mikrozobozdravstvo zvezda


Zobni mostički

Kadar nam v ustni votlini manjka zob ali več, lahko vrzel nadomestimo z zobnim mostičkom. Zobni mostički so sestavljeni iz dveh ali več prevlek in vmesnimi členi. Zobozdravnik na podlagi stanja zob v ustni votlini, se lahko odloči za implantat ali za zobni mostiček. Za implantat se odloči zobozdravnik takrat, ko so zobje ob vrzeli zdravi. Poleg zdravih zob je potrebno še nekaj drugih elementov, da se vgradi implantat. Za morebitno vgradnjo implantata, se lahko odločimo na podlagi posebne ponudbe Implantati Ljubljana. Ponudna zajema vse kar je potrebno za vgradnjo in sanacijo nastale vrzeli.

Zobni mostički se pritrdijo na nosilec s cementiranjem. Nosilec ali nosilci so obrušeni zobje, nazidek na zobnem vsadku ali koreninski nazidki. Obstaja več tipov mostičkov in različnih materialov, ki se lahko uporabijo. Najbolj pogost material za izdelavo ogrodja mostička je izdelan iz kovinskih zlitin. Vse klinične raziskave, ki so bile narejene do sedaj, dajejo prednost konstrukciji iz visoko karatne zlate litine ali keramike. Kadar na vidni del ogrodja izdelajo fasete, ki so naravne barve zob, imenujemo tak mostiček, fasetiran mostiček. Ko je ogrodje v celoti kovinsko ali iz keramike na taljen zobni porcelan, pa se imenuje kovinsko porcelanski mostiček. Ima tudi drugo ime, polni keramični mostiček.

Estetsko zobozdravstvo upošteva funkcionalne zahteve mostička, kompatibilnost med različnimi materiali in končni videz. Na podlagi vseh teh elementov, se zobozdravnik odloči skupaj s pacientom, kaj je najprimernejša rešitev. Tukaj potem ključno vlogo prevzame zdravje oralnega tkiva in splošno zdravstveno stanje pacienta. V primeru, da bi pacient imel granulom, je potrebno pred tem poskrbeti za zdravljenje granuloma.

Zobni mostički in skrb za njih je dokaj preprosto. Mostiček svojo grizno ali žvečno funkcijo, lahko opravlja le, kadar so zobje, obzobno tkivo in nosilci mostička popolnoma zdravi. Popolno ustno higieno dosežemo, če vsaj dva krat na dan zobe očistimo z zobno ščetko. Lahko si pomagamo tudi z zobno nitko, medzobnimi ščetkami ali ustnimi vodicami. To naj bo vsakodnevno rutinsko opravilo. To nam pomaga pri odstranjevanju zobnih oblog, oziroma zobnega kamna. Veliko ljudi se ne zaveda, da se v zobnem kamnu lahko nahajajo bakterije. V primeru, da bakterije prodrejo v zobna kanale imamo lahko veliko bolečin in nepotrebnih problemov. Vsekakor moramo dobro očistiti vse prostore med, pod in okoli mostička. Dodatno moramo poskrbeti za higieno in zdravje preostalih zob in seveda oralnih tkiv.

Beljenje zob Ljubljana je produkt, ki nam bo zagotovil čudovit naravni nasmeh. Primeren je tudi, če zobni mostički, potrebujejo še nekaj časa, da se jih navadimo. Vsekakor moramo popolnoma zaupati izbranemu zobozdravniku, ki nam bo izvedel poseg. Nikakor ne smemo pospeševati procesa vgradnje mostička, ker lahko naredimo več škode kasneje. Še zlasti, če se nam po zdravljenju granuloma, tkivo ni popolnoma zacelilo in pozdravilo. Po vgradnji mostička je enako pomembno, da vzdržujemo ustno higieno naprej in redno obiskujemo zobozdravnika. Samo redni pregledi in vsakodnevno čiščenje, nam bodo zagotavljali zdrave zobe in primerno ustno higieno. Dodatno bo na zdrave zobe vplival zdrav način življenja in prehranjevanja. Če kadar koli zaslutimo, da nekaj ni v redu z zobmi ali nam dlesni krvavijo, moramo takoj k zobozdravniku, na kontrolni pregled.

Zobni mostički


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 6993842000

Davčna številka: SI95968644

Dvor 22B, Dvor, 1210 LJUBLJANA-ŠENTVID

https://www.mikrozobozdravstvo.si/

info@mikrozobozdravstvo.si

+386 70 505 500

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »