ALU dvoriščne ograje

DomovMN ograjeALU dvoriščne ograje

ALU dvoriščne ograje

MN GROUP d.o.o.

alu-dvoriscne-ograje-04-mn

Kadar želimo omejiti dostop tujih oseb na parcelo, vrt, dvorišče ali kam drugam, za ta namen postavimo ograjo. S tem si zagotovimo zasebnost. Kdaj in kakšno ograjo bomo lahko postavili in katera dovoljenja bomo potrebovali, pa je predpisano z zakonom. Tudi če želimo postaviti ALU ograje, ki bodo omejile dostop, moramo upoštevati pravila. Če je ograja gradbena konstrukcija, bomo potrebovali gradbeno dovoljenje. Če pa je ograja na način izvedbe enostavni objekt, gradbenega dovoljenja ne bomo potrebovali. Zadostovala bo samo lokacijska informacija.

Ograja je neke vrsta naprava, ki se postavi okrog zemljišča. Omeji prostor in preprečuje prehod. Seveda je velikokrat ravno ograja predmet sporov in raznih tožb med sosedi. Vedno je problem, da si nekdo drug hoče prilastiti del zemlje drugega ali pa trdi ravno obratno. Tudi med državami so bile postavljene ograje, da bi se preprečevalo ilegalne prehode. Imajo pa tudi ograje varovalno funkcijo, zlasti tam, kjer želimo omejiti prehod ali zbiranje ljudi. Recimo pri spomenikih ali posebnih nasadih rož ali dreves, da se ne poškodujejo. Enako so ograje prisotne na prireditvah, stadionih, na območjih, kjer lahko pride do zdrsa ali obstaja kakšna druga nevarnost.

ALU dvoriščne ograje niso tako pogoste, ampak jih velikokrat vidimo pri novejših zgradbah. Že sama izgradnja novejših zgradb je povezana z aluminijem in tako so dvoriščne ograje iz aluminija samo dopolnitev celotnega objekta. Za izvedbo ograje cena predstavlja pomemben faktor pri odločanju. Kateri material uporabiti: beton, jeklo, kovano ograjo, mogoče les. Seveda tudi ALU dvoriščne ograje, niso zanemarljiv faktor pri odločanju. Odločujoč element ali pa faktor, pa je velikost in dolžina ograje. V kolikor bi morala ograja biti velika in posledično imamo še veliko dolžine, bo strošek materiala zelo pomemben. Če bomo dodajali še ALU stopniščne ograje, pa bomo mogoče izbrali kombinacijo dveh materialov. Na stopnicah aluminij in za dvoriščno ograjo les.

Seveda se lahko odločimo za zasaditev žive meje. To sicer ni ograja v samem pomenu besede. Opravlja pa enako funkcijo. Za ta poseg ne bomo potrebovali nobenih dovoljenj. Seveda pa to ne pomeni, da jo lahko zasadimo povsod. To nam morajo omogočati občinski izvedbeni prostorski akti. Tam je določeno kakšna je lahko živa meja, koliko je lahko visoka, kje jo lahko zasadimo in ostale omejitve.

ALU dvoriščne ograje so ena izmed opcij, ki so na voljo. Ker so močne, lahke, modernega izgleda, se za njih odloča vedno več ljudi. ALU dvoriščne ograje so na voljo v različnih barvnih kombinacijah, stilih in različicah. Z malo truda bomo z lahkoto našli takšno ograjo, ki nam bo popolnoma ustrezala. Odlično se kombinirajo z drugimi materiali. Hkrati zagotavljajo polno varnost, da se po potrebi lahko naslonimo nanjo. Vizualno bodo polepšale dom in okolico. Izvedbo, postavitev in namestitev zaupajmo strokovnjakom. Ni potrebe, da se sami lotimo projekta, ker nam lahko ne uspe. Potem pa so stroški postavitve lahko kaj hitro bistveno višji od predvidenih.

Postopek vzdrževanje ograje je potrebno upoštevati v celoti, v kolikor proizvajalec ograje to predpiše. Občasno je potrebno narediti varnosti pregled ograje. V kolikor ugotovimo poškodbe na ograji, jo je potrebno popraviti ali zamenjati poškodovani del.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve