Steklene stopniščne ograje

DomovMN ograjeSteklene stopniščne ograje

Steklene stopniščne ograje

MN GROUP d.o.o.

steklene-balkonske-ograje-mnograje

Najpogostejši vzroki nesreč so padci. Pa če govorimo o službi ali doma oziroma prostem času. Najbolj pogosto se nesreče dogajajo na stopnicah, ki nimajo ograje ali pa je ograja nepravilno postavljena. To velja zlasti za stopnice, ki vodijo na podstrešja ali pa za stopnice, ki vodijo v klet. Pri stopnicah je idealno, da ograjo namestimo na obe strani. Ker imajo starejši težave pri vzpenjanju po stopnicah, je za njih veliko lažje in bolj varno, če se lahko ograje primejo tako na levi, kot desni strani. Enako velja za steklene stopniščne ograje, ki so lahko vizualno na videz manj varne. Seveda lahko stopniščne ograje nadomestimo z držali za roke. Držala moramo pritrditi na zid. Držala so nujna za stopnišča, ki imajo več kot štiri stopnice. Če imamo stopnic manj, pa je recimo pri hišah nujna montaža držala zaradi zimskih razmer in morebitne poledice. Kadar pa je stopnišče širše od 1,5 metra, je potrebno na sredini namestiti še eno držalo ali pa ograjo.

Vsaka ograja mora biti dovolj trdna in ergonomske oblike, da se lažje primemo. To velja tudi za steklene stopniščne ograje. Razmik do zidu je najmanj pet centimetrov. Tako oprijem ne bo oviran. Sami zaključki morajo biti izvedeni tako, da ne bodo drseli in da ne predstavljajo nevarnosti za poškodbe. Oprijem za roke mora biti pritrjen nekje med 80 in 155 centimetri, merjeno do tal. Tudi ko nameščamo ALU stopniščne ograje, moramo upoštevati vse varnostne elemente.

Če imamo odprto zgornjo stran stopnišča ali podest, ga moramo prav tako zavarovati z ograjo. Visoka mora biti vsaj 1 meter. Kadar pa je stopnišče globoko več kot 12 metrov, je minimalna predpisana višina ograje 1,1 metra. Ograja mora imeti rešetke, profile ali letvice. Mora biti oblikovana tako, da skoznjo ni mogoče pasti. Kadar imamo letvice ali rešetke nameščene navpično, morajo biti postavljene najmanj 12 centimetrov na gosto. Če imamo majhne otroke, moramo biti pozorni, da ne padejo po stopnicah. Poskrbeti je potrebno tudi, da otrokom preprečimo plezanje na ograje.

INOX stopniščne ograje so zanimive za novejše zgradbe. Dodatno pa se uporabljajo tudi v raznih kulturnih in umetniških ustanovah. Tako se prepleta eleganca in umetniški pridih. Steklene stopniščne ograje so postale sestavni del poslovnih prostorov. Oblikovalci notranjih prostorov, so združili steklene elemente v več pogledih. Tako so postali poslovni prostori bolj odprti, svetli in tudi dajejo vtis večjega prostora. Tudi pri sami izgradnji je steklo bolj hvaležen material in ne zahteva veliko vzdrževanja. Ker daje vtis brezčasnosti in hkrati se enostavno zlije z okolico, je postal prva izbira med materiali. Steklene stopniščne ograje so postale skoraj nepogrešljiv del stanovanjskih hiš. Objektu bo dala značaj. Hkrati bo poskrbela za izgled v okolici. Seveda vsaka ograja ni primerna za vsak objekt. Skrbno načrtovanje in izbira, bo dala piko na končni izgled. Nikoli ne smemo končnega izbora prepustiti naključju.

Ne glede na vrsto ograje, material iz katerega je narejena ograja, mora biti ograja nam všeč. Poleg tega mora biti funkcionalna in zahtevati čim manj naporno obliko vzdrževanja. Redno čiščenje in po potrebi popravilo, bo življenjsko dobo ograje podaljšalo za kar nekaj let.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve