ALU vrtne ograje

DomovMN ograjeALU vrtne ograje

ALU vrtne ograje

MN GROUP d.o.o.

vrtna-ograja-mnograje-1

Vrtne ograje nam zagotavljajo zasebnost. Postavijo se okoli objekta in so v prvi vrsti namenjeni razmejitvi in zagotavljanju zasebnosti. S tem omejimo dostop tujih oseb v naš vrt, osebni prostor ali na dvorišče. Za vrtne ograje se lahko uporabi veliko materialov: les, vinil, mreža, paneli, kovane in betonske ograje, do kamnitih ali kombiniranih ograj. ALU steklene ograje niso ravno pogosta izbira za vrtne ograje. Seveda pa se lahko uporabijo tudi za vrtne ograje.

Osnova vrtnih ograj je intimnost ali zasebnost, ki jo imamo radi v določenih trenutkih. Seveda so najboljši zaveznik ALU vrtne ograje. Hrup, radovedni pogledi sosedov ali mimoidočih, so najbolj pogosti moteči elementi. To lahko enostavno odpravimo na zelo preprost način, postavimo ograjo. Ograje imajo poleg zaščitne in razmejitvene funkcije, še dekorativno funkcijo. Tam kjer bo ograja ogradila zemljišče ali le del tega, bo prostor izgledal bolj urejeno. Sam vidik varnosti bo s tem tudi zagotovljen. S tem ko se postavi ograja, se ohrani zavetje in kvadratura zemljišča.

Za ograje cena včasih igra pomembno vlogo. Sama izbira materiala je zelo pomembna. Les je okolju prijazen material in še lep povrhu. Z lesom lahko ustvarite ograjo, ki ima edinstveno strukturo in dizajn. Seveda je cena odvisna od vrste izbranega lesa, samega terena in seveda izvajalca. Vrtne lesene ograje so izdelane po meri, zato so v primerjavi s tipskimi ograjami dražje. Njihova glavna prednost je, da imajo sposobnost prilagajanja v okolje. Seveda lesene ograje potrebujejo več vzdrževanja in zaščito pred zunanjimi vplivi. Lesene ograje je potrebno dodatno zaščititi pred škodljivci. Zato je potrebno izbrati pravilen premaz, lazuro in prekrivne barve in poskrbeti še za impregnacijo lesa. Lesene letve so lahko v kombinaciji z drugimi materiali kot so kamen, kovina ali opeka, odlična izbira. Seveda lahko sam prostor pred leseno ograjo popestrimo z gredicami, okrasnim rastlinjem, osvetlitvijo ali z dekorativnimi kamni.

Seveda se lahko odločimo za žične ograje ali dekorativne panele. Panelna žična ograja je pogosta izbira zaradi hitre montaže in preprostih postopkov vzdrževanja. Enako kot za leseno ograjo, velja tudi za panelno ograjo, da jo lahko umestimo na različne terene. Ceno določajo višine panelov, dolžina ograje in seveda izvajalec, ki bo panelno ograjo namestil. Paneli so lahko polni, perforirani ali žični. Če želimo večjo zasebnost, se lahko na določenih delih dodajo dekorativni paneli ali ograja s perforirano pločevino. Kombinacijo ALU vrtne ograje in panelov odsvetujemo, ker bi končni izgled bil čuden in nefunkcionalen. ALU vrtne ograje se priporoča samo tam, kjer je mogoče pričakovati veliko vremenskega vpliva na ograjo. Aluminij kot material pa je zelo odporen in tako primeren za zahtevna področja. Predvsem se za dvoriščne ograje, priporoča nakup ALU dvoriščne ograje.

Seveda je najcenejša rešitev za vrtno ograjo živa meja. Če jo pravilno zasadimo, lahko prevzame vlogo ograje. Ne potrebujemo gradbenega dovoljenja in vzdrževanje je zelo poceni. Redno striženje in rezanje in oblikovanje, to je vse kar potrebuje. Ne glede ali bomo izbrali ALU vrtne ograje ali katero drugo vrsto ograje, je vedno cilj, da bo ograja služila svojemu namenu. Vsaka ograja predstavlja neko mejo in oviro, zaradi tega naj bo čim manj moteč element v okolju, kjer stoji.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve