mn ograje logotip


Steklene balkonske ograje

Skoraj ni  kaj lepšega, kot steklena ograja na balkonu­. Skozi njo lahko uživamo in imamo popolni razgled na okolico. Steklene balkonske ograje so običajno izdelane iz steklenih panelov. Lahko so pa tudi  ograje iz temperiranega stekla. Bolj to steklo poznamo pod imenom akril. Ograja mora biti debela vsaj 12 mm. Seveda so te ograje dražja izvedba. Ampak kadar imamo objekt na hribu, morju ali na območju, kjer je lep razgled, je to prava izbira.

Steklene balkonske ograje dajejo vtis brezčasnosti. So moderne in elegantne. V kombinaciji držala za ograje, ki bo zaključil celoto ograje, bo idealna kombinacija. Steklo lahko uporabimo tako na zunanjih balkonih, kot na notranjih balkonih, če govorimo o hiši, ki ima znotraj narejen balkon ali tako imenovano galerijo. Seveda mora ograja na nek način ohraniti zasebnost in dodatno zaščito pred radovednimi pogledi.

Samo steklo za balkone je lahko jedkano ali prozorno. Na voljo je veliko barvnih odtenkov, lahko si omislimo vzorce ali pa dodamo v steklo kovinske elemente. Steklo za balkone mora biti kaljeno ali pa lepljeno. Lahko je tudi kombinacija kaljenega in lepljenega stekla. Obe vrsti stekla zagotavljata najvišji standard trdnosti, ki je na balkonih najbolj pomemben element. Moderni slog je tudi način peskanja stekla, kjer steklo dobi posebno strukturo in je nekaj drugačnega.

Sama debelina stekla je priporočljiva med 8 do 10 mm za steklene ograje. Z vidika varnosti je potrebno upoštevati pravila, ki veljajo. V kolikor je konstrukcija z zgornjo povezovalno palico, je potrebno uporabiti kaljeno steklo. Za druge načine se načeloma uporabi lepljeno steklo. To je samo zaradi enega razloga in to je lom stekla. Lepljeno steklo ostane v enem kosu, kaljeno pa se razdrobi. Seveda je še nekaj dodatnih zahtev glede na samo konstrukcijo, fizičnega vpliva vremenskih vplivov ali zaradi morebitnih prevelikih temperaturnih razlik.

Steklene balkonske ograje so dodana vrednost objektov, ker zaokrožijo celotno podobo. Ne glede na vse okoliščine, pa je balkon prostor, kjer se odmaknemo in uživamo trenutke miru in sproščenosti. Zato je potrebno poskrbeti, da bo sama postavitev ograje del celote. Nikakor pa ne sme postati moteč element v trenutkih sproščanja. Lahko se odločimo za ALU steklene ograje, ki mogoče ni primeren izbor ograje za objekt, ki je umeščen v gorsko območje. Tam bo moral biti les na prvem mestu. Seveda za steklene balkonske ograje ni primerno kuhinjsko steklo, ker nima pravih elementov za tako namestitev.

Še glede vzdrževanja balkonskih ograj. Ni priporočljiva uporaba agresivnih čistil in žičnih gobic za čiščenje. Od časa do časa je potrebno balkonske ograje pregledati. V kolikor bi na njih odkrili ali opazili vidne poškodbe ali razpoke, je potreben takojšni posvet s strokovnjakom. Ta bo preveril ali je poškodovano steklo potrebno zamenjati. Vsaka poškodba na steklu lahko vodi k morebitnemu zlomu stekla. Temu pa lahko sledi nesreča ali celo smrt, če bi kdo omahnil v globino. Varnostni pregled je pomemben dejavnik, zato ga ne smemo zanemariti.

V vsakem primeru, pa je balkon del prostora, ki nam koristi v vseh letnih časih. Odvisno od oblike in velikosti balkona, pa je pogojena tudi oprema, ki jo bomo lahko namestili na balkon.

Steklene balkonske ograje


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 6101356000

Davčna številka: SI81253583

Pelechova c. 15, 1235 Radomlje

https://www.mn-ograje.si

info@mn-ograje.si

T: 080 22 00

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »