mikrozobozdravstvo zvezda


Endontotia

Ko je pacient mnenja, da je potrebno odstraniti zob, to še ne pomeni, da je to edina rešitev. Zob se lahko reši s pomočjo sodoben metode, Endontotia. Sodobna oprema k temu še dodatno pripomore, ker lahko zdravijo uspešno tudi globoke, poškodovane zobe. Endontotia je specializirana metoda, za zdravljenje zobne pulpe in koreninskih kanalov. Tako pacientom učinkovito zdravi izgubo zobnega tkiva in preprečuje nadaljnje širjenje vnetja. S to metodo, znatno podaljšajo življenjsko dobo izrojenih zob. Terapija se izvaja na osnovi mednarodnih standardov, ki so klinično dokazani. Izkušeno osebje v posebnem projektu Implantati Ljubljana, svoje znanje redno obnavljajo. Tako na delavnicah dodatno pridobivajo znanje glede čiščenja in polnjenja koreninskega kanala zob.

Oprema, ki se uporablja v postopku, je proizvedena z najvišjimi standardi. Pri delu se uporablja učinkovit anestetik, da so postopki neboleči. Proces se prične s temeljitim pregledom. Pacientu se pregleda ustna votlina in stanje zob. Dodatno se naredi še rentgenski posnetek, da se oceni resnost poškodbe. Posebno se preveri ali ima pacient znake granuloma. V kolikor ga ima, je potrebno zdravljenja granuloma, pred nadaljevanjem posega. V kolikor ni posebnosti, se zobni kanali očistijo in razkužijo. Zobne kanale se napolni, da se prepreči morebitno vnetje. Del zobne krone se potem obnovi po metodi Endontotia. Da se doseže izjemni rezultat, se je v praksi pokazalo, da pacient potrebuje minimalno dve seji.

V kolikor so bakterije že prodrle v notranjost zoba, pride do vnetja zobne pulpe ali živca. Pogosto  zaradi vdora bakterij, spremljajo pacienta hude bolečine. Izguba živca je lahko počasna in neboleča v primeru, kadar vnetje napreduje počasi. Ker bakterije napredujejo skozi koreninske kanale v kosti, tudi tam povzročajo vnetje. Vnetje zobnega živca zahteva tretma Endontotia. Kasnejša oskrba zoba ali krone je nemogoča z uporabo metode beljenje zob Ljubljana, če se zdravljenje koreninskega kanala ne izvede pravilno. Vzrok okužbe je potrebno odstraniti in koreninske kanale očistiti in napolniti. Po omenjenem tretmaju, so blage bolečine in zobna občutljivost normalna reakcija. To je posledica delovanja imunskega sistema na preostale mikroorganizme. Lahko se zgodi, da zdravljenje ni možno uspešno opraviti zaradi tankih koreninskih kanalov. Ali pa so bili predhodni endodontski posegi opravljeni slabo. Določene primere lahko uspešno saniramo s apikotomijo. To zahteva kirurško odstranitev koreninskega kanala.

Nevidni ortodontski aparati se pri endodontski terapiji ne priporočajo. Endodontska terapija je sestavljena iz več faz. Prva faza zajema dostop do celulozne komore. Druga faza se ukvarja z oblikovanjem in uporabo mehanskih ročnih endodontskih pripomočkov. Ti služijo za čiščenje koreninskih kanalov. Tretja faza poskrbi za tridimenzionalno tesnitev. Tu je potrebno zatesniti vse strukture kanalov s termoplastično gumo. Uporablja se hladna, bočna kondenzacija s pomočjo vroče navpične kondenzacijske tehnike. Zadnja faza je rentgensko spremljanje procesa zdravljenja.

Kot pri vseh zdravljenih, je potreben čas, da se poškodbe uspešno sanirajo. Potrebni so redni kontrolni pregledi, ki jih določi ortodont. Kontrolni pregledi so glede na stanje in potrebe v različnih časovnih intervalih. Tukaj ni enotnega standarda, ker se od pacienta do pacienta čas zdravljena razlikuje. Seveda ustna higiena je pomembna stvar, ki je nikakor ne smemo zanemariti. Se pravi minimalno dva krat dnevno čiščenje zob s pomočjo zobne krtačke.c

Endontotia


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 6993842000

Davčna številka: SI95968644

Dvor 22B, Dvor, 1210 LJUBLJANA-ŠENTVID

https://www.mikrozobozdravstvo.si/

info@mikrozobozdravstvo.si

+386 70 505 500

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »