe, jezera ali na domačo sosesko.

Z balkona lahko zgodaj zjutraj občudujemo sončni vzhod, ali pa se v rdečkasto oranžni svetlobi poslavljamo od napornega dneva.

 

 Da bi vaš balkon lahko uporabljali skozi celo leto, vam predlagamo drsno zastekljevanje, saj balkon že dolgo ni več samo odprt prostor za stik z okolico, temveč prostor, ki z drsno zasteklitvijo pridobi na svoji vrednosti. Vrednost tega ni merljiva le z ekonomskimi  kazalci, temveč je razlogov za drsno zasteklitev balkona več. Le ti segajo od stroškov, nastalih zaradi nezaželenega ogrevanja oziroma hlajenja prostorov na katere meji, zaradi vdora toplega ali hladnega zraka v prostor,  do uporabne površine,  ki jo drsno  zastekljevanje pridobi. Prostor bo primeren za sušenje perila v zimskem času, druženju, ter počitku, gojenju rož in še veliko več.

 Drsno zasteklitev balkona vam priporočamo v  primeru, da bi si želeli ohraniti prostornost in izkoriščenost. Dnevni prostor boste povečali, če imate balkon, ki se navezuje na kuhinjo, ga lahko uporabljate kot jedilnico, ali kot zimski vrt. Če je balkon večji je lahko prostor za druženje, ali pa nam nadomesti kadilnico.

Skratka možnosti je res veliko. Prednosti zasteklitve balkona čez celo steno, ima naslednje prednosti: pridobimo na modernejšemu izgledu, vizualno povečamo prostor, enostavno je za vzdrževanje, pridobimo pa tudi  več naravne svetlobe.

 Tak način se priporoča v primerih, ko je razgled iz balkona vreden občudovanja. Pa naj gre za razgled na naravo ali del mesta, je popolnoma vseeno. Če se odločimo za drsno zasteklitev balkona, bomo imeli nekaj zasebnosti. Po navadi se steklo uporabi samo v zgornji polovici stene. Okna so potem lahko zložljiva, drsna, ali da se sploh ne odpirajo, oziroma se odpirajo na pregib ali pa levo in desno.. Če imamo možnost, se lahko namesti še stekleni drsno pergolo, ki nam bo dodatno omogočal vir svetlobe, obenem pa nam po potrebi zasenči balkon. Pergola bo dodatno zaščitila morebitno zlivanje vode iz zgornjih balkonov, če ni ustrezno rešen ta problem. V kolikor bomo zasteklitev balkona izkoristili za podaljšek kuhinje, lahko izberemo enako barvno kombinacijo, kot so steklene obloge.

 

Lahko se odločite tudi za popolno drsno zastekljevanje, tako da bodo steklene površine čez celotno površino, kar bo optično še povečalo prostor.

Takšno izbiro vam priporočamo predvsem, če je razgled iz vašega stanovanja vreden celodnevnega občudovanja, bodisi na naravo ali del mesta.

V primeru, da se odločite za drsno zasteklitev balkona, boste pridobili pri toplotni izolaciji, prilagoditev na letni čas in vremenske pogoje, ter modernemu, estetskemu videzu vašega balkona.

Drsna zasteklitev balkona


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 8403074000

Davčna številka: SI27248097

Pelechova cesta 15, 1235 Radomlje

https://www.zastekli.si/

info@zastekli.si

T: 031/ 554 888

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »